Slik konverterer du et rom til en badstue

Slik konverterer du et rom til en badstue 

1.

Tett rom for fuktighet ved å stifte en dampsperre til alle romflater: veggen, gulvet og taket. Badstuer, spesielt hvis du installerer dampbad, lager fuktighet som må isoleres fra resten av huset.

2.

Monter gulvstøtter over gulvspjeldet. La nok plass mellom gulvstøttene for å installere isolasjonen. Mest vanlige glassfiberisolasjon er tilgjengelig i enten 16 tommer eller 24 tommers brede ruller.

3.

Monter pinnene over veggdampbarrieren. La det være nok plass mellom dem for isolasjon.

4.

Monter takplugger ved å spikere dem på veggpinnene. Igjen, sørg for at det er nok plass mellom dem for å enkelt rulle ut isolasjonen.

5.

Monter elektriske ledninger for ovnen. I enkelte jurisdiksjoner må du kanskje ansette en elektrisk entreprenør for dette, se Tips. Hvis du trenger et lys inne i badstuen - for eksempel hvis døren skal være solid, uten vindu for å tillate innvendig lys - sørg for at det finnes en eksisterende lysarmatur og bryter, eller koble dem inn.

6.

Isoler veggene, gulv og tak med glassfiberisolasjon. Isolasjon reduserer begge kostnadene ved å betjene badstuen ved å holde varmen inne i rommet og hindrer at andre områder i hjemmet ditt blir for varme fra varme som kommer ut av badstuen.

7.

Monter paneler over ditt nylig isolerte gulv (se Tips for paneling av materialer). Tunge og sporet boards vil bidra til å holde fuktighet fra å sive ned i gulvisolasjonen og vil bidra til å lage et solidt, stabilt gulv. Hvis du har en ruter, kan du kutte tungen og sporet selv i platene selv.

8.

Spik din første ring av tunge og sporet veggbrett til bunnen av knastene dine : Horisontalt, tungen opp, sporet ned. 9. Monter

Veggplankene dine i lag, fest sporene over tungen og flytt opp veggen til du kommer til området der uttaket til ovnen blir installert. Klipp brettet for å huse en stikkontakt og fest det brettet i to deler. Når du har åpningen på riktig måte, må du installere stikkontakten.

10.

Fortsett å installere veggkortene dine, og plasser sporene over tungen. Klipp panelen rundt lysbryteren om nødvendig. Legg til lag av paneler inntil de isolerte veggene dine er dekket.

11. Begynn på den ene siden av taket og spik tungen og sporene over taket til det er dekket. Klipp eventuelt et hull i takbrettene i nærheten av et eksisterende lysarmatur og dra ledningene nedover. Når taket er installert, installer du et vanntett badlampe.

12.

Bygg badstuens benker. Se Ressurser for eksempler på benkdesign. De fleste badstuebenker er minst 19 inches dype og har to nivåer, jo høyere er et varmere nivå og er konstruert av 1 x 4s over en 2 x 4 ramme. I noen tilfeller kan du feste sidene på benkene dine på tappene i veggen, men det kan være lurt å bygge ytterligere 2 x 4 støtter i midten av benkene, avhengig av størrelsen på badstuen og lengden av benkene dine. Det er bedre å overbygge benkene dine enn til underbuild.

13.

Monter saunaskaminen din etter produsentens instruksjoner. Generelt bør en komfyr ikke installeres mindre enn fire føtter fra benken.

14.

Monter en forhåndsdefinert sauna dør. Prefabrikkede dører kan være solide eller ha et vindu for å tillate lys inn i badstuen. Dørpakker leveres med forhåndsdefinerte rammer, men i noen tilfeller må du kanskje ramme i døren. Monter rammen, og heng deretter døren. Hvis døren ikke passer helt til rammen, fly deg ned døren til du Sørg for at treet du bruker er vurdert for omgivelser med høy luftfuktighet, spesielt hvis du lager en dampbadstue.

Tips og advarsler

. Cedar er naturlig motstandsdyktig mot rot og gir også en behagelig aromatisk lukt, så det er veldig populært. Andre populære skoger inkluderer nordisk hvit gran, klar asp eller hemlock. Oppbevar ovnen minst fire meter fra benkene. De fleste små badstuer fungerer bra med en 120V saunaovn. Men større rom kan kreve en 240V komfyr. Hvis du bruker en 240V komfyr, vil du sannsynligvis måtte ha en autorisert elektriker installere ledninger. Det er to generelle typer badstuer: tørr badstuer og våte badstuer. En komfyr designet for en våt badstue vil ha bergarter på toppen og vil ha en barriere for å holde vannet av varmeelementets elektriske komponenter. I en våt badstuvarmer oppvarmer bergarterne seg. Når du fyller vann over dem, blir vannet til damp, noe som øker fuktigheten i badstuen. Å legge til en badstue i hjemmet ditt er en god måte å både forbedre hjemmet ditt og legge til et område for hvile og rekreasjon. For å konvertere et rom til en badstue, må det være forseglet, innrammet, kablet og isolert, og deretter ferdig med paneler, benker og en stram dør. Det er vanskelige aspekter ved bygningen, for eksempel elektrisk ledning og benkdesign. Badstuer er imidlertid et relativt enkelt og enkelt konverteringsprosjekt.

Andre artikkelen

Brukes til gamle palleter
Slik installerer du en diagonal flislayout
Slik fliser rundt et boblebad
DIY Varmelys på badet
Hvordan male Heavy Oak-Grained Kjøkkenskap
Slik installerer du Snap u0026 Click Laminatgulv
Slik installerer du hjerte av tregulv over betong
Kitchen Remolding Ideas
Epoxy Gulvverktøy
DIY Legg til vaskeromsutvidelse
Slik installerer du en Tin Backsplash
DIY Hardie Board Siding
Slik legger du viktorianske gulvfliser
Hvordan å beregne lineal føtter
Hvordan varme med speil
Hvordan velge den perfekte granittplattformen
Hvordan kutte med en oksygenacetylen fakkel
Hvordan bygge en enkel vindkraftgenerator
Bambus Gulvtyper
Hvordan lage en Solar Electric Panel