Trenger jeg å forsegle stenflis for en backsplash?

Trenger jeg å forsegle stenflis for en backsplash? 

Absorbering

Påføring av tetningsmiddel (impregnator) til en steinplugger kan være nødvendig hvis steinen har et absorberingsnivå på 0,2 prosent eller høyere, selv etter å være polert. Polert stein er mindre sannsynlig å absorbere væske enn upolert stein fordi mange av porene fylles i under poleringsprosessen. Sten som vanligvis brukes til bakstøt er kalkstein (0,2 til 12 prosent), marmor (0,2 til 0,6 prosent), granitt (0,2 til 0,5 prosent), travertin (0,4 til 1,0 prosent) og sandstein (0,2 til 9 prosent). De fleste typer stein har variable absorpsjonsnivåer. Dette skyldes at det er forskjellige porøsitetsnivåer (antall porer) i steinfamilier som øker eller reduserer absorpsjonen.

Fordeler med sealer

Steinforseglere hjelper tette porene i steinen for å forhindre flekker i å sette seg raskt. Dette gir deg tid til å fjerne flekken ved å blotte området eller bruke et flekkfjerningsprodukt spesielt for steinflater. Sealer beskytter steinens overflate ved å bli absorbert i porene. Sten med lav absorpsjonshastighet vil ikke ha nytte av selfangst fordi stenen ikke vil absorbere nok sealer.

Typer av sealer

Sealer er tilgjengelig i to former, Løsningsmiddelbaserte eller vannbaserte. Løsningsmiddelbaserte tetningsmidler inneholder polymerer som tillater høyere konsentrasjon i steinporer. Vannbaserte tetningsmidler inneholder ikke polymerer. Dette betyr mindre konsentrasjon av sealer i porene. Vannbaserte tetningsmidler, løsningsmiddelbaserte tetningsmidler trenger ikke å bli brukt så ofte.

Testing av Stone Backsplash

Test din steinbakplattform etter installasjon for å avgjøre om det er nødvendig å bruke en sealer. Spreng litt vann på en mindre synlig overflate og la den tørke i opptil 10 minutter. Tørk opp vannet og se på overflaten. Hvis steinfargen er mørkere, betyr dette at overflaten absorberer noe av vannet. Bare tørk med en myk klut. forsegler for å forhindre permanent flekk s hvis ryggplaten blir lett skitten. Hvis du koker ofte, eller hvis du har små barn og kjæledyr som spilder drinker og andre væsker ofte, bør du vurdere å bruke en sealer. Hvis vannet ikke absorberes i steinen, trenger du ikke å påføre selfangeren. Kontakt din entreprenør eller steinprodusenten hvis du har ytterligere spørsmål om backplast eller sealerprodukter. Forsegling av en steinbakplast for å hindre flekker, kan eller ikke er nødvendig, avhengig av absorpsjonshastigheten til steinen. De fleste natursteinprodukter krever ikke en selfanger fordi de ikke absorberer nok væske til å forårsake permanent farging til steinflater. For stein med høye absorpsjonshastigheter er løsningsmiddelbaserte og vannbaserte tetningsmidler tilgjengelige for å beskytte overflaten.

Andre artikkelen

Slik anodiserer du aluminiumtråd
Slik installerer du utvendig rekkverk
Hvordan Kast Asbest Siding
Hva er plastrør klassifiseringer?
Hvordan konvertere Duplex Attic til rommet
Hvordan bygge et rampe for trapper
Slik installerer du platen bak dusjmurer
Slik bruker du en håndverksklubbpistol
Slik installerer du en loftventilator
Hvordan installerer jeg en handikapløft?
Spridd betongreparasjon
Hvilke gulv ser best ut med trepanel?
Grouting Pebble Tile
DIY Badekarfliser
Hvordan fjerne en teppe underpad
Hvordan solenergi fungerer i et hjem
Verktøy for kutting av hjørner i tre
Hvordan installere en vår til en garasjeport
Bruken av sponplater
Hvordan lage en sving i en tregulv