Hvordan man kan forsegle trykkbehandlet tre

Hvordan man kan forsegle trykkbehandlet tre 

1.

Pass på at treet er tørt før du påfører en finish. Veden leveres til lumberyard vått, og det tar flere uker å tørke ut. For å teste treet for å se om det er tørt nok til etterbehandling, slipp en liten mengde vann på den. Hvis den perler, må den tørke mer. Hvis det bløter i raskt, kan du male eller flekke.

2.

Dekke alle spiker og skruehull før du maler. En måte å gjøre dette på er å skru av bunnen av tømmeret (der vannet ikke faller på eller hvile). Du kan også bruke tresitt eller caulk til å fylle overflatepik eller skruehull.

3.

Dekke de eksponerte områdene hvor du ikke vil ha maling for å få med maskebånd og dråper.

4.

Lakk treet Forsikre deg om at det er rent av alt rusk. Eventuell utvendig maling er fin for bruk for å male behandlet tømmer. Påfør et tynt lag maling til treet og la det tørke. Etter at malingen er tørr, kan det hende du må bruke et sekund frakk. Etter at det siste laget er tørt, fjern alt maskeringsbåndet og slipp klutene.

Tips og advarsler

 • CCA tømmer er behandlet med kobber kromatert Arsnate. Det siste ordet, Arsnate, betyr Arsen, som er en gift. For å beskytte deg, må du bruke maske og hansker når du håndterer behandlet tømmer og vaske hendene grundig etter arbeid med dette treet. Det er også en god ide å vask arbeidsklærne separat fra den andre vasken din ry for å unngå mulig krysskontaminering av kjemikaliene som brukes til å behandle treet. Til slutt anbefaler miljøvernet at CCA-behandlet tre ikke skal brukes i områder der drikkevann, mat, dyrefôr og bikube er til stede.
 • Den beste måten å opprettholde trykkbehandlet tømmer på er ved å male eller fargelegge det. Om det er et dekk, rekkverk eller annen hensikt, maling eller flekker, vil materialet forlenge levetiden til treet. Behandlet tømmer behandles med en kjemikalie som gjør den motstandsdyktig overfor råtn og forfall. Behandlingen gir bare en motstand, ikke en kur mot rot og forfall, så maling av behandlet tømmer vil i stor grad forlenge tømmerets levetid.

  Andre artikkelen

  Integrated Water Resources Management Strategies
  Slik installerer Deck Guardrail Innlegg
  Slik legger du porselen flis diagonalt
  Hvordan Spike Nicad Batterier
  Slik påfører du tetningsmasse på fliser
  DIY: Ditt eget spillrom
  DIY: CFL Lighting
  Baderomforbedringsideer
  Typer av teppebakgrunn
  Hvordan sette opp et metall gjerde
  Hva er forskjellen mellom brads og negler?
  Slik installerer du en sokkel over en flisegulv
  Hvordan bygge rundt en kjellerstøttepole
  Slik fjerner du en sagblad
  DIY Metal Sheet Roofing
  Installere Keramisk Tile Over Betong
  Betong Tile Roof Options
  Slik Weatherize Your Home - Vinduisolerende film
  Hvordan Bytt Dusj Caulking
  Hvordan montere en Pegboard på Gips