Designhensyn for solvarmeanlegg

Designhensyn for solvarmeanlegg 

Plassering av et hus på mye

Når det er mulig, skal den ene siden av huset stå så nær 'ekte sør', ikke 'magnetisk sør', som mulig, innen pluss eller minus 15 grader. Den sørvendte siden av huset kan brukes til å utnytte passiv solvarmeutforming, slik at store oppholdsområder hvor folk vil tilbringe mye av sin tid, for eksempel stuen, skal plasseres langs sørveggen, forutsatt at hjemmet er på den nordlige halvkule.

Den mindre, det bedre

Et mindre hjem krever mindre energi til å varme og færre bygningsmaterialer å konstruere. Ofte er det bortkastet plass i et stort hus, og med kreativ design kan et mindre hus være i stand til å møte familiens behov. Katedralen tak kan gjøre et lite rom føles mer åpen. Også verandaer og uteplasser kan forlenge boareal.

Rom langs sørmuren

Vanligvis bør store, høye 'R' -verdier tredoble vinduer brukes på sørveggene for å tillate oppvarming av sol i vinterhalvåret . Takoverheng kan strekke seg ut fra taket for å forhindre for mye sollys inn i rommet i sommermånedene. Solen er høyere på himmelen om sommeren enn om vinteren. Ulempene til store vinduer er mangel på personvern, og muligens for mye blending. Disse hensynene bør tas opp under designfasen. Nyanser kan installeres og brukes når det ønskes. Et annet alternativ er å feste en sol veranda eller drivhus på sørveggen som et helt eget rom. Vinduer og dører til dette vedlagte rommet kan da åpnes for å la varmen være i eller stengt under kjølige kvelder eller for personvern. Murverk, betong, stein, murstein og steinbrudd kan brukes på gulvet av hvilket rom som har de store vinduene. Denne type gulvbelegg absorberer langsomt varme fra solen og frigjør det gradvis når solen setter seg, og bidrar til å opprettholde en jevn temperatur.

Forsegling av 'Shell'

En av de mest kritiske designhensynene for en sol- Oppvarmet hjem forsegler husets 'skall'. Et tett hus vil bli forseglet fra utkast og områder der luft kan infiltrere. Veggisolering skal ha høy R-verdi. Hus som er veldig stramt, krever avtrekksvifter på kjøkkenet og badet til Ventil lukt og retard mugg vekst. I tillegg er riktig loftsventilasjon avgjørende.

Ikke glem om landskapsarkitektur

Landskapsarbeid kan spille en viktig rolle i utformingen av et soloppvarmet hjem. Løvfellende trær, som mister bladene deres om vinteren, kan strategisk plantes for å tilby skygge til øst-, sør- og vestvendte sider av huset, men vil tillate oppvarming av sollys gjennom den kalde årstiden. Soldesignede boliger har mange fordeler. De koster mindre å betjene og vedlikeholde, er varme om vinteren og kule om sommeren, og er miljøansvarlige. Designhensyn kan ta hensyn til både 'aktive' og 'passive' solteknikker. Fangst solenergi og konvertere den til elektrisk eller mekanisk energi refereres til som 'aktiv solteknologi', i motsetning til 'passiv' sol, hvor direkte varme fra solen umiddelbart brukes eller lagres for senere utgivelse gjennom naturlig stråling og konveksjon.

Andre artikkelen

Hvordan kutte Hardie Siding
Design ideer til å dekke flis
Hvordan Stain u0026 Finish Betong Gulv
Hvordan kjøpe modellhjem
Slik installerer du en dør i en eksisterende vegg
Slik installerer du en Pinewood Floor
Hvordan anker en bunnplate til et betonggulv
Slik isolerer du dobbelt murvegger
Hvordan bygge hyller og skap
Wood Siding Ideas
Hvordan velge en malingfargekombinasjon for et kommersielt byggutendørsområde
Hvordan bruke en liten metallbrems
Slik borer du et hull gjennom en betongblokkvegg
Slik fjerner du Radon fra en kjeller
Slik installerer du flis på en 45-graders vinkel
Slik kanter benkeplater
Forbedringsprosjekter som legger til verdi
Slik installerer du en Prehung Patio Door
Typer Flat Roof Construction
Kitchen Layout Ideas