Kreative løsninger på miljøproblemer

Kreative løsninger på miljøproblemer 

Minimere forbruket

En av de mest kreative måtene å løse miljøproblemer er å minimere forbruket. Moderne forbrukerkultur oppfordrer folk til å definere lave priser som høy verdi, men billige ting, for eksempel møbler og klær, slites ofte ut raskt og må byttes ut. De utslitte produktene havner i losseplasser, og miljøet forringes ved å bruke nye ressurser til å produsere erstatningsprodukter. Ved å minimere forbruket av nyproduserte produkter, enten ved å kjøpe varer med lengre levetid eller de som brukes, blir ressursene ikke konsumert i industrien, og industriell forurensning og karbondioksid frigjøres ikke.

Energieffektivitet hjemme

Enkle ting som å bytte ut glødelamper med kompaktlysrør kan redusere miljøbelastningen av hjemmebelysning. Slå av lys og utstyr, inkludert datamaskiner, når de ikke er i bruk, kan bidra til å redusere miljøskader forårsaket av gruvedrift for brensel for å generere elektrisitet og kan bidra til å minimere etableringen av klimagasser.

Spise nedover næringsmiddelkjeden

En annen måte å løse miljøproblemer på personlig nivå er å 'spise lenger ned i næringskjeden.' Animalske matvarer krever flere ressurser i produksjonen og genererer flere drivhusgasser per kalori enn vegetabilske matvarer, som fjerner karbondioksid fra atmosfæren. Ved å spise mer plantebaserte matvarer, som fersk frukt og grønnsaker og de som er laget av soya, kan vi redusere karbonutslippene.
Noen mennesker tror at en vegansk diett er den eneste som er virkelig miljøvennlig, men bare å spise en høyere prosentandel av plantebaserte matvarer kan ha en positiv innvirkning på miljøet og helsen din.

Gjenvinning og gjenbruk

Mange produkter er resirkulerbare, og dermed reduserer miljøbelastningen. Selv elektronikk, som datamaskiner og mobiltelefoner, er resirkulerbare.
En god måte å minimere avfall og karbondioksidutgang mens du lager sunn organisk gjødsel, er å kompost planteavfall. Enten du kjøper den eller gjør den, legger planten avfall fra kjøkkenet ditt, som gulrotterter eller de ytre bladene av kål- eller salathoder, sammen med kaffegalleri og gressklipp, til en kompostbøtte, skaper en utmerket gjødsel mens du forhindrer disse gjenstandene fra tette deponier.

Rengjøringsprodukter med lav effekt

En annen måte å sikre at ditt hjem har lavest mulig miljøavtrykk er å bruke miljøvennlige rengjøringsprodukter. Fra oppvaskmiddel til vaskemiddel er miljøvennlige rengjøringsmidler litt dyrere på kjøpsstedet, men vil trolig være billigere for oss alle i det lange løp. På samme måte minimerer bruken av papirhåndklær og toalettpapir laget av resirkulerte fibre effekten på skogene. Mange miljøproblemer oppstår ved ineffektiv bruk av energi og ressurser. Moderne kulturen oppfordrer folk til å kjøpe forbruksvarer, bruke dem i kort tid, og deretter erstatte varene raskt med en annen som fungerer på samme måte. Betydningen av resirkulering og energibesparelse har bare nylig blitt tydelig.

Andre artikkelen

Slik bruker du en badvifte og lys
Slik posisjonerer du deg selv når du kutter stålbånd
Slik installerer du en betongtema over Formica
Garasjedørråd
Instruksjoner for fjerning av keramiske fliser
Hi-Tech ideer for moderne stålkarports
Slik legger du til en Carport til en eksisterende vegg
Hvordan bygge en håndskinne for trapper
Ryggsekk fjerning av kjøkken
Hvordan fjerne teksturerte takmaling
Sikkerhetsstøtter for badekar
Ingredienser i klebemiddel
Slik installerer du underlaget vinkelrett på gulvbjelker
Hvordan konvertere skole skap til garasje bruk
Slik installerer du en dørpinne
Instruksjoner for hvordan du installerer tregulv
Kitchen Design Ideas for Pearl Cabinets
Slik installerer du Crown Molding Skap
Vinyl Tile Installasjonsinstruksjoner
Fordelene med forseglet glassisolatorer