Slik installerer du et grunnlags trim

Slik installerer du et grunnlags trim 

Planlegging

1.

Skiss rommet på papir og vis alle døråpninger, innvendige hjørner og utvendige hjørner. Innvendige hjørner må håndteres. Å kutte et kutt er enklest med din dominerende hånd, så hvis du er høyrehendt, planlegger du å klare de høyre ender av trimbitene på innsiden av hjørnene. Merk på skissen der du skal klare deg. Disse er merket med en 'C' i eksempelskissen. Coping bruker en tynn sag for å underkaste en mitered kutt slik at den passer til et annet stykke uten å redusere det andre stykket.

2.

Klipp et par venstre og høyre måleblokker hvis du må kutte for utvendige hjørner. Gjør dem ca 6 til 8 tommer lange. Disse vil hjelpe deg når du måler for utvendige hjørnesnitt. Bruk basestøpet du vil installere, slik at du har riktig tykkelse.

3.

Velg et innvendig hjørne med døråpning på høyre vegg. Det første stykket vil ikke ha for å bli mitered eller kuttet. I eksempelskissen er denne veggen merket '1' og neste stykke er merket '2.' Merk skissen på lignende måte. Hvis du er venstrehåndet, bør tallene bevege med klokken

Måle veggen fra hjørne til døråpning, til venstre mot høyre ('1' på skisse).

Mål og klipp det første stykket på mellomsagen, med begge ender firkantet kuttet. Pass på på plass. Det skal være en fin passform. Hvis brikken virker litt lang, bøy den utover litt i midten for å 'spring' den på plass (anbefales).

2.

Spik brikken på plass. Neglene skal gå inn i rammebordet eller studen. Bruk studfinneren til å finne studs om du må. < /p>

3.

Melg veggen for det første klarte stykket ('2' på skisse). På miter sag, kutt høyre ende av stykket i en 45 grader vinkel med stykket står på bunnen. Se illustrasjonen. Den røde linjen er hvordan stykket skal kuttes.

4. Legg bordet over arbeidsbordet flatt på ryggen og klem på plass. Ta tak i miter kuttet med håndsagen.

5.

Mål fra den kappede kanten av kuttet og merk vegglengden. Square kutt venstre ende av stykket.

6.

Plasser brikken på plass. Pass på at det klare hjørnet er tettsittende. En god takk ser ut som en perfekt mitered felles, men vil ikke åpne eller vise hull som en innsiden. enden av stykkene for å forberede seg på å klare seg, og deretter klare kuttet og til slutt måle og kutte stykket i lengden.

Utvendige hjørner

1.

Mål Først på hjørnestykket. Vær oppmerksom på at stykkene '4' og '5' ikke er i orden. Hold målblokken ved hjørnet (posisjon 5 på skisse) og måle fra hjørnet (posisjon 4 på skisse) til Utvendig gitterkant på måleblokken.

2.

Kutt yttergitteret på høyre kant av stykket. Mål tilbake fra kanten, merk og firkanten kutt stykket til lengden målt.

3.

Plasser brikken, kontroller en god passform på utsiden av hjørnet ved å matche den opp med måleblokken. Spiker på plass.

p> 4.

Høi den høyre enden av et stykke til den andre siden av det utvendige hjørnet. Mål fra det innvendige hjørnet til utsiden av stykket som allerede er installert. Mål fra kanten av taket, merk og kutt venstre ende for et utvendig hjørne.

5.

Plasser og spik brikken på plass.

Tips og advarsler

 • Coping tar litt øvelse. Når du gjør noen stykker, vil du føle deg som en pro. Nøklene er å følge kuttelinjen på innsiden av miter nøyaktig, rundt konturene på stykket mens du opprettholder en rygg eller underskudd på innsiden av innsiden. et stykke sandpapir for å sette en knivskarpe kant på den og den vil passe som en hanske. Bruk kortere stykker for en tettsittende passform. For lengre, klarte stykker, gjør kuttet 1/32 eller 1/16 tomme lang og bøy deretter Stykket er litt utover når du setter det på plass, og la det 'spring' på plass. De klumpete leddene vil være perfekte. Kornene, spesielt i hjørnene, er aldri perfekte. Noen ganger har bunnen av veggen ikke nok 'vegg' bak den eller toppen har for mye gipsveggblanding på den. Resultatet er at stykket vinner ikke sitte rett opp og ned i hjørnet. Gjør dette ved å sette stykker av shim bak stykket til det er riktig. Hvis et gap viser mellom trim og vegg, fyll det med malbar caulk. Hvis en døråpning ligger svært nær et hjørne, kan du ende opp med å trenge et stykke trimme en tomme eller mindre bred. Ikke prøv å klare disse brikkene med mindre det er døråpning på begge sider av hjørnet. I så fall skal du kutte et lengre stykke og deretter kutte det for å passe. Bruk alltid de lengre av de to brikkene hvis det er mulig. av silikonblokk bak dem for å holde dem på plass. 'Mål to ganger, kutt en gang,' går det gamle ordtaket og det gjelder. Dobbeltsjekk målingene dine og sørg for at du har satt sagvinkelen riktig. Noen ganger er hjørner aren 't 90 grader.De kan være 60 eller 45 eller en vinkel fra 15 til 120 grader. Alle prinsippene gjelder, så dine skjærevinkler bare endres. Mål vinkelen og divider med to. For 60 graders hjørner blir sagens skjærevinkel 30 grader . For vinkler som er større enn 90 grader, ta komplementvinkelen som er 180 minus den målte vinkelen. Hvis det er 120 grader, er komplementet 60. Din såkantsvinkel er da 30 grader, halvparten av 60. Den eneste forskjellen mellom installasjonsbase støping og skostøping er skostøping lettere. Uansett om du bruker kvart runde eller handle ual skoform, det går raskt og enkelt, og håndtaket ditt tar bare noen få sekunder.
 • Bruk alltid vernebriller eller vernebriller når du bruker kraftverktøy, skjære tre eller bruke spikerpistoler. Bruk alltid støvmaske Ved kutting av tre eller andre materialer. Bruk alltid hørselsvern ved bruk av støyende verktøy som miter saws. Lange stykker trim kan være uhåndterlig. Støtt stykkene under kutting med rullestativ eller annen enhet.
 • Base støping løper langs gulvet for å dekke hull, uferdige veggbunn og legger et ferdig utseende til rommet. Basisgulv er installert etter døråpning og er vanligvis den siste trimmen installert. Støping består av enten ett eller to stykker, basen støper seg selv og noen ganger en skoform.

  Andre artikkelen

  Hvordan lage Natural Stone Patio Grout
  Slik installerer du innvendige dører
  Travertin vs Granitt
  Typer av transportører
  Slik installerer du skummebakgrunn for teppe
  Installasjonsinstruksjoner for Bellawood Hardwood Floors
  Hvordan bygge en hytte i Texas
  Stil av glass til dusjkabinett
  Slik fjerner Hardwood T Molding
  Alternativer for marmorbad
  Enkle måter å legge Vinyl gulv
  Hvordan fjerne tinsett fra keramisk flis
  Slik installerer du enkelt stolen
  Kostnaden for å bygge en garasje
  Slik fliser du på badet ditt
  Gulvflis Installasjonsinstruksjoner
  Hvordan bygge Garden Shed Foundations
  Hvordan bygge drivhus i Windows
  Slik installerer du en dør i en metalldør
  Hvordan bygge Guide Porch Railings