Europeiske art deco periode farger

Europeiske art deco periode farger  Spanning de to tiårene mellom første verdenskrig og andre verdenskrig, den lett gjenkjennelige art deco-stilen omfatter en periode med teknologisk utvikling, global omveltning og utvidelse av masseproduserte varer. Utviklet først i Europa, de rene linjene, skarpe kanter og fargeblokkende elementer av Art Deco-estetikken dukket opp i de fleste moderne kulturer rundt om i verden. Mens tilgjengelige materialer, produksjon og lokale påvirkninger skiftet nyanser og farger som brukes i andre land, dominert de originale europeiske art deco-fargevalg design stilen over hele verden.

Svart, hvitt og sølv

Kanskje den vanligste fargevalg forbundet med Art Deco-utseendet er fargepaletten av svart, hvitt og sølv. Den høye kontrast av det monokromatiske fargeskjemaet finnes i mote-, arkitektur- og møbeldesignet fra 1920-tallet og 30-tallet. Inspirert av maskinalderen og tilgjengeligheten av nye materialer som krom og plast, er sværheten i svart mot friske hvite og slanke Metallics fremkaller både maskulin innflytelse og sensualitet i tidsperioden. De skinnende speilflatene som er utbredt i Art Deco-design viste seg i svart lakk, glasert hvitt Vitrolite og forsynt speil. Imidlertid var ikke-reflekterende, børstet aluminium like vanlig som polert krom i Art Deco-fargeskjemaer.

Briljante nyanser

Etter de intrikate, blomstrende designene og de dype fargepalettene i jugendstilperioden, utformet designerne i den tiden som er kjent som Art Deco de lyse, primære nyansene på fargeskiven Crimson reds, royal blues og levende gule overtok dempet burgunder og støvete greener utbredt i de siste tiårene. På mote, de sosiale frihetene tatt av flapp ører inspirerte mindre innsnevrende, mer avslørende klær som skummet i stedet for å skjule kroppen. Mens kutt og form av klær skiftet gjennom årene, fortsatte designere å reflektere denne avvisningen av konservative klær ved å forlate strenge farger for dramatiske purpur, røde, blå og smaragdgrønner.

Pastellfarger

Selv om de ikke er like vanlige som lyse, primære nyanser og monokromatiske paletter, pastell nyanser har sin plass i Art Deco design. For ikke å bli forvirret med de bleke, deformede nyansene som finnes i Art Nouveau, har pastellfarger som brukes i Art Deco-design, opprettholdt tonalhet. I plakater og grafisk arbeid som ble produsert i løpet av 20- og 30-årene ble pasteller brukt som høydepunkter og aksentfarger for å skygge eller kontrastere de dominerende, mer briljante nyansene. Turkis, lavendel, blekblå og lys gul var de vanligste pastellfarger, men sparsomt brukt i europeisk Art Deco-design. Pasteller ble mer sannsynlig funnet som en dominerende farge i Nord-Amerika, hvor innflytelsen fra den sørvestlige stilen hadde større innvirkning.

Andre artikkelen

Hvordan Lim Plywood til en kjeller gulv
Slik bytter du en støpejerns toalettflens
Hvordan tilnærme området med en uregelmessig form
Porch Post Styles
Snapstone Tile Installasjon
Slik konverterer du en trailer til et vokserom
Slik resirkulerer du toalettvann
Legge til en elektrisk utgang fra en lysbryter
Hvordan grout Natural Stone Tile
Slik måler du vinklene for tømrerarbeid
Hvordan å redusere elektriske og gass regninger med wetherization (isolasjon)
Hvordan gjenopplive og reparere en krakket og utstøt kjørebane
Slik installerer du en flush mount sink i kjøkkenet
Hvordan eksos fuktighet fra oppe bad til tak
Hvordan lage et Chipboard Gulv i en Loft
Gjør det selv Sun Room Materials
Hvordan velge Wattage for GFCI beholdere
Hvordan å figur asfalt quanities
Slik installerer du rustikk trepanel
Fordelene med Metal Roofing