Hvordan lage et sveisebord

Hvordan lage et sveisebord 

Verktøy som kreves for å bygge et sveisebord

For å kutte og lage brikkene på sveisebordet trenger du en oksy-acetylen lommelykt eller en plasma cutter, båndsag, grinder, hammer, firkant, nivå og sveising maskin. Du må også ha et sett med sveise lær for å beskytte armene dine, sveisehandsker og vernebriller for å beskytte øynene mot flygende rusk.

Bygge sveisebordet

Før skjæring eller sveising, må størrelsen på sveisebord må bestemmes. Mengden rom som trengs for å arbeide rundt sveisebordet og typen sveisearbeid som skal utføres, må både betraktes som et brukbart sveisebord.

Et sveisebord består av en topp som er minst 3/8-tommers tykt karbonstål og stabile stålben av I-bjelker eller rør. Typen av metall som brukes til å bygge sveisebordet er ikke viktig. Den viktigste betydningen er at hver del av bordet er laget av samme type metall for å sikre styrke i ferdigproduktet.

Med størrelsen bestemt skal toppen bli fabrikkert. Først legger du ut kuttene på metallplaten, slik at du får minst 1/8 tommer på lengde og bredde kuttene for å tillate ferdig sliping. Før du tar kuttet, fjern alt brennbart materiale fra området. Løft metallplaten og kutt metallplaten med enten en oksy-acetylen lommelykt eller plasma cutter.

Når kuttene er ferdig, fjern en slagg med en hammer. Hit de kappede endene på bordplaten med hammeren og slaggen vil lett bryte av. Etter at all slaggen er fjernet, slip kantene for å glatte alle ujevne flekker på kuttkanten.

Neste, vil sveisebordstoppen trenge støtteben, antall ben som kreves for bordet vil bli bestemt av tykkelsen på bordplaten og bordets overordnede størrelse. For en 3/8-tommers bordplattform må avstanden mellom beina ikke være større enn seks fot. Deretter må du bestemme deg for en komfortabel høyde for det ferdige sveisebordet.

Kuttlengden på beina vil være den ferdige høyden minus tykkelsen på bordplaten. Kutt antall ben som kreves og pass på at begge endene på beina er firkantede. Legg ut plassering av bena på bordplaten, og etter at alle beina er plassert, svek beina til toppen.

Tilbehør som gjør livet enklere

Sveising krever at sveisemaskinen jordes på arbeidsstykket . Sveising av et metallstykke til ett eller flere ben av sveisebordet, gjør det mulig å plassere jordingsklemmen under sveisingen bord, vekk fra toppen og ut av veien.

Når du legger til en hylle under bordet, kan du holde sveiseverktøy og utstyr nært, men ut av veien. En enkel måte å legge til en hylle på et sveisebord er å legge ut og sveise vinkeljern til bena der hyllen skal ligge. Når vinklene er på plass, kryss vinkelen med et stykke metallplate og sting sveis platen til vinkelen for å sikre den nye hyllen. Sveising krever et bord som vil absorbere varme og ikke fange brann eller vridning mens du sveiser. Sveisebordene er laget av stål og bygget for å forbli stabile, selv om de holder en tung belastning. Forbyggede sveisebord er vanskelig å bevege seg og dyrt. Å bygge ditt eget sveisebord sparer penger og lar deg designe bordet for å møte dine spesifikke behov.

Andre artikkelen

Hvem fant den elektriske boringen?
Hvordan bygge et trekantet hjørne skap
Hva å gjøre for å sette opp en vindturbin
Slik reparerer du kjøkkenlaminat
DIY Skylight
Hvordan kutte krokoliste
Verktøy for kutting av gips
Kostnaden av Wood vs Vinyl gjerder
Hvordan forstørre et hull for en dørknap
Hvordan lydbevise huset ditt
DIY Storage Building Plans
Slik fjerner du asfaltfliser
Slik remodellerer du et kjøkken og raffinert skap
Hvordan bygge en orkanbestandig garasje i Florida
Hvordan Caulk Paneling
Slik fjerner du TORX-skruer
Flux Core Welding Tips og tips
Hardwood u0026 laminatgulv fordeler og ulemper
Slik dekker Laminat benkeplater med betong
Slik installerer du en henger for en veggmonteringsvask