Persiske teppe typer

Persiske teppe typer  Gjennom årene har utsmykkede persiske tepper blitt verdsatt som kunstverk - hang på veggen eller brukt som verdifulle gulvbelegg. Persiske tepper faller vanligvis inn i to klassifikasjoner: byens tepper og tribal tepper. Det er godt over 50 typer persiske tepper, og de er vevd i Iran, Kina og Europa. Persiske tepper er blant de mest varierte teppene i verden.

Tabriz og Afshar Tepper

Afshar tepper er typisk mindre og vevd med geometriske mønstre - diamantformede medallonger med flere forbindelser mellom dem. Afshar tepper er dekket med roser, eller gul farangi, og motiver som er kyllinglignende i form, også kjent som Afshar-e-Morghi. Farger spenner fra brun og blå til mørk rød og appelsiner. Afshar-tepper er vanligvis vevd av ull eller bomull.Tabriz stilteppe design er mer krøllete - buede linjer. Den tyrkiske knuten er svært vanlig og teppene viser en rekke farger - de kan være pasteller og / eller mer levende mørkere farger avhengig av markedet. Bruken av pasteller økte mellom tidlig på 1900-tallet og 1930-tallet. Motivet på teppene kommer i grønn, gul, blå, lavendel og oransje. Basen på teppet er ull med silke høydepunkter vevd inn.

Baluch og Shiraz Tepper

Baluch tepper er vevet for hånd, av nomadiske stammer i Sør-Iran. Baluch stamme bruker tepper veving teknikker fra en 2500 år gammel persisk tradisjon. De lager design som er rike på burgunder, marine og elfenben. Hver Baluch teppe er en-of-a-kind.Shiraz tepper er vevd i byen Shiraz i sentrale Iran. Shiraz teppe design bruker vanlige farger med geometriske motiver, planter og små dyr. Grensen minner om en barberpoleffekt, ved bruk av to farger med rød som hovedfarge.

Kerman og Wiss Tepper

Kerman tepper inkluderer design som brukes i europeiske og persiske kulturer. De er dekket av blomstermønstre, dyr, jaktscener, hager, striper, etc. De moderne versjonene av Kerman-teppet er designet med Quran-stilhjørner og medaljoner. De viktigste fargene som brukes er røde, pinks, elfenben og til og med lime grønn. Noen andre brukte farger er oransje, beige, turkis og champagne.Wiss tepper er håndlaget nær Hamedan i Iran. Disse tribal tepper er laget med tykke blomstermønstre i vaser, og en rekke hagen elementer. Burgund og mørk rød er de viktigste fargene.

Andre artikkelen

Hvordan å designe et hjem ved å ligge på landet
Hvordan bruke snekkere
Slik Te Stain Skap
Hva er et modulært hus?
Slik leser du et transittnivå
Enkle Nursery Ideas
Hvordan Konstruerer jeg Vinduer Skap Dører?
Tips for å fjerne baderomsfliser
Slik monterer du en datamaskinstativ
Hvordan å forfinne en bad forfengelighet
Hvordan lage Tissue Paper Flowers for Decorations
Hvordan nyte Cleveland s Nautica Queen
Hvordan lage en barnehage
Hvor langt skal Backsplash gå?
Hvordan forsegle hvit Cedar
Stil av glass til dusjkabinett
Slik installerer du Maple Laminate Floors
Hvordan bygge Country Style Farm / Barn Dører
Møbelbelegg Verktøy
Gresk dekorasjon ideer for en liten soverom