Hvordan bygger jeg et takkappe med ventilerte vegger?

Hvordan bygger jeg et takkappe med ventilerte vegger? 

1.

Lag en mal på taket ditt med et stykke papp. Klatre opp, på en solid stige, til gavlenden på taklinjen du har tenkt å installere kupolen på. Merk takets vinkel på pappa ved å holde den mot toppen mens du sporer taket på taket på pappet med en markør. Ta med begge takets vinkler minst 12 tommer ut på hver side.

2.

Klipp to stykker av u0026 frac34; -inch kryssfiner, horisontal groove siding, 24 by 24 inches. Bruk en sirkelsag for å gjøre kuttene. Klipp toppen fra pappa med en verktøykniv. Mål og merk en linje ned i midten av hvert stykke kryssfinérfasing, vinkelrett på sidelinjene. Plasser toppmalen med sin topp sentrert på linjen, og toppens vinkler løper ned for å møte nederste hjørner av kryssfiner på hver side. Gjør dette på begge kryssfinerbitene.

3.

Overfør også denne topplinjen til toppen av kryssfinerbitene, og merk den, sentrert på linjen, og slipp ned fra øverst til sidene for å danne en chevron, eller 'v' form med vertikale sider. Klipp langs disse to topplinjene for å danne endene på koppen din.

4.

Marker og skjær louvered lukkeren halvveis ned midt på midtskinnen. Mål de rette sidekantene på endestykker. Bruk en vinkelfinner for å finne vinkelenes grad mellom de rette sidene og toppen av toppen. Plasser ett ben av vinkelfinneren på hver side av dette hjørnet og les vinkelen fra indikatoren i midten av vinkelfinneren.

5.

Juster basisplaten på sirkelsag for å matche denne vinkelen. Løsne låsemutteren og vipp platen til indikatoren stemmer opp til den riktige vinkelen på sagens måler, plassert i nærheten av basisplattfrigjøringen, og stram låsemutteren tilbake. Trim endene på lukkerbitene for å matche denne lengden Bruk sirkelsagen til å kutte endene på lukkeren i en vinkel som passer vinkelen på kryssfinerens hjørner.

6. Lim og spik kryssfinerens ender til lukkestykkene for å danne en firesidig boks. Legg kryssfinerens ender på utsiden av lukkerbitene og spik gjennom dem i skodder med 1 u0026 frac12; -inch finish negler. Pass på at louvers av hvert lukkerstykke er vinklet ned til utsiden for å holde ut regnet.

7.

Mål topplinjen på kupolens topp fra sidevegg til topp. Mål avstanden mellom utsiden av de to toppene. Klipp to stykker 1/2-tommers kryssfiner for å passe til kupolens sider, ved å bruke disse dimensjonene og legg til et overfelt på begge toppflatene og nederste kant. Klipp toppkanten av hvert stykke med samme vinkelinnstilling som du brukte på skodder, slik at de møtes perfekt på toppen. Spik disse to takstykkene, sentrert fra side til side, møte i toppen, til toppkanten av kryssfinérspidsene med en 1-frask12 -finish spik hver 6 tommer. Caulk alle leddene i koppen med 100 prosent silikon caulk.

8. Påfør to lag sprøyte emalje på hele overflaten av koppen. Hold kanen 10 til 12 tommer fra overflaten og hold den i bevegelse jevnt for å hindre løp og drypp. Spiker helvetesild som passer til taket til toppen av koppen din.

9.

Spiker 1 til 4 tømmer, kuttet for å passe inn i koppen, til taket på hvert ansikt , hvor bunnen av lukkeren kommer til å møte taket, med 2-tommers ringskinne taktekking spiker utstyrt med gummi skiver. Plasser kupolen over disse og kjør 3-tommers behandlede dekkskruer gjennom bunnen av hver lukker for å feste dem på taket.

I tradisjonell europeisk arkitektur, og formell arkitektur i resten av verden, er en kuppel typisk en rund, kuppet struktur som stiger over en større struktur, som kuplene på de fleste amerikanske statsbygninger. Kupolen mest huseiere er interessert i er en firkantet boks med et toppet tak som stiger fra et større topptak, for å lufte en garasje, låve eller skur. I noen tilfeller kan de legges til som dekorative elementer til hovedhuset taket. De er like i form til utkikk kupolen på toppen av toget caboose biler av amerikanske jernbanetog.

Andre artikkelen

Kan jeg legge vinylfliser på toppen av tepper?
Hvordan Kutte Aluminium Molding
Hvordan designer jeg rundt et eksisterende naturlig Redwood Cedar House?
Rustikk innredning
DIY: Hvordan kutte opp benkeplater
Hvordan lage et bad rom
Slik Hang Flock Bakgrunn
Slik installerer du teppstein gulvfliser
Tømmerreparasjon ved bruk av Varathane
Hvordan bygge en Tabletop Fountain
Designhensyn for solvarmeanlegg
Slik legger du til et hovedsoverom til et mobilhjem
Hvordan vurdere kjøkkenskap
Styrofoam Vs. Isolasjon
Hvordan Finne Teak Gulv
Hvordan Lim Solid Parkett Gulv Direkte Til En Betong Slab
Slik blander du bentonitt til boremudder
Hvilke blinds er best for å holde hjemmet kul?
Slik installerer du Batt-isolasjon på et loft
Pneumatiske dreiemomentverktøy