Slik kobler du en takvifte til en lysbryter

Slik kobler du en takvifte til en lysbryter 

1.

FØRSTE: Slå av strømmen i bryterboksen. Slå på lyset der du planlegger å installere takviften. Pass på at når du slår av bryteren eller fjern sikringen, så slår lyset av. Slå av lysbryteren som en dobbel beskyttelse. Pass på at ingen andre prøver å slå på strømmen mens du jobber.

2.

Fjern takviften forsiktig fra boksen. Les monteringsanvisningene. Skru bladene på ventilatormotorene til skruen, men skru ikke bladene på viften motoren. Det blir enklere å installere viftermotoren og skru på bladene.

3. < / p>

Fjern pærene og eventuelle glassdeksler eller andre deler som lett kan fjernes fra eksisterende lysarmatur. Fjern nå eksisterende lysarmatur. Fjern skruene og forsiktig senk lyset rundt 6 tommer for å avsløre ledningen. Vanligvis er det tre ledninger: En ledig eller grønn ledning som er jordetråden. Den hvite ledningen er den nøytrale ledningen, og den svarte eller den røde ledningen er den varme ledningen. Fjern ledermutteren eller elektrisk tape fra en ledning til en Når du har en wire separert, legg en wiremutter for å dekke den synlige ledningen som kommer ned fra taket. På denne måten har du aldri mer enn en ledning utsatt til en gang. Når du har fjernet alle ledningene, kan du fjerne eksisterende lysarmatur.

4.

* Kontroller takmontert elektrisk boks for å se om den er sterk en Svært å holde takviften. Du vil sannsynligvis trenge å forsterke boksen for å bære tyngre vekt på viften. Hvis loftet gir tilgang til toppen av el-boksen, kan du forsterke den fra taket ved å installere en brakett eller 2x4 over boksen og skrue i boksen til forsterkningsbraketten.

5.

* Hvis du ikke allerede har montert viften, fortsett og monter alt, unntatt ikke installer knivene, pullchains eller noen glassdeler ennå. Kontroller ledningene til takviften. Det vil typisk være tre ledninger: en grønn eller bare ledning som er bakken, en hvit tråd som er nøytral, og en rød eller svart ledning som er den varme ledningen. Kontroller vifteinstruksjonene for å bekrefte hver av ledningene.

6.

Monter takviftebeslaget som følger med takviften. Dette stykket kobles til takboksen. Det er vanligvis en midlertidig krok på takviftebeslaget for å henge viften til mens du kobler opp ledningene. Arbeid med en ledning om gangen, start med den grønne / bare jordledningen. Koble takvifterens jordledning til jordledningen i elektrisk boks. Legg forsiktig de to blanke leddene sammen, sett deretter enden av de nakne ledningene inn i en ledermutter og skru ledermutteren noen få skritt til ledningene strammer opp. Deretter pakkes litt elektrisk tape rundt ledermutteren og ledningene for å holde alt på plass. Gjør det samme for de hvite ledningene. Koble den hvite ledningen til den hvite ledningen. Vri en wiremutter over ledningene og fest den opp. Koble den svarte ledningen til den svarte ledningen og bind den opp. Forsiktig skyv hver ledning opp i esken, slik at du kan fortsette faninstallasjonen. Forsikre deg om at ingen ledninger er utsatt, bortsett fra jordledningen hvis den er ledig ledning. Pass på at det er en ledermutter over hver tilkobling. Det bør ikke være andre andre ledninger enn jordledningen når du er ferdig (Hvis jordledningen er grønn, bør det ikke være noen ledige ledninger når du er ferdig).

7.

Følg instruksjonene som følger med takviften for å installere viften. Trekk til skruene for å holde viften oppe på plass. Det siste trinnet er å installere viftebladene til viften.

8.

Når veggbryteren er slått av, slå bryteren på igjen. Hvis bryteren klikker på igjen, er det noe galt, og du må sjekke kablingstilkoblingene. Hvis bryteren forblir på, Prøv å slå på lysbryteren. Viften skal begynne å fungere. Hvis ikke, slå av lysbryteren og kontroller viften for en trekkkjede eller annen bryter.

Tips og advarsler < / h4>

 • Hvis det er et lyssett som følger med takviften, kan viften ha 4 ledninger. Hvis takboksen bare har en svart ledning, kan du vri sammen lys- og vifetrådene (vanligvis den røde og svarte ledninger, men kontroller fanens instruksjoner) og koble begge ledningene til den svarte ledningen i takboksen.
 • Hvis du er usikker på noen av ledningene, hvis ledningene har forskjellige farger, eller Hvis ledningen ser gammelt ut, brennes, brennes eller kortsluttet, må du få en elektriker sjekke den ut.
 • Hold alltid strømmen på bryteren mens du arbeider.
 • Hvis takboksen er svak, sprukket eller gammel, må du bytte ut boksen.
 • Kontroller de lokale byggekodene i ditt område for å se om du må kontakte en elektriker for å få hjelp.
 • Slik kobler du og installerer en takvifte.

  Andre artikkelen

  Slik lager du tre gulv for installasjon
  Illinois State Agencies Energy Grants
  Hva er hardheten til bambusgulv?
  Hvor mye olje å sette i pneumatisk luftverktøy?
  VVS: Hvordan installere en avløp
  Slik fjerner du overflødig grout etter grouting Tile Work
  Hvordan identifisere Asbest Ceiling Tiles
  Hva er en betongpumpe?
  Hvordan bygge en tre arbeidsbenk ramme
  Slik installerer du vegg- og takisolasjon
  Hvordan kjøpe et prefabrikkerte trehus
  Hjemmelaget arbeidsbenk
  Gjør-det-selv betong veranda gulv
  Hva er mekanisk tegning?
  Hvordan kutte vaskehull i laminat
  Slik sjekker du verktøyet ditt
  Hvordan kutte en grov åpning til en ytterdør
  Hvordan Kutte Tre Tak Trim
  Slik installerer du keramisk flis på ujevne gulv
  Slik måler du radius for bøye plater