Slik legger du fliser til tre

Slik legger du fliser til tre 

1.

Installer kryssfinerens undergulv av ytterkvalitet slik at trekornet på toppen av kryssfiner løper vinkelrett på gulvbjelker. Stagger alle stykkene av kryssfinér slik at ingen to ledd justeres. Tillat 1/8-tommers mellomrom mellom alle brikkene og et 1/4-tommers mellomrom langs veggene på rommet. Spaltene tillater utvidelse av treet og bidrar til å forhindre sprekker i flisen. Hammer alle negler under overflaten av kryssfiner.

2.

Legg sementbakerbrettet over kryssfinerens undergulv. Pass på at det ikke kommer noen ledd på sementbrettet eller på kryssfinerplaten nedenfor. Tillat 1/8-tommers avstand mellom arkene på bakplaten og 1/4-tommers langs veggen. Pass på at neglene eller skruene du bruker, går inn i gulvbjelker. Krymp dem under overflaten av bakplaten.

3.

Fest leddene på bakplaten. Legg på et lag med tynt sett lim over leddene. Kontroller gulvet for å sikre at det ikke er ujevne flekker. Hvis det er, legg til tynn sett for å nivåere gulvet. La det tynne settet tørke.

4.

Legg ut flisene i henhold til designen din. Påfør tynn sett under hver flis med en riflet trowel. Sett flisene på plass. Sett mellomrom mellom flisene for å holde dem riktig justert. La det tynne settet tørke. Fjern avstandsstykkene.

5.

Arbeidsparti mellom flisene. Tørk av overflødig fugemasse med en fuktig svamp. Tillat fugemasse å tørke.

Tips og advarsler

 • Ikke sett fuger mellom utsiden og veggen. Grout gir ikke nok til utvidelse her. Bruk silikonblokk i stedet.
 • Hvis du ikke vil installere sementbrettet, må du installere en vanntett membran mellom undergulvet og flisene i stedet.
 • Fordi tre ekspanderer og kontrakter, er det ikke en ideell situasjon å installere fliser over tre. Mens du kan installere fliser direkte over tre, er de billige beskyttelsesbarriene designet for å gå mellom flisen og undergulvet en liten pris å betale i tid og innsats for flisens lange levetid. Hvis du er en do-it-yourselfer, kan du legge til disse beskyttende produktene før du legger flisen for å holde flisen fra å sprekke.

  Andre artikkelen

  Slik borer du betongankre
  Septisk systemfjerning
  Slik organiserer du hjemmeværelset / kontor
  Hvordan setter jeg mitt skap i en datamaskinskrivebord?
  Hvordan søke i historien til husene
  Liste over grønne byggprodukter
  Stålbygging isolasjonstyper
  Slik installerer du lavspenningslys under et kabinett
  Gjør det selv utenfor trappskinner
  Den beste gulvbelegg for betonggulv
  Hvordan lage tømmer gulvbord
  Slik endrer du fargene på Grout Tile Floors
  Slik lager du tilgang til et loftloft
  Hvordan kjøre en rørledning for ny konstruksjon
  Installasjon av badekar og avløp
  Hvilke verktøy trenger jeg å legge glassfliser?
  Slik installerer du hyller på en murstein eller betongmur
  DIY Roll Asfalt Roofing Application
  DIY: Bygge stiger
  Slik fyller du på Glade Plug-Ins