Forskjeller i Cast akryl og porselen vasker

Forskjeller i Cast akryl og porselen vasker 

Stil

Både porselen og støpte akrylvasker kommer i dobbelt- og singelvaskeform. Du kan også velge mellom innfellingsvasker (hvor kanten av vasken sitter på toppen av benken), undermonterbare vasker (hvor vasken er montert under benkeplaten) og selvsugende vasker (som ganske enkelt kan bli droppet på plass og sikret med silikon). For kjøkkenet er både porselen og akrylvasker tilgjengelig i gammeldags forkle-stil, hvor fronten av vasken strekker seg over fronten av disken. På badet er porselenvasker også tilgjengelig i frittstående piedestal og båtmontert stil, hvor vasken sitter på toppen av benkeplaten som en bolle.

Materiale

Porselenvasker er laget når bakken glass smelter og påføres på støpejern eller metallbase. Dette gir et relativt slitesterkt materiale som kommer i en rekke farger og former. Porselensvasker har eksistert i hundrevis av år, og er ofte funnet i eldre boliger. Cast akrylvasker er laget av akrylmateriale støpt inn i en vask ved hjelp av et støpejern. Dette gir et mer lett materiale sammenlignet med andre vasker. Akryl kommer også i et bredt spekter av farger og kan kjøpes med en skinnende eller matt finish.

Kostnad

Prisen på porselen og akrylvasker kan variere. Generelt er akrylvasker rimeligere. Mer moderne og dyre stiler, som skipsvasker, er vanligvis laget av porselen.

Holdbarhet

Porselen kan enkelt smitte eller skrape hvis du taper noe tungt inn i bollen. Men med god omhu kan en porselenvaske vare i flere tiår. De fleste høy kvalitet porselen vasker vil vare 25 til 30 år. Porselenvasker absorberer varmen veldig bra, og du kan til og med måtte fylle opp vasken med varmt vann når du har mange retter som vasken vil absorbere mye av varmen fra vannet.
Akryl er litt vanskeligere å bøte, men kan fortsatt skrape ganske enkelt. Akryl er ikke så varmebestandig som andre materialer, og etterlater en varm panne på overflaten av akrylvasker kan det føre til guling eller vridning.

Enkel rengjøring

Generelt kan du enkelt fjerne flekker fra en porselenvaske. Men flekker som er igjen i lang tid, kan bli vanskelig å fjerne. Akryl motstår flekker, og noen modeller kommer til og med med bakteriefremmende egenskaper. Begge typer materialer kan rengjøres med grunnleggende rengjøringsmidler. Når du kjøper en ny vask til kjøkken eller bad, har du en rekke materialer å velge mellom. Porselen og støpte akrylvasker ser veldig ut, men har forskjellige fordeler. Av denne grunn kan det være vanskelig å velge mellom de to. I stedet velger du en vask som passer til kjøkkeninnredningen din, og har en holdbarhet som fungerer med din livsstil.

Andre artikkelen

Hvordan bruke Cedar Helvetesild til et innlegg
Slik installerer du tregulv
Hvordan bygge en nederlandsk garasjeport
Hvordan bygge et dekkhus
Slik installerer du kjøkkenvaske
Luksus bad Ideas
Slik bytter du en lærlomme i et biljardbord
Hvordan installere tregulv i døråpninger
Slik installerer du en Gummi Dusj Gulv Pan
Tørrvegg: Hjørner og tak
Hvordan lage en Sheetrock Jack
Hvordan sette Siding på ditt hjem
Wood Beam Ideas
Slik søker du Stucco Over Wood
Hvordan kutte støping for å passe i hjørnet av et hus
Den beste måten å bygge et hus på
Hvordan kutte et hull i en teller for en kjøkkenvask
Liste over tankløse vannvarmere
Tre Varme Vs. Gassvarme
Hvordan Remodel et gammelt hus