Granitt og marmorfarger

Granitt og marmorfarger  Granitt og marmor er naturstein som kommer i et bredt spekter av farger og mønstre. Granitt er dannet av flytende magma, avkjølt sakte i tusenvis av år for å danne en stein som har hardhet og holdbarhet av en diamant. Granitt tåler ekstreme temperaturer på opptil 1200 grader Fahrenheit, noe som gjør den til en svært populær kjøkkenstens. Marmor er en metamorf kalkstein, og fargen bestemmes av hvilke andre stoffer som er blandet med kalkstenen.

Hvit

En rekke hvite nyanser finnes for marmor og granitt. Spesifikke fargenyanser avhenger av landet der det ble utvunnet. Kina produserer en hvit granitt med grå flekker, også kalt 'Big White Flower.' Hvit granitt kalt 'Bianco' fra Italia og Brasil har en tendens til å lene seg mot elfenben.Hvit marmor består av ren kalkstein. Den mest kjente hvite marmor blir malt i Italia. Araton hvit marmor består av store hvite flekker dekorert med mykgrå vener. Arabescato har kontrasterende mørkgrå vener. Botocino har en samlet elfenbenfarge. Beige er en populær nyanse i granitt og marmor, og ses ofte i kjøkken og bad. Beige marmor er avledet fra steinbrudd fra hele verden. Velkjente nyanser er Century Beige fra Europa, Crema Marfil fra Spania, Golden Flaring og Darkas Beige, Shell Beige og Egypt Creme fra Egypt.

Metalliske farger

Metalliske gull- og kobberfarger forekommer i marmor og granitt. For granitt er de fleste steinbruddene mine i metall og i Brasil og Sør-Amerika. Gull og kobber nyanser av granitt eller marmor har vanligvis sekundære hvite, svarte og grå farger. Disse fargene gir en følelse av luksus i bad eller kjøkken. Egypt produserer en gullmarmor, kjent som 'Golden Linear Dark.' Pearlescent marmor er utvunnet i Europa og kalt Perlato Svevo. Emperaldo Light, er en rik brun metallisk farge fra steinbrudd i Spania.

Grønn

Grønn granitt gir et bredt utvalg av sekundære farger. Norge produserer en grønn granitt med aqua og blå skygge, kalt Emerald Pearl. Forest Green, med sin rosa og grå nyanser blir utvunnet i India. India er også det eneste landet som produserer grønn marmor, kalt Verde Guatemala. Denne marmoren har et fint svart korn.

Blå

Blå granitter blir utvunnet i kyst Afrika og Brasil og har vanligvis hvite, grå, svarte og blå som sekundære farger. Azulblå granitter er de mest sjeldne og ettertraktede blågranittene. Italienske steinbrudd produserer en lyseblå marmor kalt Marmor Carrara, som består av flere nyanser av blåttblå. En aqua-grønn marmor som heter Peacock Green, og en lysegrønn som heter Llotus Green, produseres i Kina.

Rød / Brun

Røde granitter er svært populære i Kina, og mines i Brasil eller Kina. Nyanser varierer fra dyprød til burgunder og brun, til en rekke rose granitter og til og med lavendel. Marble kjenner også flere nyanser av rødt, som den rødvinte Rosso Levanto med sine kontrasterende hvite årer, Rosalia Red i to nyanser av rødt og Rosa Rødt Hvitt med store flekker av hvite og røde nyanser. Alle disse er utvunnet i Europa. Leire eller hematitt blandet med kalksten gir marmor en rød fargetone.

Grå

Grå er en av de mest populære farger i granitt og marmor. De vanligste fargene er utvunnet i Georgia, i USA, og inkluderer Bare Grey, Sierra White og Moonlight Grey.

Arabesco og Araton hvite kuler fra Italia kan også klassifiseres under grå kuler.

Sort

Svarte granitt nyanser spenner fra absolutt svart, med svært små årer til svart med sekundære farger som hvit, grå, blå og jevn grønn. Sverige, Australia, Sør-Afrika og India er de viktigste produsentene av absolutt svart granitt.Emperaldo Dark, er en mørkfarget marmor som varierer fra mørkbrun til svart, med hvite årer, og kommer fra steinbrudd i Spania. Ren svart marmor blir utvunnet i Kina, så vel som China Nero, en svart marmor med tykt hvitt korn.

Andre artikkelen

Hvordan sette Marble Fliser
Hvordan lage bakdørsteg
Slik bruker du Mitre bokser
Hvordan lage potholders ut av pantyhose
Hvordan gjenopprette skap
Hvordan klippe A2 Stål med en Hacksaw
Slik installerer du overflatemontert utvendige skodder
Hvordan å redde tregulv gulv
Slik gjør du ditt hjem energieffektivt
Hvordan lage et Checkerboard med fliser
Slik reduserer du vannforbruket
Hvordan kutte en teller for en kjøkkenvask
Hvordan lage en sikker krets
Hvordan bruke peis dører
Tile Laying Kurs
Slik bruker du Knockdown Texture til Mobile Home Walls
Slik bruker du en teksturpistol
Slik installerer du en Folding Attic Ladder
Hvordan kutte Keramisk Tile Around Corners
Hvordan bygge Solar Air Panels