Hva er Percale?

Hva er Percale? 

Funksjoner

Bomulls perkale ark føles kjølig mot huden og er perfekt for varmt vær. Ark med en høyere trådtelling har en jevnere følelse, men percaleveven gjør en naturlig jevn overflate uansett hva tråden teller. Percale's tette vev gjør det også slitesterkt, og tilbyr en lengre levetid enn noen andre vev. De motstår høst etter etterfølgende vasker, og de har en tendens til å føle seg mykere over tid, noe som gjør dem til et godt valg for hverdagsark.

Fiber

Ordet 'percale' refererer til vevet, ikke innholdet. Så dine percale ark kan være laget av noe: bomull, polyester eller en blanding. Bomull er langt det mest populære stoffet for percale, men siden vevet er så tett, kan det ofte føre til rynker. Produsenter innfører ofte polyester eller silkeblandinger i stoffet for å redusere rynke. Hvis du foretrekker en bestemt type stoff, må du sjekke etiketten før du kjøper.

Trådtall

I USA må percale ha et tråntall på minst 180. Trådtall måler bokstavelig talt antall tråder per tommers stoff. Et høyere trådtall betyr et tettere stoff. Men dette kommer også med en downside. Produsenter bruker noen ganger mye tynnere tråder for å oppnå super høyt trådtall, og dette gjør stoffene mer utsatt for slitasje. En god tommelfingerregel: Se etter tråder på minst 180 for bomull og 120 for sengetøy.

Vedlikehold

Bomulls- eller bomullsblandingsplater skal vaskes i varmt vann med et mildt rengjøringsmiddel, eller som anbefalt av produsenten. Blek kan skade stoffet, og anbefales ikke. Unngå å vaske med andre klær som har knapper, glidelåser eller ornamenter som kan hindre eller skade stoffet. Percale ark kan skrives ut eller ikke skrives ut; De fleste produsenter anbefaler å vaske trykte ark med lignende farger. For best tørking resultat, tørke tørke og fjern raskt. Strikk kan være nødvendig, spesielt for 100 prosent bomullsark.

Historie

Ordet 'percale' kom inn på engelskspråket i midten av 1800-tallet fra det persiske ordet 'pargala', som bokstavelig talt betyr 'en laken. ' Vevestilen stammer fra India, og var kjent for holdbarheten og tettheten i konstruksjonen. Siden de vertikale og horisontale trådene er vevd en om gangen, føler begge sider av stoffet seg jevnt. Imponert av de overlegne egenskapene til stoffet, begynte franske tekstilprodusenter å lage sin egen perkale, en tradisjon som fortsetter i dag. Percale er et tett vevet, vevt stoff med en trusseltall på minst 180. Ofte forbundet med laken, finnes det også ofte i klær og industrielle applikasjoner. Percale er vanligvis (men ikke alltid) laget av bomulls- eller bomullsblandinger. Percale har en rik historie, med opprinnelse i India og deretter blitt populær i Frankrike.

Andre artikkelen

Billige Kjeller Remodeling
Hvordan dekorere med LED-lys
Slik legger du en stengnekant på granittkledning?
Hva er ekte smijern?
Torchiere Vs. en gulvlampe
Hvordan måle Stair Stringers
Hvordan sjekke et hus eller en enhet til salgs
Ting som trengs for et kjøkken
Dekkpostmaterialer
Hvordan lage et salong og lekerom for barn
Gjør det selv Laminat benkeplate
Hvordan lage en kjøkkenøye fra en vaskeskap
Slik bruker du Feng Shui når du bygger ditt hjem
Typer av granitt tellere
Utvendig fargeideer
Slik installerer du akustisk skum
Lounge Room Design Ideas
Hvordan er det med høy tetthetskum?
Verktøy for å kutte gjengestang
Hvordan måle Windows for persienner