Paraplybelysningsteknikker

Paraplybelysningsteknikker  Paraplybelysning er en studiobelysningsteknikk for film og fotografering. I stedet for å bruke direkte lys fra en blits eller kontinuerlig lyskilde, som kan være hard og noen ganger flatt, blir lyset avbrutt av en paraply eller annen reflektor for å gi en myk, mild lyskilde. Paraplybelysning brukes ofte i portrett- eller tavlefotografering, og er en enkel, men effektiv metode for å oppnå myk, naturlig studiobelysning.

Valg av lys og utstyr

Svært bredt er det to typer studioelys: varmt, eller kontinuerlig lys, og kald eller strobelys. Enten typen kan fungere med paraplyer. Avgjørelsen er mer avhengig av personlig preferanse og hvordan du skal bruke lysene. Ett lys kan være nok, men to eller flere lys er det foretrukne alternativet.Paraplyer er spesifikke deler av belysningsutstyr, ikke bare typen som brukes utendørs i regnet. Undersiden er foret med en hvit eller reflekterende overflate, og håndtaket har en klemme eller et annet feste for å feste til lysstativet.

Plassering av lys

Et typisk topunkts paraplybelysningsoppsett bør ha nøkkelen, eller primærlys, plassert 4 til 5 meter fra motivet i en vinkel på omtrent 45 grader fra kameraet. Lyset skal være i en høyde på ca 30 grader over motivets øyenivå. Lyset selv skal vende seg vekk fra motivet, med undersiden av paraplyen vendt mot motivet. Du må eksperimentere med den eksakte belysningen plassering for å oppnå ønsket effekt. Prøv å holde motivet minst et par meter unna bakgrunnen for å minimere skygger.

plassert omtrent 45 grader fra kameraet på motsatt side av nøkkellyset. Fylllyset er ment å lette noen av skyggene på motivet, for ikke å gi den primære kilden til lys, så det bør være mindre intensitet. Du kan oppnå dette ved å bruke et mindre kraftig lys eller flytte lyset lenger unna motivet.

Paraplyoppsett

Monter paraplyen foran lyset med lyset som senteret i paraplyen som mulig. Jo nærmere Lyset er til midten, jo mer kontroll vil du ha, da mindre lys vil s pille utenfor paraplyen og sprette av andre gjenstander, for eksempel en vegg eller et tak. Når paraplyen er montert, kan du flytte den nærmere eller lenger fra lyset. Jo nærmere det er, desto mer fokusert blir lyset på motivet ditt. Jo lengre det er, jo bredere spredningen av lys vil være på ditt emne.

Andre artikkelen

Hvordan lage skiferfliser på en treflate
Stucco Veibeskrivelse
Slik beregner du Gallons Paint Needed (Interiørmaling)
Hvordan å beregne geodesiske kupler
Hvordan lage en trappeskinne
Hvordan lage en magnetisk tørr slette kabinett dør meldingstavle
Slik bøyer du en rørledning med en håndbender
Hvordan Prime Wood Paneling
Hvordan Caulk Kjøkken u0026 Bad
Hvor mye isolasjon bør være på et loft?
Slik redigerer du en laminat counter Top med flis
Hvordan Finne Teak Gulv
Hvordan beskytte deg selv før du signerer en arbeidsavtale
Hvordan bygge Wood Stillas
Verktøy for å bytte ut en strømlampe
Hvordan ha et grønt vennlig kjøkken
Riktig måte å ventilere en baderomvifte på
Hvordan bygge en Wood Sauna
Metoder for å feste Pole Barn Metal
Hvordan å fikse gipsvegg ledd