Hvordan bygge en mantel

Hvordan bygge en mantel 

1.

Ta den gamle kappen bort fra veggen. Dette bør gjøres svært nøye, og forsøk å få det løsrevet i ett stykke hvis det er mulig. Du kan også ønske å bruke putty kniven for å beskytte veggen fra stolpen.

2.

Mål rundt peisen din. Du vil ønske å merke og måle hvor du vil ha toppen av kappen din, så vel som hvorvidt du vil at den skal være. Disse målingene vil hjelpe deg gjennom prosjektet.

3.

Klipp tømmerstykkene til de riktige lengdene som en ramme for mantelen. Disse delene vil gå opp hver side og over toppen, vanligvis om en fot unna din faktiske peis. Toppstykket vil være omtrent en til to inches lavere enn hvor du vil ha toppen av mantelen, siden du vil legge til en hylle. Dessuten bør toppstykket være hele lengden på mantelen, mens sidestykkene blir montert under, slik at de gjør en 'T' med toppen av rammen.

4.

p> Start med toppstykket av rammen og hold det mot veggen, med et nivå for å sikre at det er rett. Bruk deretter en neglpistol til å spik stykket inn i tappene i veggen. Neglene bør gå rett gjennom midten av rammen. Det kan hende du trenger en studfinner for å sikre at du spiker hverandre i en stud.

5.

Monter sidene under toppen av rammen. Hvis du har en fliser vegg rundt peisen din, må du bruke konstruksjonslim i stedet for neglpistol. Påse at stykkene er rett før du setter dem på plass.

6.

Klipp et stykke 1x10 tømmer til riktig lengde for å danne mantelen. Dette stykket vil fungere som hyllen over rammen du nettopp har laget. Den skal strekke hele lengden på toppdelen av peisrammen som du kutter i trinn 3. Skjær også dekorative støping i samme lengde som fronten og de to sidene av 1x10. Dette stykket vil bli montert på undersiden av mantelens hylle for å gi det en mer glatt kant.

7.

Spik stykket dekorativt støpeform til 1x10. Du vil vil nagle hvert stykke på undersiden av 1x10 rett på kanten. Nail frontdelen først og deretter de to sidene. Det kan hende du må trimme litt av sidestykker, slik at du kan fortsette til trinn 8.

8. Legg konstruksjonslim på veggen der du skal montere 1x10 og legg en liten mengde tre lim på toppen av rammen hvor 1x10 blir plassert Sett 1x10 på toppen av rammen med formingen pekende ned og spik den inn i toppen av rammen. Hvis du vil legge til en skinne på toppen av mantelen, gjør dette før du henger det.

9.

Legg hjørneblokker til toppen og bunnen av hver side av rammen. Disse brikkene vil bare være firkanter som bare er litt større enn rammens bredde. Spiker dem direkte inn rammen. Disse vil se ut som kolonne toppene.

10.

Klipp dekorative stykker ved hjelp av mellomsag hvis du vil ha ytterligere funksjoner på mantelen din. Disse brikkene blir spikret i ansiktet på sidens 'kolonner'.

11. Bruk pistol til å fylle alle spikerhullene og sprekkene. Etter at du har tørket det, må du prale og male mantelen.

Tips og advarsler

 • Tegn det designet du liker før du starter. Dette gir deg en bedre materialeliste og mer nøyaktige målinger.
 • En peis kan være et flott tillegg til nesten alle rom i huset ditt. De ser ut til å trekke folk sammen og samle familie rundt dem. Å ta ned din eksisterende mantel og bygge en ny er ikke veldig vanskelig. Alt som trengs, er litt tid og noen få materialer.

  Andre artikkelen

  Instruksjoner for PVC takmontering
  Mest effektive Woods for Heat
  Grants for en Storm Shelter
  Slik installerer du dørboltene
  Hva er en Masonry Peis?
  Hvordan male en peeling metal dør
  Mortise Definisjon
  Hvordan måle for Vinyl Siding
  Cedar Vs. Cypress Wood Siding
  Hvordan Hilti HDI-P Drop-Anchors
  Hvordan bygge et primitivt kjøkkenskap
  Granitt benkeplater
  Slik fjerner du konstruksjonslim fra gips
  DIY legging av paving plater
  Hvordan bygge et hus på Hawaii
  Hvordan fikse slitt bort hardvedbelagte gulv
  Hvordan kutter jeg vinkler i V-Shaped Wood Trim?
  Hvordan Seal Ash Wood for Paint
  Hvordan lage en 15Ft Stige
  Slik installerer du Baseboard Molding