Hva er de fire hovedtyper av belysning?

Hva er de fire hovedtyper av belysning?  Interiørbelysning kan deles inn i en hvilken som helst av flere kategorier, basert på funksjonen og hensikten med de enkelte lysene. Selv om interiørdesign eksperter ofte er uenige om nøyaktig hvor mange og hvilke basekategorier som skal inkluderes, kan kunstig lys reduseres til bare fire hovedtyper: omgivende, aksent, oppgave og dekorative.

Ambient Light

Ambientlyset er retningsløst, noe som resulterer i en varm glød som belyser hele rommet. Ideelt sett bør du ikke kunne fortelle hvor et omgivende lys er plassert. I virkeligheten vil dette nesten aldri skje, men lyset skal utformes for å komme så nært som mulig til det ideelle. En omgivende lyskilde er ofte plassert på taket, og nesten alltid har en nyanse eller et gjennomsiktig deksel over det for å diffundere lyset så mye som mulig.

Oppgavelys

Skrivebordslamper, toalettpærer pærer rundt et speil og det lille lyset over din kjøkkenkoker passer alle sammen i oppgavelysens kategori - belysning som tjener et bestemt lokalt formål. I stedet for å kaste lys på et helt rom, måten omgivelsesbelysning gjør, er oppgavebelysning designet for å hjelpe deg med å se bedre når du arbeider på et bestemt sted . Oppgavelysene skal kunne slås på og av uavhengig av et roms omgivelseslys, og bør helst komme fra mer enn én kilde for å forhindre uønskede skygger.

Accent Light

Accent Light er designet for å trekke oppmerksomhet til en bestemt egenskap av ar oom, om det er et maleri, en utsmykket vase, eller bare en vakker benkeplate. Accent belysning er nesten alltid retningsbestemt, og peker betraktarens øye nøyaktig hvor du vil at den skal gå. Selv om den brukes mindre enn den mer praktiske ambient- og oppgaveorientert belysning, kan aksentlys legge til en kunstnerisk side i et roms innredning , og påminner besøkende om at skjemaet er like viktig som funksjonen.

Dekorativt lys

I motsetning til aksentbelysning, som understreker noen spesiell funksjon i et rom, tiltrekker dekorativ belysning oppmerksomheten mot seg selv. Alt fra peiser og stearinlys til neonskilt og fargerike lamper, dekorativt lys har til hensikt å låne stemning og forbedre rommets atmosfære. Mest dekorative belysning, som navnet antyder, gjør lite i veien for funksjonell belysning. Dette er ofte typen lys du vil legge til sist til et rom, for å gi den den endelige biten av gnist og kreativitet.

Andre artikkelen

Slik installerer du en Neo Dusj
Hvordan Retexture et Popcorn Ceiling
Attic Dør Styles
Hvordan dekorere et kjøkken med solsikker
De beste byggverktøyene
Hvordan Spray på et Popcorn Ceiling
Hvordan bygge et to-tier skap
Lavprisalternativer til betongpaviljong
Betonghullteknikker
Slik installerer du en glassfiber dusj og badekar omgir
Hvordan å fullføre en tunge og groove taket
Slik beregner du tommer til firkantede føtter
Slik installerer du Engineered Flooring på en plate
Bytte Siding With Brick
Slik behandler du bambus benkeplater
Hvordan kutte Hardie Siding
Slik setter du to dimmerbrytere i samme boks
Slik installerer du et nytt kjøkken ytterdør
Hvordan bygge en innvendig ramme for en dør
Hvordan bygge en slurry-vegg