Hvilken type Caulk må jeg bruke i dusjen?

Hvilken type Caulk må jeg bruke i dusjen? 

Typer av Caulk

Caulk er et ord som beskriver flere måter å forsegle hull og åpninger. I VVS-bransjen er det en fleksibel forbindelse som skaper en vanntett barriere rundt badekar og dusjer. Den brukes i ekspansjonsledd og som et lim og tetningsmiddel på dusj og badekar omgir.

Det finnes fire typer caulk: gummi, polyuretan, latex og silikon. Gummi caulk er vanligvis reservert for tak og takrenner, mens polyuretan brukes i marine og murverk miljøer. Latex og silikon brukes i bad og kjøkken. De fleste caulks er merket på røret for en bestemt bruk, men det er viktig å vite hvilken du trenger for prosjektet.

Latex

Latex eller akryl latex, stikker til mange overflater og renser seg lett med vann Det er vannbasert, minst kostbart og har det bredeste spekteret av applikasjoner. Latex kan brukes på porøse og ikke-porøse produkter. Det er vanligvis lav lukt og krever ikke mye overflateprep før påføring. Akryl latex er forsterket med akryl for å forbedre fleksibiliteten. Selv om den krymper mer og tørker hardere enn silikon, kommer den i mange farger og kan males. Den holder seg ikke godt i ekstreme temperaturer eller direkte sollys.

Silikon

Silikon caulk er ideell i områder med høy fuktighet. Det er veldig slitesterkt og fleksibelt, derfor brukes det til ekspansjonsledd hvor flisene møter veggen. Det gjør det mulig å bevege overflatene uten å sprekke og bryte den vanntette barrieren, og det er veldig mugg Silikon er best brukt på ikke-porøs surfing ess og et rent område er viktig for at caulk holder seg til en overflate. Mineralsk brennevin kreves for opprydding. Silikon caulk har sterk lukt under påføring og riktig ventilasjon er nødvendig. Det er vanskeligere å jobbe med enn latex caulk, og kommer bare i noen få grunnleggende farger.

Nye produkter

Ny teknologi utvikler seg og forbedrer egenskapene til både latex- og silikon-caulks. DAP, en kjent produsent av caulk, tilbyr en malingbar silikon caulk. De lager også en caulk som krever bare tre timer tørketid i stedet for den typiske 24. Holdbarhet, vedheft og muggbestandighet forbedres i 'silisiumisert' latex caulk som har små mengder silikon. MICROBAN u0026 # xAE; Antimikrobiell produktbeskyttelse er også tilgjengelig i noen merker for å gjøre caulket enda mer mykresistent. Å vite hvilken type caulk å bruke for et bestemt prosjekt er ekstremt viktig. Det finnes en overflod av typer, og de fleste er merket for bestemte jobber. Hver type har en unik kjemisk sammensetning som påvirker hvor lett den er formet, tørker, holdbarhet og malingsevne. Å vite det grunnleggende om caulk kan hjelpe deg med å velge den rette for dusjen.

Andre artikkelen

Slik bruker du en Gipsvegg og Panel Hoist
Hvordan lage en treplate rack
Slik legger du en base på kjøkkenskap
Elektrisk kabeldefinisjon
Slik legger du hardboard til flis
Slik Weatherize Your Home - Vinduisolerende film
Hva er involvert i å bytte ut kjøkkenskap?
Hvordan bygge grønne hjemmepanelpaneler
Hva er fem forskjellige typer broer?
Hvordan spare regnvann
Hvordan beregne hvor mye trengs det er å bygge en vegg?
Vinyl Tile Installasjonsinstruksjoner
Slik bruker du stein til en vegg
Hvordan lage en utendørs grill øya
Hvordan finne ut hvor mye dekkmateriale er nødvendig
Instruksjoner for å bygge en solar komfyr
Slik installerer du en ny utvendig dør og etui
Slik installerer du underlag under keramisk flis
50 Amp GFCI Installasjon
Kan du brenne pellets og tre sammen?