Slik installerer du et radiant varmesystem

Slik installerer du et radiant varmesystem 

1. Legg en vanntett dampbarriere over et nivå, rent og stabilt undergulv og opp sideveggene i rommet som strekker seg minst 2 tommer. Hvis du gjør en tørr installasjon, fortsett til trinn 2; Hvis du installerer et vått system, fortsett til trinn 3.

2.

Spreng på et lag med varmesikkert klebemiddel og sett de elektriske panelene i limet. Koble ledningene til hvert panel til den sentrale strømforsyningen og kontrollpanelet. Slå på strømmen og test for jevn drift og oppvarming. Fortsett til trinn 4.

Installer våte rørkoblinger og sitteprosess konstruert for ditt strålingssystem, det være seg trådgitter og bånd, MDF-skytter eller plastskuffer. Sikre slanger i slangemønstre i henhold til produsentens spesifikasjoner. Gjør rørleggerforbindelsene for både tilførsel fra kjelen og utstrømningen tilbake til kjelen. Slå på kjelen via termostaten og test den jevne driften av systemet.

4. Tillat lim å tørke og kurere og legg ned en annen dampspærre over rørene eller panelene og fortsett med ferdiggulvinstallasjonen.

5. Legg det ferdige gulvmaterialet av mørtel og fliser eller et betonglag som er minst 1,5 tommer i dybde, som kan poleres etter herding eller teppebelegg.

Tips og advarsler < / h4>

 • Når du installerer et vått strålingssystem, er det svært viktig å passe på kjelenes størrelse til mengden rør og avstanden rørene må reise for at systemet skal kunne fungere maksimalt effektivitet. Sjekk med produsenten eller selgeren av systemet ditt for å avgjøre nødvendig kullkapasitet.
 • Hvis du installerer en våt strålende syst em og du er ikke erfaren med å lage rørleggerarbeid og kjeleforbindelser, ring inn en rørlegger for å hjelpe minst i dette aspektet av installasjonen.
 • Radiant varme gulvbelegg systemer er stille, effektive og komfort-induserende husholdningsapparater som varme hjemmet og gjøre å gå barfot på gulvene komfortabelt hele året. Radiant systemer kommer i to hovedkategorier: Hydraulisk eller varmtvannsrør koblet til en sentral gass kjele kjent som et vått system, og et tørrsystem med tekstilpaneler innebygd med innpakket elektriske varmekoblinger, ikke i motsetning til et elektrisk teppe.
  Hvilket system du velger, bestemmes av det firkantede bildet av applikasjonen, dybden som er tilgjengelig for installasjon og driftskostnadene for den oppgitte kraftvaren i ditt område. Som en meget generell regel brukes vannrørssystemer i større bolig- og kommersielle applikasjoner, mens elektriske panelsystemer brukes i mindre områder som ikke vanligvis er døgnet rundt, for eksempel et bad. Strålingssystemer kan installeres over underlaget og under ferdiggulv eller innebygd i en ny eller ettermontert betongpute.

  Andre artikkelen

  Vaskerom Countertop Ideas
  Verktøy til polsk aggregatbetong
  Slik installerer du platen bak dusjmurer
  Slik holder du tømmer, teppe og keramiske flisegulv i hjemmet ditt ser helt nytt
  Slik oppdaterer du et eksisterende kjøkkenbord
  Slik installerer du en inntrekkbar mark på en murvegg
  Verktøy for hengende gips
  Hvordan å refinfinere et badekar med munro
  Hvilke typer materialer brukes til å lage broer?
  Installasjonsinstruksjoner for Pergo Laminatgulv
  Slik legger du laminatgulv på gammelt tregulv
  Hvordan å kaste en sterling dusj
  Brick Alternativer for gårdshus
  Instruksjoner for å bygge utendørs trinn
  Slik skarver du rutebits
  Tips om plassering av kjøkkenskap
  Hvordan jobbe med skifer gulvfliser som ikke er firkantet
  Design for House Tub u0026 Shower Surrounds
  Hvordan bygge en hytte for gutter
  Hvordan kutte Crown Molding på en Ryobi Miter Saw