Bevaringsmetoder for smørejernsverktøy

Bevaringsmetoder for smørejernsverktøy 

Årsaker til korrosjon

Smijern korroderer når det er utsatt for vann og oksygen; Dette gir igjen en rødbrun rust på metalloverflaten og får det til å forfalle. Jern er mer sannsynlig å ruste i forhold som er over 65 prosent relativ fuktighet, men kan også bli skadet når det er forurenset av støv, salt og forurensende stoffer. Håndverktøy er spesielt utsatt for salter og oljer fra huden og smuss og rusk når det brukes under reparasjon. Unngå å lagre verktøyene i kjellere, lofter og garasjer eller andre områder som er utsatt for svingende temperaturer. Regelmessig rengjøring av verktøyene før og etter bruk, vil bidra til å holde dem rustfrie og korrosjonsfrie.

Bright Finishes

Verktøy med en original lyse overflate som bare er lett korrodert, kan rengjøres med en fin stålullpute , klasse 0000, og en lett smøreolje som er formulert for høyhastighets presisjonsmaskiner, for eksempel symaskinolje. Gni i samme retning som markeringene på verktøyet ditt, og hvis området er dypere korrodert, kan du bruke en grovere klasse av stålull - vær forsiktig så du ikke gni for hardt. Det kommer en grå patch igjen på verktøyet der korrosjonen begynte, men det er ikke nødvendig å gni forbi den.

Black Finishes

Originale sorte smijerns verktøy som de som brukes til peisen, kan bli mørkt igjen etter korrodering ved bruk av tanninsyre, som omdanner rusten til en stabil form av jerntannat. Tannsyre bør bare brukes på verktøy som ble opprinnelig ferdig i svart.

Ofte håndterte verktøy

Verktøy som håndteres ofte, bør belegges lett med hvit pasta eller mikrokrystallinsk voks ved å gni den inn med en myk klut og fjerne så mye overskudd som mulig. Det finnes også kommersielle produkter på markedet som er gode på smijerns verktøy for enkel og regelmessig rengjøring som Bowshield T-9, et produkt som ble utviklet av Boeing Aviation. Dette produktet er vanntett og formulert for å virke som løsemiddel og flytende parafinvoks og har også korrosjonshemmere for å beskytte verktøyet mot rust. Smijern er 'bearbeidet' jern som tradisjonelt smelter sakte ved høye temperaturer for å produsere et jern som er svært sterkt og rent. Smijern tåler elementene bedre enn andre typer eller jern - slikt støpejern, som vanligvis ruster lettere fordi det smelter raskere og ved høyere temperaturer, og derved produserer et mindre stabilt produkt. Smijerns verktøy må fortsatt håndteres og vedlikeholdes ordentlig for å unngå korrosjon og rust.

Andre artikkelen

Slik viser du mengden av ertgrave som er nødvendig
Hvordan kutte Trex Decking
Hvilke materialer skal legges til et komposterings toalett?
Hvordan organisere din garasje for å få plass til bilen din
Ideer for rapporter om solenergi
Hvordan gjøre rørleggerarbeid for en tilleggs-bad
Informasjon om installasjon av en pelletskamin
En guide til bygging og planlegging av solhus
De beste måtene å sette i et dusjrom
Riktig tre takmontering på en solid dekk
Hvordan Kutte Melamin Sponplater
Hvordan kan jeg kaste meg skuret til huset mitt?
Lystyper for en dusj
Slik dekker du et trykkbehandlet treverk
Cavity Wall Insulation Methods
Hvordan lage garasjen til en snekkerens verksted
Hardi Tile Backer Installasjonsinstruksjoner
Hvordan bygge en Cedar Closet
Slik installerer du laminert hardt tregulv
Slik skjærer du mildt stål