Billige og effektive måter å lydisolere et rom

Billige og effektive måter å lydisolere et rom 

Lydutslipp og refleksjon

Når du vurderer lydisolering, tenk først på hvilke forhold i rommet at det er støyende. Materialer som stein, tre og betong reflekterer lyd, og områder med mye disse eksponerte materialene vil være mye høyere enn de som er foret med tepper eller tepper. Gipsvegg, mens noe reflekterende, tillater ikke mye lydlekkasje gjennom det, på grunn av hvordan den er montert. Dører og vinduer er noen av de største kildene til lydlekkasje i et rom, fordi de ofte er tynnere enn vegger, og de er vanligvis rimmet av uforseglede sprekker.

Tepper og stoff

Tøy, stoff og tepper absorberer alle høres godt ut, og er de enkleste og billigste måtene å hjelpe lydisolert et rom. Heng tapisserier eller bare enkel, tung klut for å legge til et ekstra lyddempingslag til veggene dine. Hang gardiner over dører eller vinduer, og vurder flere lag av stoff. Installer teppe; Jo tykkere teppet, jo mer effektive støyreduksjonen. Kaste tepper, spesielt med tykke tepper, er også effektive for å blokkere og dempe lyden. Og linjer sprekker rundt dører og vinduer med alle typer stoff eller skum for å redusere lydnivåene inn og ut av et rom. Denne typen lydisolering er perfekt for rom som genererer en stor mengde høye lyder, og hvor du trenger å holde støylekkasje og refleksjon til et minimum.

Veggtekstur

Sprøyting og montering av veggtekstur legger til et lag av lydbeskyttelse mot vegger, for å hindre at lyder kommer inn eller rømmer gjennom veggen. Teksturpaneler kan monteres på veggen med tak eller lim, eller skumtekstur kan sprøytes på veggen og får tørke. Sjekk lokale oppussing butikker eller online for tekstureringsalternativer; det kommer i lapp, popcorn og andre typer. Veggtekstur fungerer best for områder der du trenger en liten lydisolering, og bør ikke være din eneste løsning hvis du prøver å blokkere høye lyder, for eksempel musikkpraksis eller skrikende babyer.

Eggkartonger og gipsvegg

En annen måte å legge til et billig lag med lydisolering til et rom er å tykke veggene ved hjelp av gips eller eggekartonger. Kjøp ark av gips fra oppussing butikker, og fest til vegger med lim. Denne prosessen fortykker veggene betydelig, og legger til et utmerket lag av lyddemping og absorpsjon. Den andre metoden er å ta eggkartonger og feste dem med veggene med lim eller lim og dekke dem med tungt materiale, for eksempel en tykk klut eller solid plast. Den unike form av eggkartongene reduserer lydnivåene inn i eller ut av rommet, og dekselet legger til i et ekstra lag med lydisolering. Denne typen lydisoleringsmateriale er perfekt for lavnivålyder, og for å holde moderate lyder (TV, radio, etc.) fra lekkasje fra rom til rom. Billig, gjør-det-selv lydisolering kan virke som en langt hentet forestilling, men i virkeligheten er det ikke en umulig oppgave å oppnå. Mens du ikke kommer til det samme lydisolasjonsnivået som en profesjonell installasjon vil gi, med noen få triks og noen grunnleggende kunnskaper, kan du kutte ned på en stor del av lydlekkasje inn i og ut av rommet ditt.

Andre artikkelen

Slik påfører Wood Finish
Solenergiprogrammer i Delaware
Hvordan bruker jeg Visqueen?
Formålet med Bidets
Slik legger du keramiske gulvfliser
Lysarmaturisolasjon
Hvordan bruke fliser til gips
Hvordan forhindrer folk å forhindre at det skjer?
Slik legger du keramiske gulvfliser over vinyl
DIY Veggrammer
Slik legger du laminat som ser ut som flis
Hvordan installere støping på bunnen av en vegg
Slik Finish Keramisk Baderom Tile
Hvordan male på masonitt
Slik installerer du en glassfiberdusj i en eksisterende dusj
Hvordan bygge en trapper s hytte
Hvordan bygge vegghyllekrokene
Hvordan installerer jeg en Hitzer Stekeovn?
Hvordan installere Klikk sammen Hardwood Flooring
Hardwood Floor Guide