Hvilke tre er trygge å brenne i peiser?

Hvilke tre er trygge å brenne i peiser? 

Coniferer

Den primære fare ved bruk av vedfyrende varmesystemer er oppbygging av brannfarlig kreosot på innsiden av røykstabler og skorsteiner. Resinous woods - fra nåletre med nåler i stedet for blader - genererer røyk tykk med uforbrent karbon og tonehøyde. Enhver oppbygging mer enn en 1/4-tommers tykk på innsiden av en skorstein kan ta brann og brenne varmt nok til å spre morter. Å velge tre som brenner rent, reduserer problemet, men eliminerer det ikke helt.

Hardwood

Vanligvis er treet av bredbladede trær et sikkert og effektivt drivstoff til peisen. Vanlige arter som eik, hickory, lønn og aske er de vanlige drivstoffskogen i øst og sør, med aspen mye brukt i Rocky Mountain-statene. Alder og lønn er de vanligste trygge brantentrene i det amerikanske nordvestlandet. Valgene vil alltid avhenge av lokalforsyning; etablerte forhandlere kjenner de beste artene i sitt område og vil ikke selge upassende drivstoff.

Buntet Wood

Produserte peis logger, designet for enkel start og jevn dekorative farget flammer, er trygge å brenne, men ikke økonomiske. Bunket tre kan omfatte en rekke arter, inkludert furu og sedertre. Rene tømmer som ofte inngår i buntet tre, kan gjøre det godt å starte en brann, men bør ikke brukes som primærbrensel. Små stykker av tre gjør en varm rask brann som er vanskelig å kontrollere i en åpen peis; større stykker brenner lenger med mer strålende kul og mindre flamme.

Bjelke

Skraptømmer kan være tilgjengelig gratis på byggeplasser, men bare rent tømmerstokk er trygt drivstoff. Malet eller behandlet tømmer og komposittmaterialer som sponplater inneholder store mengder kjemikalier og bør ikke brennes. Gasser kan være farlig å puste. I motsetning kan avfallsslag fra sagbruk være en praktisk kilde til rent, billig peisbrennstoff hvis du kjenner hardved ved syn.

Krydder

Alt brensel skal være grundig krydret ved å oppbevares tørt i flere måneder før bruk . Brennende grønt tre av enhver art kan forårsake rask oppbygging av farlige kreosotlag og sette et hjem i fare for brann. Regelmessig inspeksjon og rengjøring av rør og skorstene er viktig. Siden de fleste brensel er produsert lokalt, varierer de beste varianter for brensel fra region til region. Selv om en peis i mange hjem ikke er hovedvarmekilden, er riktig vedlikehold og bruk alltid viktig. Feil brensel kan være farlig og usunn så vel som ineffektiv. Å velge riktig trebrennstoff vil innebære å lære å identifisere hovedklasser av trær og arter, og unngå moderne farer fra kompositter og kjemikalier.

Andre artikkelen

Slik fjerner du bakgrunnsbilde med husholdningsartikler
Hvordan lage et kjøkken for eldre
Hvordan å bytte et baderom formica benkeplate
Slik fjerner du fliser fra et 1920-tallshus
Hvordan Stain Oak Trim
Fordeler med porselen gulvfliser
Typer av kjøkkenteller overflater
Boy Bedroom Remodeling Tips
Hvordan reparere hull i treforming
Slik installerer du en teppereduksjon
Hvordan bygge kjøkkenskap
Italienske granittfarger
Hvordan bygge boksesteg for et dekk
HardiePlank Siding vs Vinyl Siding
Slik reface en peis med fliser
Når skal du bruke en dampbarriere for hjemmeisolasjon
Verktøy for å bruke Grout
Den gjennomsnittlige kostnaden for å legge fliser
Hvordan Estimere Kostnaden for Hot Mix Asfalt
Planer for å lage en solvarmer for et svømmebasseng