Hva er en Masonry Peis?

Hva er en Masonry Peis? 

Funksjoner

Begrepet 'murskål' gjelder alle peiser som er konstruert med murstein, dvs. murstein, sementblokker, naturstein eller en kombinasjon derav. Noen form for bindemiddel, eller mørtel, brukes til å holde murverket sammen.

Funksjon

Det eldgamle dilemmaet for peisdesigneren er hvordan man lager et passende sted for en robust brann uten å forårsake røyk å rive opp og reenter huset. Nøkkelen er den riktige balansen mellom brennstoffstørrelsen, halsens størrelse og skorstenens høyde.

Konfigurasjoner

Vi kan takke to historiske modeller for formen av murskaminer i dag: Rumford peisen , oppkalt etter Massachusetts-født forsker Benjamin Thompson (aka Count Rumford), har en høy, tynn brannboks og vinklede sidevegg, som er mer effektive enn de eldre modellene 'rette vegger ved støping av varme i utadgående retning. og et kvel Rumford introdusert i skorsteinen, skaper et kraftig oppkast som gir rask luftstrømning. Populært fra 1796 til 1850, er designen forfaren til Orton-peisen, oppkalt etter sin produsent, Vrest Orton, en forfatter som blant annet skrev om peiser. The Orton ligner veldig på Rumford, selv om produsenten initierte to innsiktsfulle tweaks: bakveggen vender fremover, og derved reflekterer mer varme inn i stuene, og en rett hals stopper røyken fra å støte opp i rommet.

Thomas Jefferson hadde en Rumford bygd inn i sitt hjem på Monticello.

I dag

Den moderne peisen, med sin bratte bakvegg og hals som gir røret mer rom, gir maksimal varme ved å holde røyk og varme gasser i rotasjon i peisen i lengre tid før du sender den opp i skorsteinen. Selv om dette systemet sikrer fullstendig forbrenning, er det ikke så effektivt som sine historiske kolleger ved å kaste varme inn i rommet. Derfor er Rumford peiser mer populære enn noensinne.

Modernisering

Hvis du har en gammel murstein peis i hjemmet ditt som du vil oppdatere, kan en peisinnsats være svaret. Du har muligheten å velge en tre- eller gassfyringsenhet, laget av støpejern eller stål, som passer inn i peisåpningen. Glassdørene på den romvendte siden gir effektiv varme. Innlegget passer helt inn i peisen eller stikker litt ut . Den må være koblet til eksisterende skorstein, en jobb som innebærer en tetningsmasking og muligens en liner for å endre størrelsen på røret. Innleggene er tunge --- opptil 1000 kg .--- og krever profesjonell installasjon. I kolonitiden stod villaeiere stolte av sine murskoger for å varme hele huset midt i en brutal vinter. Som du kanskje trodde var fortidens peis store, ikke bare fordi de måtte ta imot store branner for å oppfylle sin helhetstjeneste, men fordi de hadde store logger å håndtere, noen ganger hele.

Andre artikkelen

Hvordan bygge et bakgård velhus
Installasjonsinstruksjoner for Bruce Hardwood Floors
Hvordan lage en mørtel seng til flis
Hvordan gjør jeg Mud u0026 Tape Drywall-ledd på taket?
Hvordan bygge et matlagringsrom
Cool Closet Ideas
Slik legger du til en laser på en mitsag
Hvordan Caulk Masonry Windows
Hvordan bygge et barns Play House
Sammenligning av Corian og granitt benkeplater
Slik beregner du Crown Molding Length
Hvordan lage et hengsel for møbler
Slik fjerner du gulvbelegg fra betong
Hjem Oppvarming Gass Vs. Olje
DIY Eco Comfort Skum Isolasjon
Slik avkorter piano hengsler
Hvordan bygge et stort oppbevaringsskap
Rain Gutters u0026 Downspouts
Den riktige metoden for kutting av takfliser
Hvordan bøye en plast laminat counter topp