DIY legger laminatgulv

DIY legger laminatgulv 

Forberedelse

Gi grundgulvet en grundig rengjøring, og kontroller at den er plan eller i det minste flat, uten støt eller hull. Gjør eventuelle nødvendige reparasjoner til betong- eller tregulvet før laminatgulvinstallasjonen.

Mål bredden og lengden på rommet hvor du vil installere laminatgulv. I stedet for å gjøre den endelige beregningen selv, ta målingene til gulvleverandøren din og be ham om å legge til litt ekstra for å ta hensyn til kuttene du måtte trenge å gjøre.

Ta med gulvmaterialet i rommet og tillate to dager for det å sitte, avdekket. Gulvmaterialet vil justere - utvide, kontrakt eller absorbere fuktighet - til romets luft og temperatur.

Dampbarriere og dørjambber

Fjern forsiktig de eksisterende grunnplattene, fordi disse kan settes tilbake etter jobben er ferdig. Laminatplankgulv, som ligner hardvedgulv, krever installasjon av en dampbarriere over betong eller undergulv. Dampbarrierer installeres vanligvis langs romets lengste retning. Noen overlappes, mens andre bare møtes ved sømmer. Det anbefales å tape dampbarriene sammen i sømmer når du monterer over betong, for å hindre fuktighet i å se gjennom disse sømmer.

Ta en plank og legg den ved siden av en dør eller døråpning. Ved hjelp av en håndsag, la bladet hvile over planken for å holde det i riktig høyde når du gjør kuttet på bunnen av rammen. Denne kuttet vil tillate laminatgulvene å glide pent under døren. Gjenta på hver døråpning i rommet.

Legge laminatgulv

Legg den første raden av laminatgulv langs veggen med lengste lengde. Kontroller også at dette er den måten hovedlyset kommer inn i rommet, fordi plankgulvene ser bedre ut dersom det er i tråd med sollysretningen. La om ca. gulv og veggen for mulig ekspansjon og sammentrekning. Hold denne gapmåling med mellomrom plassert hver 12 til 18 tommer fra hverandre.

Installer tunger av andre rad i lundene til den første, ved hjelp av et stykke gulv og en hengekøye for å forsiktig tappe den inn i en tettsittende passform. For et sterkere gulvsystem, forskyv brikkene slik at de mellomliggende leddene ikke stikker opp. Noen gulvveiledninger kan anbefale å påføre lim langs tunge- og sporsiden av plankene for en holdbar bånd. Du kan støte på kurver og hjørner som krever egendefinerte kutt på laminatgulv. Bruk blyanten din til å markere kuttet på planken, og bruk en håndsag for å gjøre kuttet. Fortsett å installere stykkene, slik at kuttene passer til de siste delene av hver rad, til du nå til den siste raden.

På den siste raden måler du avstanden mellom den eksisterende raden og veggen, og deretter trekker du av u0026 # xBC; til u0026 # xBD; en tomme. Kontroller målingene langs hele veggen før du gjør kuttet. Ved hjelp av en bordsag - eller for fagmannen, en sirkelsag - kutt ned eller rip, for å forme de siste stykkene av laminatgulv, og sett deretter på plass.

Fjern avstandsstykkene langs vegger, og installer basen på nytt rundt i rommet. Installer eventuelle dørstoler eller terskler for å skjule kantene, og fest laminatgulvene på disse punktene. Du trenger bare noen få verktøy for å legge laminatgulv: et målebånd og blyant for å måle plassen og lage merker og en pry bar og hammer for å fjerne grunnplankene og for å stramme gapene mellom plankene. Du kan også trenge en håndsag og et håndsag for å kutte dørstikkene og gulvplankene ned i størrelse.

Andre artikkelen

Office Cabinet Storage Ideas
Den beste måten å fjerne bakgrunn fra vegger
DIY: Lydisolasjon
Hvordan skjørt et mobilt hjem med tre
Hvordan male uferdige skap
Slik fjerner du popcorntak fra tre
Slik legger du keramiske veggfliser
Hvordan å beregne septisk tank størrelse
Slik installerer du Cedar Shingles på en Hip Roof
Hvordan bruke Varathane til tregulv
Hvordan håndtere moldings
Slik bruker du et Dremel-verktøy for å trimme laminatgulv
Florida Building Code for Risers
Spesifikasjonene for Kohler K6585-7 Sink
DIY Range Hoods
Hvor kan man kjøpe fluorescerende lyspærer
Slik fjerner du Old Steel Railings
Slik installerer glassfiberisolasjon
Slik fjerner du et blekkstempel fra forbehandlet tre før du smelter det
Slik slipper du ut Grout i Wall Tile