Slik installerer du laminatgulv i et bad

Slik installerer du laminatgulv i et bad 

1.

Ta laminatgulvene inn i rommet der de skal installeres og la dem pakkes ut i luften i noen dager. Dette vil hjelpe laminatet til å tilpasse seg fuktigheten i luften, noe som gjør dem mindre tilbøyelige til å krympe eller svulme etter installasjon.

2.

Fjern eventuelle baseboardlister fra rommet med en pry bar og kittkniv eller hammer. Laminatet må installeres minst 1/4 tommers fra veggene, mer hvis badet har dusj, og baseboard kan brukes til å dekke eller skjule dette gapet.

3.

Legg laminatet direkte på gulvet for å bestemme mønsteret du ønsker å designe, og å øve sammen flisene sammen i sporene sine. Legg fliser fra midten av veggen lengst fra døren, og flytt like ut derfra for en balansert layout. Bruk laminatavstandsstykker mellom radene for å holde linjene rett.

4.

Klipp laminatflisene med en sirkelsag slik at de passer til kantene på rommet, rundt toalettet og rundt synke. Flytt laminatet i en rett linje gjennom saga forsiktig for å gjøre rett kutt. Husk å holde den sammenlåsende delen av flisene intakt når du kutter.

5. Legg den første raden fliser 1/4 til 1/2 tommers vekk fra kanten av vegg. Fuktighet vil føre til at flisene svulmer, så å gi dem denne plassen vil forhindre dem i å bøye eller bøye seg mellom brettene. Sett en flis spacer på denne kanten for å holde linjen rett. Hvis produsenten anbefaler det, sprer du litt lim på tungen og sporet av hver flis når du smekker den inn i den neste.

6.

Tillat to eller tre dager for laminat som har blitt limt for å kurere, og deretter erstatte baseboard lister. Bruk en neglpistol til å kjøre lister igjen på plass. Spred en liten linje av fleksibel caulk mellom laminat og vasken, toalett eller badekar i rommet for å skjule gapet mellom flisene og fixturen, samtidig som flisene kan bøyes.

Tips og advarsler

 • Unngå store mengder vann på et laminatgulv og bruk en badematte ved siden av badekar eller dusj. Store mengder vann kan føre til at flisene svulmer og sveper.
 • Laminatgulv fliser begynner å bli brukt med økende frekvens i mange områder av hjemmet. Laminatfliser flyter over eksisterende gulv eller underlag, noe som gjør installasjonen mindre rotete enn fliser som trenger lim og fugemasse.

  De fleste laminatfliser låses sammen i et tunge-og-sporet system som gjør at de kan snap sammen inn i rader. Noen produsenter anbefaler bruk av lim mellom flisene, mens andre bare klikker. I begge tilfeller skal laminatgulvet få god plass til ekspansjon med badets fuktighet.

  Andre artikkelen

  Hvordan estimere murstein
  Fjerning av tregulv for å installere strålende varme
  Curtain Ideas for Eyebrow Windows
  Baderom Eksosvifter og lys
  Slik installerer du fliser på sementgulv
  Hvordan spare penger Oppvarming ditt nye hus
  Hvordan henger jeg en kommersiell lysekrone?
  Slik installerer du platen bak dusjmurer
  Hvordan å designe din garasje
  Baseboard Installasjonstips
  Hvordan bygge rundt en kjellerstøttepole
  Hvordan fjerne gass lukt fra tepper
  Kan akvariumplanter brukes til å fjerne ammoniakk?
  Hjelp meg til å designe et moderne kjøkken
  Slik bytter du et badekar med en dusjkabinett
  DIY lite kjøkken
  Slik Refinish Non-Finer kjøkkenskap
  Flyttbare hytter i Alaska
  Slik setter du kanter på en skifer Backsplash
  Slik installerer du 16x16 Keramiske Gulvfliser