Forskjellige typer malingfarge

Forskjellige typer malingfarge  Dekorere interiøret i huset ditt kan være en utfordring. Å kjenne de forskjellige typer farger og de forskjellige kombinasjonene av farger, vil hjelpe deg når du finner deg selv å prøve å dekorere huset ditt, velge en malefarge eller velge en accentfarget som utfyller ditt eksisterende fargeskjema.

Varme farger

Varme farger er alle funnet på den ene halvdelen av fargeskiven. Disse fargene inkluderer rød, gul og oransje. Varme farger er munter og spennende. De minner de fleste mennesker på solfylte dager, sommervarme og fester. Disse fargene kan også fremme aggresjon, og de kan virke kvelende når de er malt på veggene i noen rom.

Kul farger

Kule farger er de farger som finnes på motsatt side av fargeskiven fra de varme farger. De inkluderer blått, grønt og lilla. Kule farger er beroligende. De minner folk om vann, av fred og liv. Kule farger på veggen kan være en liten drap, mørk eller deprimert, spesielt når medium eller mørkere toner er valgt for små rom.

Neutrals

Offisielt er en nøytral ikke en farge og de eneste nøytraltene i fargen teorien er hvit, svart og grå. Men med hensyn til innredning er nøytraler de fargene som er lette nok eller vage nok til at de kan synes å passe sammen med mange andre forskjellige typer farger. Ved denne definisjonen inkluderer nøytraler farger som beige, khaki, krem ​​og blågrå.

Komplementære farger

Komplementære farger er fargepar som er funnet motsatt hverandre på fargeskiven. Disse fargeparene inkluderer rød og grønn, blå og oransje, og gul og lilla. Komplementære farger står i sterk kontrast til hverandre og anses generelt for å være motsetninger. I innredning og veggmaling vil ofte en farge på et par være dominerende og den andre fargen vil bare bli brukt til trim og aksenter.

Analoge farger

Analoge farger er de fargene som ligger ved siden av hverandre på fargeskiven. Selv om de ikke stemmer nøyaktig, er de ofte glede når de brukes sammen til dekorasjon. Et eksempel på et analogt fargeskjema er rød og oransje eller grønn og blå.

Andre artikkelen

Slik splittes en boks vår
Hvordan bytter jeg ut bakplater?
Fakta om tømmerhytter
Slik bøyer du en metallstang
Slik legger du kabinett mot kjøkkenutstyr
Hvordan Estimere Drywall Kostnad
Hva er en japansk pagoda?
Bygge en tradisjonell peis
Slik takker du vegg-til-vegg-tepper
Hvordan bygge verktøylagring
Hvordan male over tapet på et bad
Hvordan legge fliser på et gulv som ikke er Plumb
30-gallon varmtvannsbereder Vs. 40-gallon varmtvannsbereder
Slik installerer du dampfeller
Hvordan bygge en rustikk peis mantel
Slik borer du gjennom glass eller Kina
Hva er de forskjellige typene av fliser som skal brukes på gulv?
Slik legger du mellom laminatgulv og baseboard
Instruksjonene om hvordan du installerer en Schlage Elan Door Leverset
Slik rengjør du en Caulk Line