Slik bruker du klart kontaktpapir

Slik bruker du klart kontaktpapir 

1.

Rengjør området du vil dekke med den fuktige kluten. Tørk overflaten av bord, hyller eller utsiden av bøker for å fjerne støv eller smuss. La området tørke helt.

2.

Mål området som skal dekkes. Legg 1 tommer til målingen din for å tillate overlapping og trimning. Merk målingene på papirbakken på kontaktpapiret. Bakgrunnen har målinger merket langs en kant, som kan hjelpe deg med å markere målingene dine riktig.

3.

Klipp kontaktpapiret med skarpe saks til den størrelsen du har bestemt deg for . Legg til resten av rullen. Papiret blir krøllet på seg selv fra å være på rullen, så kast det i motsatt retning for å gjøre det lettere å jobbe med. Unroll og glatt så flatt som mulig.

4.

Skal tilbake et hjørne av papirbakken. Arbeid fingrene langs toppen av papiret fra dette hjørnet til topp 1 eller lignende av den klissete støtten er utsatt. Overlappe kanten på kontaktpapiret med kanten av området som skal dekkes, med ca. 1/2 tommer overlapping. Hold opp resten av papiret for å unngå at det kommer i kontakt med overflaten.

5.

Glatt papiret på overflaten. Start i midten og arbeid utover, skyv platten av hånden fra midten utover, og bruk et jevnt og jevnt trykk. Skyll forsiktig baksiden, ca. 1 tommel av gangen, glatt ned hver ny del før du går videre til neste. Gjenta dette til hele arket er festet til overflaten. Du bør ha ca. 1/2 tommers overheng på slutten.

6.

Glatt hele papiret. Bruk en rett pinne til å peke små bobler og glatte dem ned.

7.

Trim kantene med en saks eller en knivsniv for en fin finish.

p>

Tips og advarsler

 • Du kan bruke baksiden av en skje for å glatte ut rynker eller bobler i kontaktpapiret.
 • Selv om klistrelagret kontaktpapir kommer i mange mønstre og farger, gir det klare utvalget seg til mange bruksområder i hjemmet og klasserommet. Plastflaten på kontaktpapiret tørker rent med en fuktig klut og er vannavstøtende, noe som gjør den ideell til å dekke bøker, plasser eller arbeidsflater, og beskytter dem mot utslipp og flekker. Earth's Kids, en pedagogisk ressurs for foreldre, anbefaler deg å smørke alt fra kunstverk til å plante prøver mellom to ark av papiret for enkel laminering. Du kan kjøpe tykt kontaktpapir i ruller i husholdningsleverandører og håndverksbutikker.

  Andre artikkelen

  DIY: Betong Pavers
  Hvordan gjøre en eksponert aggregat fullføre på betong
  Slik bruker du et lasernivå i konstruksjon
  DIY Varmelys på badet
  10X10 Bedroom Makeover Ideas
  Hvordan ventilere en kjøkkenhette
  Installasjonsinstruksjoner for en skuff Slide
  Hvordan redusere utseendet på et strukturert tak
  Innebygd dørpakning
  Hvordan installere tregulv i bad
  Hvordan Level jeg et Over-Ground Pool?
  U-formet kjøkken remodeling ideer
  Hvordan installere Pine Boards
  Slik installerer du en inntrekkbar skjerm
  Ideer for fliseborder
  DIY Hard Wood Floor Refinishing
  DIY Betong benkeplater: Fordeler og ulemper
  Hvordan fungerer elektrisitet og ledningsnett?
  Faktorer som påvirker takdesign
  Slik installerer du en Toto Aquia Dual Flush Toalett