Slik splitter Cedar Shakes

Slik splitter Cedar Shakes 

1.

Finn et cedertre som allerede har falt, men har ikke begynt å rote. Alternativt kan du kutte ned ditt eget cedertre, men du må vente til det tørker ut før du splitter ristene.

2. Legg på sikkerhetsbriller, ørepropper og hansker, og start opp motorsag. Kutt av enden av treet 2 til 3 tommer fra den ene enden for å skape en høyde på slutten. Deretter flytter motorsagene 24 til 36 tommer fra treets bakkant og klippes hele veien gjennom. Hvis cedertrækroppen ikke er opphøyet litt fra bakken, vil du risikere å ødelegge motorsagskjæringen når den kommer i kontakt med bakken. Smuss kaster en motorsagskjærekjede øyeblikkelig. Fortsett å kutte treet med intervaller mellom 24 og 36 tommer.

3. Legg en kile på toppen av treet og trykk den med et hengekøye for å kile kilen inn i Fortsett til runddelen er i stykker.

4.

Stå en av halvdelene oppreist og kutt den i halvparten, med samme metode som i trinn 3, til skape to trekanter. Klipp av spissen av hver trekant, som er trærens hjerteved, ved hjelp av kilen og hammeren. Kjernevedet ser mørkere ut enn det gjenværende treet, og varierer i størrelse, men er vanligvis rundt 1 til 2 inches på hver stykke.

5. Sett en av de mindre brikkene opp i den ene enden og legg knivbladet på toppen av det 1/4 tommers fra kanten av tre. Hit the toppen av froe to til tre ganger med en hengekøye mens du holder håndtaket på froen.

6.

Fortsett å trykke på frøen til bladets øvre kant er jevn med topp av cedertre.

7.

Sett ned hammeren og ta tak i håndflaten med begge hender. Trekk eller skyv håndtaket på froen i 90 graders vinkel mot kuttet, noe som vil føre til at cedertreet splittes. Skyv frøen ned i splitten ved hjelp av håndtaket og trykk eller trekk det igjen. Fortsett til shaken deler seg fra hovedtreet.

8.

Gjenta prosessen for å kutte resten av cedar shakes.

Cedar shakes er lange, tynne stykker cedertre festet til utsiden av boliger og bygninger. Cedar shakes er installert i et overlappende mønster på tak eller på sidene av bygninger. Mens de fleste byggere kjøper cedar shakes pre-cut, kan du kutte dem selv fra fete cedertrær. Prosessen med å kutte cedar shakes fra en cedar blokk kalles splitting; det krever bruk av et spesialisert verktøy kalt en froe.

Andre artikkelen

Instruksjoner for installasjon av jernbalustere
Hvordan bruke rørleggerens tape for å forsegle en lekkasje
Slik måler du for å endre kjøkkenvasken
Paraplybelysningsteknikker
DIY Hjem Sauna
Slik redesigner du kjøkken og familierom
Typer av betongplate konstruksjon
Slik reparerer du Old Cracked Plaster Walls
Slik installerer du teppe og teppeprodukter
Hvordan lage en billig Pebble Floor
Riktig Metoder til Stucco Over Betongblokk
Hvor mye laminatgulv trenger jeg?
Ideer til dekorasjoner over skap
Slik installerer Cedar Shake Shingles
Slik bruker du en trestamme som en veranda
Hvordan lage enkle trevegger
Slik holder du dusjdørene dine skinnende rent
Den beste måten å fjerne sponplater gulv
Hvordan å bremse band sagbladene
Slik installerer du Pre Finished Hardwood Floors