Hva er de forskjellige typene av draperier?

Hva er de forskjellige typene av draperier?  Det er mange forskjellige stilarter av draperier, hver produserer en annen effekt som kan forandre hele følelsen av rommet. Derfor er det viktig å velge riktig draperiestil. Å kjenne noen av de grunnleggende stilene av draperi som er tilgjengelig, kan bidra til å gjøre beslutningen enklere.

Pleats

Det er mange forskjellige stiler av plissede draperier. Den klype pleated drapery ser ut som om noen klemmet sammen om tre inches av stoffet noen få inches langs gardinene. Puttene holdes på plass med draperipape. Klemmeplater gir en formell følelse til alle rom. Accordion plissede gardiner er laget av stivt stoff som er plissert nær toppen av gardinene med store, stive plater. Dette gjør at gardinene brettes som et trekksprekk når de trekkes tilbake. Patronkledde draperier har definerte plater som vender mot begge sider av draperiet for et skarpt, rent utseende.

Rett

Rett draperier er designet for maksimal enkelhet og underdrift. Rette gardiner har ikke noen plissering og er utformet for å ligge flatt rundt vinduskarmen. Mangfoldet av hengende stiler kan inkludere tabs, grommets, tie-ups og mer.

Rod Pocket

Stanglomme gardiner er svært vanlige og finnes vanligvis i de fleste ferdige gardiner. Stanglommer har to lommer innbygget i gardinene som en hengende stang er plassert på. Draperier hengt fra topplommen vil ha en grunnleggende samlet form uten kant over gardinestangen. Hvis stangen er plassert gjennom nedre lommen, stikker en liten ruffle opp fra toppen av gardinstangen.

Grommet

Grommet hengninger gir et svært uformelt gardinutseende. En dekorativ stang er plassert gjennom grommet hull i toppen av draperiet stoffet. Siden grommets er vanligvis avstanden en tomme eller så fra hverandre, produserer de svært store stoffplisser eller folder når gardinene trekkes tilbake. Men når gardinene dekker vinduet, vil stoffet generelt henge veldig flatt.

Flyter

Fløtende gardiner er festet til ringer plassert flere inches fra hverandre som er hengt fra en dekorativ gardinestang. Dette gir en draperi av stoff mellom hver ring. Denne flytende stilen fungerer godt i uformelle og formelle rom, avhengig av gardinens stoff.

Flat-panel

Flatgardiner har ikke samler eller legger. De henger på hver side av et vindu, men de kan ikke bli trukket over vinduet. De er bare for dekorative formål.

Tie Top

Tie toppdraperier kan være formelle eller uformelle, avhengig av stilen på slips. Uformelle slips topper er lite mer enn tekstiler. Formelle tie-tops bruker elegante draperier av stoff for å knytte intrikate knuter på toppen av gardinstavene.

Andre artikkelen

Hvordan lage en gel peis
Hvordan å dekorere drapes
Hvordan å fullføre interiør betong
Hvordan bygge et biljardbord lys
Hvordan kutte tre med en hogssag
Meksikansk Living Room Decor Ideas
Måter å gjenopprette kjøkkenskap
Slik løser du keramisk flis til en treplattform
Slik installerer du en fleksibel luftkondisjoneringskanal
Hvordan lage betong benkeplater
Fordelene ved Marmorgulv
DIY Gjenopprette en lampeskjerm
Hvordan velger jeg de beste påskeblomstene?
Eklektiske ideer for innredning
Slik installerer du en Neo Dusj
Dekorere spill for jenter og gutter
Slik viser du kvadratfotene for en teppepute
Permanent Vs. Modulære bygninger
Slik fjerner du oljemaling fra pensler
Hvordan bygge en tre trapp jernbane