Dimensjoner av metriske bolter

Dimensjoner av metriske bolter  Selv om de nøyaktige dimensjonene til metriske festemidler varierer med den størrelsen som er nødvendig for jobben, er metriske bolter konstruert med spesifikasjoner som krever at hver del av skruen skal standardiseres og konstrueres til proporsjoner slik at boltens dimensjoner kan være Beregnet hvis størrelsen på bolten er kjent.

Skaft Dimensjoner

Skaftet --- den gjengede delen av bolten --- definerer størrelsen ved hvilken en bolt er kjent. Produsenter bruker skaftets diameter som den primære måling av bolten. Lengden på skaftet varierer uavhengig av skaftets bredde. Maskinvareforhandlere bruker disse to målinger for å identifisere metriske bolter: En M10x20 bolt har en 10 mm skinne som er 20 cm lang.

Hodemått

Diameteren mellom flate seksjoner på en strukturell metrisk bolthodet er alltid 1,8 ganger diameteren av skaftet. En M10 bolt med en 10 mm skinne har et hekseskudd som er 16 mm på tvers. Skaftstørrelsen på bolter festet til en fast overflate kan bestemmes ved å måle hodestørrelsen og dele med 1,8. Et ikke-konstruktivt boltens forhold mellom skaft og hode er 1,6.

Hodeklarering

Fordi bredden mellom motstående sider på en hekseskruehodet er en funksjon av skaftens dimensjon, er avstanden mellom motsatte punkter på en konstruktionsbolts heksekop er også standardisert ved to ganger bredden av boltens skaft. På ikke-strukturelle bolter er dette 1,8 ganger skaftets diameter.

Hodedybde

På strukturelle og ikke-strukturelle bolter, er en metrisk bolt s hodeskop 0,7 diameteren av skaftet. Således vil hodet til en M10 bolt med sin 10 mm skaft heves 7 mm fra festeflaten når den er helt strammet.

Andre artikkelen

Slik installerer du et ombygd toalett
Ideer for ombygging av små kjøkken
Hvordan beregne gulvarealet for laminatgulv
Slik bruker du Old Barn Timber
Gjør-det-selv peis installasjon
Hva er meningen med Pilaster?
Hvordan estimere betongområdet
DIY garasje med drivhus
Slik installerer du solceller for hjem
Regler for kjøkkendesign
Ideer til peis TV
Hvordan bygge din egen Butcher Block countertops
Hvordan finne et vindu (eller dør) erstatning entreprenør
Utstyr for montering av plastrørledning
Materialeliste for bygningsmaterialer
Slik legger du vertikalt fliser
Hvor skal man begynne med laminatgulv
Grunnleggende Snekkerverktøy og -tips
Typer av kjøkkenskap
Slik installerer du trappskinner og spindler