Hvordan å si om tre er trykkbehandlet?

Hvordan å si om tre er trykkbehandlet? 

1.

CCA står for kromert kobberarsenat. Inntil 2003, hvis du gikk til en lumberyard, ville dette nesten sikkert være det eneste trykkbehandlede tømmeret du ville finne. I 2003 ble imidlertid EPA utestengt av salg av CCA-tømmer på grunn av bekymringer over det faktum at det inneholder arsen. Du kan identifisere CCA fordi den er stemplet 'CCA' eller har en merkelapp på endemerkingen som den. Du kan også sjekke fargen sin; CCA-tømmer vil bli sløvt grå over tid.

2.

ACQ står for alkalisk kobber kvaternær, som også kalles AC2. Dette er 'erstattet' behandlet tømmer for CCA siden sistnevnte ble utestengt av EPA i 2003. Du kan identifisere AC2 med et stempel eller et merke på slutten, eller etter farge;

Bruntbehandlet tømmer er tre som er 'prestained' med en spesiell versjon av en firmaets flis. Både OL og Thompson produserer brunt behandlet tømmer. Dette treet er selvfølgelig brunt, og du kan skille det fra tømmer som bare har blitt farget av penetrering av flekken. Hvis du kutter tømmeret, vil flekken på det prestisjefylte tømmeret trenge dypere enn trefarget hjemme.

Tips og advarsler

 • CCA tømmer behandles med kromert kobberarsenat. Det siste ordet, arsenat, betyr arsen, som er et gift. For å beskytte deg selv, sørg for å bruke en maske og hansker når du håndterer CCA-tømmer, og vask hendene grundig etter arbeid med dette treet. Det er også en god ide å vaske arbeidsklærne separat fra ditt andre vasketøy for å unngå mulig krysskontaminering av kjemikaliene som brukes til å behandle treet. Til slutt anbefaler miljøvernet at CCA-behandlet tre ikke skal brukes i områder der drikkevann, mat, dyrehold eller bikube er til stede.
 • Når tre er trykkbehandlet, blir kjemikalier tvunget inn i treet for å bevare det og motstå rot, forfall og insekter. Tre av de vanligste kjemikaliene som brukes til å behandle tømmer er omtalt nedenfor. To av dem - CCA og AC2 (også kjent som ACQ) - resulterer i 'grønn' trykkbehandlet tre. Det er også en form for 'brunt' trykkbehandlet tre som produseres av olympiske og andre flekkprodusenter.

  Andre artikkelen

  Slik borer du hull i en porselenvaske
  Hvordan slippe et tak for å redusere støy
  Hvordan bygge en moderne benk
  Slik Bend Angle Iron
  Slik legger du til isolasjon i et tak
  Slik installerer du # 30 Roofing Paper
  Tile Bullnose Edging
  Bullnose Granitt Edging
  Hvordan spare penger på Lowes
  Slik installerer du tregulv over en treflate
  Hvordan kutte en Cinder Block
  Reparasjon av ødelagt betong for railing
  Slik finner du et hjems verktøyleverandør
  Tak Singel Styles
  Hvorfor bruke en konisk borbit?
  Verktøy for kjøkkendesign
  Slik gjenopplever du kjøkkenskap
  Slik bytter du bare bestemte deler av marmorfliser
  Slik installerer du en hevet bar til kjøkkenskap
  Glassfiberstøping Instruksjoner