Informasjon om hvordan man bygger et steinhus

Informasjon om hvordan man bygger et steinhus 

1.

Samle en stor forsyning av en type stein. Mengden steiner du trenger varierer etter størrelsen på huset ditt. Hver vegg i huset vil kreve om lag 100 murstein.

2.

Skjær steinen i form ved hjelp av hydraulisk kutter. Klipp steinene i en rektangulær, mursteinaktig form. Disse delene trenger ikke å være akkurat i samme størrelse, men det er lettere å montere huset, hvis steinene har tilsvarende dimensjoner.

3. Legg en rekke steiner på grunnlag for å starte fundamentet. Fortsett å legge til rader til grunnlaget er stort nok. For å holde grunnlaget, bruk steiner med samme bredde. Med mindre du bruker like steiner, vil ditt fundament ikke være jevnt og vil kreve ytterligere gulv i form av trepaneler eller teppe.

Samle den første utvendige veggen av steinhuset. Koble steinbitene som om å designe et puslespill. Legg til mørtel på toppen av teglsteinen ved hjelp av en liten mørtelskovl.

5. Legg til en annen steinplate på veggen. Legg mørtel på toppen av denne raden og legg til et annet sett med steiner på toppen av det. Fortsett til veggen er ønsket høyde. Veggene trenger ikke å være helt firkantede eller nivået så lenge de studerer. Teste styrken av veggen din ved å bruke kraft til veggen. For å bruke en grunnleggende kraft, press mot veggen.

6.

Bygg resten av veggene ved hjelp av samme teknikk. Legg til noen mørtel på siden av hver vegg, hvor veggene kobles, for å fylle inn hull i veggene. Steinmurene skal være så lufttette som mulig.

7.

Bygg steintaket. Plasser en hvelv, en bue som fungerer som grunnlaget for taket, på toppen av veggene. Bruk samme steinleggingsteknikker for å bygge taket. Når taket er ferdig, fjern hvelvet.

Tips og advarsler

 • De fleste steinhus krever ikke en ramme.
 • Hvis du ikke er kjent med takbygning, kan du ønske å ta taket av lettere materiale enn stein. Dette reduserer risikoen for skade hvis du ved et uhell bygger taket feil.
 • Stein er en av de mest holdbare byggematerialene som eksisterer. Stener motstår brann, vind og vann samt termitter. Stenhus gir et naturlig, antikt utseende som minner om de europeiske slottene. For best resultat, velg slitesterke steiner som granitt. Unngå stein slitasje over tid, for eksempel kalkstein. For en enklere oppgave kan du kjøpe pre-cut steiner fra et byggeforsyningsfirma.

  Andre artikkelen

  Hvordan måle med en laser
  Lap Siding Vs. Helvetesild
  Slik reparerer du et Makita Ni-Mh batteri
  Hvordan virker solcelleoppvarming?
  Slik installerer du Marble Tile Wall Peis
  Hvordan lage et kjøkken tilrettelagt for rullestolbrukere
  Installasjonshøyde for badehåndkle ring
  Slik låser du opp en dørbryter
  Slik legger du til arkitektonisk interesse for utsiden av et hjem
  Carbon Fiber Cloth Typer
  DIY Keramiske fliser benkeplater
  Hvordan Sand Square Block Wood Floors
  Trappdesign tips
  DIY: Svømmebasseng Oppbevaringsboks
  Slik installerer du Cedar Command Siding
  Slik rengjør du en overflateplate
  Hvordan sette en digital klokkealarm
  Slik installerer du en trappepost
  Gjør det selv sprakk betonggulvbelegg
  Hvordan lage Shiplap Siding