Lysplugger

Lysplugger  Lysene kan komme med en rekke plugger, og hver hovedtype krever en annen stikkontakt for å plugge inn. Standardbelysningsplugger for husholdning er designet for forskjellige systemer enn underholdningsbelysning eller noen industrielle applikasjoner. Hver type plugg gir en annen kombinasjon av bekvemmelighet, sikkerhet og brukervennlighet.

Edison Plug

Standard husholdningsbelysningsplugger er kjent som Edison-plugger, oppkalt etter oppfinneren Thomas Edison. Innenfor den brede typen Edison-lysplugger er det tre hovedvarianter: Jordet, polarisert og ikke-polarisert. Jordet plugger har tre spisser - to flate, vertikalt justerte parallelle spisser og en tredje spissformet som en oppå-ned 'U', som kanskje eller ikke er helt lukket. Denne 'U' -benken er jordforbindelsen for jordede plugger. Unrounded plugger har bare de to parallelle prongene. En av disse knastene er større enn den andre på polariserte plugger, slik at den bare kan kobles til stikkontakten i en bestemt retning, og kontrollerer hvordan strømmen av elektrisitet kommer inn i fixturen. Nonpolarized plugger har to pinner som er like store, slik at de kan kobles til uten hensyn til polaritet.

Stage Pin

Lights designet for underholdningsformål, som teatre, bruker ofte systemer basert på stikkontakter. Stage pin plugger har tre runde stenger sett i en rett linje. Den i midten er litt lengre; Dette er bakken, og det er lengre, så det vil ta kontakt først. Knotten nærmest bakken er nøytral, mens den varme knuten er satt litt lenger unna bakken, på motsatt side av nøytralet. Dette sikrer at pluggen alltid er ordentlig polarisert. Huset til stiftplugger er bredt og flatt, noe som gjør det greit å gripe for hyppig unplugging og re-plugging. Denne utformingen gjør det også enkelt å merke, slik at kontaktene kan kobles fra og kobles til igjen enkelt for å reise produktioner.

Twist Lock

Twist-Lock-plugger finnes noen ganger på underholdningsbelysningsinstrumenter og finnes ofte på industrielle arbeidslys. Pluggene på vri-låsene er runde, og kantene er flate som et Edison-plugg, men litt buet slik at tre eller fire av dem danner en knust sirkel, og minst en er vanligvis bøyd i en L-form (dette er generelt bakken ) for å hjelpe deg med å justere tappene med stikkontakten (socket) lettere. Hver stolpe har minst en fane et sted langs sin lengde, som tennene på en nøkkel. Hanpluggen settes inn i stikkontakten, så vriket slik at tappene faller inn i spor som er designet for dem. På dette punktet kan pluggen ikke trekkes rett ut av stikkontakten fordi tappene holder den på plass. Pluggen må være vridet for å løsne, slik at den ikke ved et uhell kommer ut av stikkontakten. Fordi det finnes forskjellige typer dreibar låsepropper, må brukerne sørge for at de har riktig type for sitt sokkelsystem. ellers vil ikke tappene og tappene stå opp og pluggene vil være ubrukelige.

Andre artikkelen

HUD Krav til grunnlag på mobile hjem i Montana
Slik installerer du et coffered tak
Slik bygger du en passiv solcellevarmer
Den beste type gulv for kjøkken
Hvordan bli med keramisk gulv til laminat
Hvordan fliser jeg en dormer?
Deler som kreves for å bytte et bad
Electric Saw Guide
Hjemmelaget hengende dekorasjoner
Hvordan bruke sikkerhetsmasken
Hvordan Bytte En Vanity Top
Ideer for å dekorere vegger med stencils
Slik bruker du et hullsag litt på gips
Hvordan bruke en drillbit skarpere jig
Slik kjøper du Home Construction Tools
Siding ideer for nye hjem eksteriør
Hvordan bygge et flytende gulv for et opptaksstudio
Åpne planløsning ideer
Typer av stiger
Slik fjerner du limt parkettgulv