Xenon Vs. LED lys

Xenon Vs. LED lys 

Xenon-lys

Xenon-pærer har en xenon-gassfylt aluminabue og en elektrisk ballast. Når en elektrisk strøm strømmer gjennom xenongassen mellom to elektroder, blir metalliske salter som også er lokalisert i røret fordampet, spenningen av xenon-gassen og forårsaker et lyseblått lys å slippe ut fra røret. Xenon-lys betraktes som HID-lys på grunn av høyspenningen som kreves for å produsere lyset i en xenonpære. Xenon-lys er oftest funnet i kjøretøy i frontlyskastplassen.

LED

LED-designen er basert på en halvlederdiode. En elektrisk impuls strømmer gjennom halvledermaterialet, og fotoner frigjøres i varierende grad av energi LED-lyset er lyst, og fargen avhenger av mengden energi som brukes til å skape lys. Stopplys er et kjent eksempel på lysdioder i praktisk bruk.

Kostnad

Både xenonlys og lysdioder koster mer penger per pære enn glødelamper. LEDer koster opptil $100 hver eller flere, og Xenon-lysene er rimeligere på $80 per pære. Fabrikkinstallerte xenon HIDs kan koste mer for arbeidet, pluss kostnaden for pærene.

Energibesparelse

Xenon-lamper og lysdioder sparer energi ved å bruke færre watt per pære enn en tradisjonell glødelampe eller halogenlampe. Ingen av xenonlysene eller lysdiodene er lett tilgjengelige for å erstatte tradisjonelle glødelamper i hjemmebruk. LEDene kan vare opptil 15 år og kan overgå st andard compact fluorescerende (CFL) lamper i energieffektivitet og kostnadsbesparelser over tid.

Betraktninger

Xenon-lys og lysdioder er fylt med gasser og komponenter som kvikksølv som kan være farlige hvis de er ødelagte. Kontakt resirkuleringssenteret for farlig avfall for informasjon om avhending av disse spesialpærene. Energibesparelse har blitt mer utbredt siden passeringen av energilovlighetsloven fra 2007 (energiloven). Energiloven sier at lyskilder må være 25 prosent mer effektive innen år 2012. Dette begynner en utfasning av glødelamper som starter i år 2012 og slutter i 2014. Xenon-lys og lysdioder (LED) er noen av nyere teknologi utvikler seg i belysning som har blitt oppfunnet eller oppdaget i de siste 40 årene, og kan erstatte standard glødelamper i nær fremtid.

Andre artikkelen

Den beste måten å male et takfliser på
Dekorere en guttes soveromvegger
Hvordan remodel et bad med en TV
Slik installerer du laminatark over eksisterende benkeplate
Hvordan brenner jeg Saltillo?
Standard kjøkkenskap Høyde
Hvordan legge en marmorgulv uten grout
Måter å designe et rom for å gjøre det ser større ut
Slik installerer du en solterrasse lys
Hva er fordelene med Corian benkeplater?
Hvilken farge sofa skal jeg få med kremmurer og blå gardiner?
Slik Refinish u0026 Sand Tregulv
Miter Saw Grunnleggende
Hva er gulvvarme?
Slik fliser rundt et toalett
Populære typer marmor til gulv
Dekorative ideer til et tak i taket
Statisk Cling Vindue Dekorasjoner
Dusjfliser som er andre materialer og ikke keramiske
Hvordan håndskrape tre