Tips for bruk av Wood Routers

Tips for bruk av Wood Routers 

Sikkerhet

Sikkerhet bør være det første du tenker på når du bruker kraftverktøy. En ruter kutter veldig fine spåner, så inspiser støvoppsamlingssystemet før bruk og bruk støvmaske eller åndedrettsvern under drift. I tillegg bør du bruke vernebriller eller ansiktsskjold for å beskytte øynene mot flygende rusk. Bruk tettsittende ermer og hold strømledningen ledd over skulderen din hvis du ikke bruker et rutetabell. Trekk ut ruteren før du bytter brikken for å forhindre utilsiktet tilkobling. Endelig gjør rutere høyt høyt når de kjører, så du trenger også ørebeskyttelse.

Støping

Bruk et rutetabell med gjerd for å kutte støping, spesielt lange strimler. Hold blikket godt mot gjerdet mens du presser det gjennom. Bruk flere forskjellige mønstre på forskjellige strimler for å bygge opp et mer komplisert kornstykke. Bruk forskjellige design for å lage elegante bilderammer. Hvis kuttet fjerner tre fra hele siden, skjærer det, bruk et todelt gjerd for å støtte stripen jevnt på begge sider av kuttet.

Jigs

Bygg en jig til tider når du gjør det samme kutt gjentatte ganger, som med svalehalefeste, når du trenger nøyaktighet eller når kuttet er vanskelig. Bruk et materiale som fiberfiberplater med høy tetthet til jigs, spesielt når du bruker dem ofte. Biter brukt i en jig bør ha et styrelager for å bruke mot jiget til å styre ruteren når du trykker på den. Fest klemmen fast på arbeidsstykket og klem arbeidsstykket godt på benken eller bordet du arbeider med.

Dybde

Rutere er designet for finesse fremfor kraft. Hvis du kutter et dypt kutt som krever fjerning av mye materiale, kan du prøve å fjerne så mye som mulig med andre midler først. Saksager, rullesager eller båndsager er vanlige verktøy for å fjerne overflødig materiale. Hvis en stor mengde materiale forblir, gjør du flere passerer med ruteren, og fjern omtrent en fjerdedel til halvparten av materialet i kuttet med hvert pass, og juster gjerdet ditt etter behov mellom hvert kutt. Lytt til din bit - du vil fortsatt høre det gjennom øret ditt - for å avgjøre hvor hardt det fungerer. Hvis den senker betydelig, kan du prøve å bøye stykket av og gjøre et ekstra pass. Bruk alltid et testskrap når du prøver nye jigger eller nye oppsett. Dette vil forhindre frustrasjon senere når du jobber med prosjektet ditt. En ruter er et svært allsidig treverkstoffverktøy. Den kan kutte design for molding, cornices og til og med billedrammer. En ruter kan kutte svalehale og lakk og tannfuger. Operatøren kan enten lede den, med eller uten en jig, eller monter den på et bord. Bittene som er tilgjengelige er nesten utallige, noe som er den største bidragsyteren til dette verktøyets allsidighet.

Andre artikkelen

Hvordan overleve når remodeling ditt kjøkken
Slik fjerner du Masonite-paneler fra et bad
Typer av geotermisk oppvarming
Hvordan å designe innendørs boliger svømmebassenger
Fordeler og ulemper med Tub Liners
Hvordan å ramme en lomme skyvedør
Slik forsegler du en farget treinngangsdør
Baseboard Installasjonstips
Billige måter å reparere et kjøkken
Hvordan installere Prefinished Wood Flooring på trappene
Hvordan bygge en enkel rullestol rampe
Hvordan Seal Slate Floor Tile
Slik planlegger du innfelt lys for et kjøkken
Hva trenger et hus å bli rullestoltilgjengelig?
Hvordan lage Screed
Kostnaden for Frame u0026 Gips
Hvordan Cap et Hip Roof
Slik installerer du Aluminium Trim Coil
Slik rammer du en 30 tommers dør
Min gjerning sier ikke når huset ble bygget