Hvordan lage et badstuerom

Hvordan lage et badstuerom 

1.

En badstue er i hovedsak et dampbad, selv om det er våte badstuer og tørre som ikke produserer damp. Enten du har en våt eller tørr badstue, bestemmes av slike faktorer som typen varmeapparat du bruker. Elektriske og trevarmere er mer sannsynlig å bli brukt i en våt badstue, der bergarter oppvarmes til høy temperatur og dannes deretter med vann for å produsere damp. Det er også utendørs og innendørs badstuer. Badstuer er i alle former og størrelser, og ettermarkedet har boblebad som kan likne alt fra en honningbøtte til et lysthus.

2.

Velg en varmeapparat. Dette bør avgjøres før du begynner å bygge badstuet ditt, fordi det er en av de viktigste funksjonene når du bestemmer deg for å montere badstuen din. Det er mange varmeovner å velge mellom. For eksempel trenger en vedfyrende badstue riktig ventilasjon og en skorstein, og de fleste krever profesjonell installasjon. Gassvarmere krever også profesjonell montering, og de krever ofte at rammene skal være laget av rustfritt stål; Men de er også de billigste å betjene og pleier å bli brukt mer i store kommersielle badstuer. Elektroniske varmeovner er de mest populære og uten tvil det enkleste å installere. De har også egne bestemmelser, men de fleste krever liten klaring fra de ytre veggene i badstuen, kan brukes våt til å produsere damp, og er ganske sikre etter installasjon. Du kan også vurdere en infrarød saunavarmer, selv om den har spesielle krav, siden varmen det genererer krever direkte eksponering av huden til strålene.

Den neste tingen du har å bestemme er hvor å bygge badstuen, som skal ha en base på minst 45 kvadratmeter og nok høyde til å stå oppe inne. Det første du må vurdere er om du skal bygge et innendørs eller utendørs rom. Utendørs rom kan enten festes til et hus eller frittstående. Hvis du velger å bygge et utendørs badstuerom, anbefales det at du bygger et sted i nærheten av vann, enten det er en dam, en innsjø, et basseng, et badestamp eller en slange. Du kommer til å ønske å kjøle seg ned og skylle svetten av, og hvis du er ute, vil du ikke ønske å traipse gjennom huset før du vasker av. Hvis du bygger på et dekk eller veranda, bør du foreta innkvartering for den ekstra vekten.

4.

Hvis du velger et innendørs badstuerom, kan du bygge det omtrent hvor som helst. Vær imidlertid forsiktig med å velge et sted som er funksjonelt. Du vil sannsynligvis ønske å velge et rom med høyt tak og ekstra plass som du ikke skal bruke. Du trenger minst 6 til 7 fot høyde, slik at du har nok plass til å stå opp i badstuen din, så en garasje eller et hjørne av kjeller kan fungere best.

5.

Hvis du ikke ønsker å bygge et badstuerom fra bunnen av, velg et sett. Det finnes en rekke sett på markedet som enten er forhåndsbygd eller forhåndskutt, krever minimal montering, og de varierer i kostnad fra $1000 til $10 000, avhengig av størrelse og montering. Pre-built-kits i de fleste størrelser kan leveres til døren, det tar bare noen få minutter å montere, men vanligvis leveres med færre alternativer. Hvis du vil ha et mer tilpassbart sett, kan du kjøpe et pre-cut men unassembled kit, dette betyr at du vil sannsynligvis bruke mer tid på å montere enheten, men vil ha flere alternativer tilgjengelig, for eksempel vinduer og materialer. Hvis du bygger fra bunnen av, regner du med å legge inn hvor som helst fra noen få timer til noen dager med arbeid, før du kan bruke badstuen.

6.

Velg et sett med bygning planer. Hvis du velger å bygge fra grunnen til, finnes det en rekke planeplaner som gir en nøyaktig materialliste for de nødvendige målingene. Sørg for å angi om du skal bygge et innendørs eller utendørs badstuerom, siden utendørssettene vil kreve et spesielt tak og andre innkvartering. Slike planer kan også være nyttige, slik at du ikke må gjøre hyppige turer til maskinvarebutikken.

7.

Kjøp materialene. Husk at du skal ønske Basen skal være minst 45 kvadratmeter, med nok høyde til å stå oppe inne. I hovedsak skal du bygge en ramme ut av 2 x 4s og dekke utsiden med enten cedarplanker eller noen andre myke kryssfinerark. Veggene og taket skal isoleres med tre tommer glassfiber, så etter at du har rammen din bygget , må du måle overflaten på hver vegg og taket ditt for å sikre at du kjøper nok isolasjon. Sørg for å legge plass til en dør - som du enten kan bygge eller kjøpe ferdigmontert - og tre ventilasjoner. En ventilasjon skal plasseres over varmeovnen, en i nærheten av gulvet og en i nærheten av taket. Du vil trenge mer ubehandlet cedertre til innsiden av badstuen etter at isolasjonen er installert, så planlegg det også. Det kan være best å tegne dine egne planer før du begynner å jobbe.

8

Samle rammen din. Hvis du planlegger å bygge et fundament, er det enklest å bygge det først, med mindre badstuerommet ditt sitter oppe på vanlig etasje. Bygg rammen din ut av 2 x 4s, Sørg for å kartlegge hvor døren din, varmeovnen og ventilasjonene vil gå. Du kan enten sette inn ventilasjonene dine nå eller vente til veggene dine er delvis montert. Det kan være lettere i større rom å sette varmeovnen først, men for mindre rom Det kan være vanskelig å manøvrere rundt det, så du bør forlate denne oppgaven til veggene dine er installert.

9. Legg på veggene dine i rammen. Dekk innsiden av din rom først med ubehandlet cedertre, enten ved å kutte kryssfinerplater eller cederbrett til størrelse og spikring eller skru dem til 2 x 4 s. Cedar er det beste valget av tre fordi det lukter fint, kjemper mot bakterier og er varmebestandig. Vær forsiktig med å dekke neglens hoder for å beskytte huden mot å bli brent av dem. Nå som innsiden veggene er hengt, sett inn glassfiber isolasjon fra utsiden, kutte den til størrelse og minst tre inches tykk. Deretter spiker treet til utsiden av badstuen din. Du kan velge ceder igjen, men valget av utvendig tre er vanligvis avhengig av om badstuen skal bygges innendørs eller utendørs.

Etter at ytterveggene er festet, du kan begynne endelig montering. Avhengig av hvilken type dør du velger, monter eller heng den nå med filt eller annet materiale for å forsegle døren flush med rammen for å felle i varmen. Du kan velge å legge et hull under døren for å slippe ut frisk luft. Hvis du velger å sette inn et vindu på døren, må du bare bruke herdet glass. Hvis badstuen er ute og ikke dekket av en markise, ville dette være på tide å bygge eller feste takkonstruksjonen til enheten.

11.

Hvis du ikke har det allerede gjør det, det er på tide å installere varmeapparatet. Du kan ha en profesjonell, gjør denne delen hvis du ikke vet hva du gjør eller ikke vil ta på oppgaven. Hvis du har en enhet som bare plugger inn, må du sørge for at det er riktig avstand fra veggene. Det siste trinnet er å bygge noe å sitte på. Hvis du konstruerer en stol eller benk, vær forsiktig med å dekke utsatt metall som neglhodene, fordi de vil varme opp og sannsynligvis brenne huden din hvis den ikke er dekket riktig.

Et badstuerom kan være en fantastisk ressurs om vinteren. I tillegg til å slappe av, kan en badstue være en sunn måte å hjelpe sesongen til å passere raskere. Å bygge en badstue med et sett kan være enklere enn de fleste tror.

Andre artikkelen

Hvordan skjule dører i Wainscoting
Hvordan legge til støping til lagerbokser
Slik installerer du belysning under kjøkkenskap
Gjør det selv isolasjon og kanalarbeid
DIY Stair Tread Wood
Hvordan bygge konkrete trinn på en karakter
Hvordan finne en god snekker
Hvordan klippe Mosaic Tile for en Backsplash
Slik installerer du glidende dusjdører
Hvordan Kutte Finér Kryssfiner
Slik installerer du Solar Panel Brackets
Steg-for-trinns Roll Roofing Installasjon
Hvordan å designe tre dører
Slik bytter du en telefonjack i et 40 år gammelt hus
Hvordan male andre etasje huset utvendig
Slik legger du på keramisk flis til en treplattform
Hvordan Refinish Hardwood Floors u0026 Best Protection
Hvordan male husets tak
Slik installerer du lydisolering ved hjelp av gips
DIY gass brann pit sett