Slik bytter du popcornloft uten å skrape

Slik bytter du popcornloft uten å skrape 

1.

Fjern møbler fra rommet der du skal installere flisene. Pass på at gulvet er klart slik at du kan jobbe på en stige uten ytterligere farer som omgir deg. Sett opp arbeidsbordet ditt på et passende sted.

2.

Rengjør taket som forberedelse for legging av fliser. Fjern eventuelle lysarmaturer eller takvifter, og ta av eventuelle ventilasjonsdeksler eller røykvarslere. Pass på at det ikke er noen malingsflak, smuss eller fettstoffer i taket. Fyll eller la opp eventuelle sprekker. Flisene kommer ikke til å være en del av infrastrukturen, så sørg for at taket ikke sitter eller spenner.

3.

Begynn å legge flisen i hjørnet av rommet som er mest merkbar når du kommer inn i rommet. Vri en flis opp ned på arbeidsbordet og lim på flere steder med maleskraberen. Legg lim i nærheten av hvert hjørne av flisen og også i midten og la limet kle seg opp fra overflaten i stedet for å glatte det flatt. Du vil at den skal strømme inn i taktekstur når den trykkes ned. Hvis taket er glatt, trenger du ikke så mye lim som du ville med et popcorn tak eller annen teksturert overflate. Ikke bruk for mye lim eller den lette flisene vil bøye seg under vekten av den.

4.

Klatre på stigen og trykk flisen i hjørnet, limsiden mot taket . Trykk på hvert sted av lim for å få flisen til å ligge flat og for å spre limet på taket. Trykk godt nok til at flisen ligger flatt, men ikke for vanskelig å skade den. Slip flisen om nødvendig for å sikre at den passer godt inn i hjørnet.

5.

Gjenta trinn 3 og 4 i parallelle rader, legg hver flis ved siden av forrige en og gir ingen mellomrom mellom fliser.

6.

Lag hull for lysarmaturer, ventilasjonsåpninger og andre takfunksjoner. Slå av strømmen til alle ledninger før du legger flisen. Legg hele flis over hull i taket hvor lysarmaturer eller ventilasjonsåpninger vil bli installert på nytt. Husk hvor hullet skal være, klipp ut et tilsvarende hull i flisen du bare har lagt med en verktøykniv.

7.

Klipp flisen til størrelse for å passe ved siden av hver vegg . Når du kommer mot motsatt veggen i flisene dine, er det sannsynlig at du må kutte den siste flisen på rad slik at den passer. Hvis du må kutte det, måler du gapet fra den siste flisen du la til veggen. Klipp deretter neste flis i samme størrelse. Test at størrelsen er riktig ved å holde på taket for å passe før du limer på og fest til taket.

8.

Bytt lysarmaturer, takvifter, røykvarslere eller ventil dekker det du fjernet tidligere når du er ferdig med taket. Slå på strømmen igjen og du er ferdig. Du kan også legge til kroneforming for ytterligere å forbedre utseendet på rommet.

Tips og advarsler

 • Lakk ventildeksler og annet tilbehør som lysarmaturer for å matche de nye fliser. Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke kan lovlig male en røykdetektor. La røykdetektorer være den opprinnelige farge.
 • Hvis flisene er i dusjen eller på et utvendig område som en veranda, bør du caulke rundt og mellom flisene for fuktighetsbeskyttelse. Bruk en matchende farge og sørg for at caulk fyller alle de små hullene som omgir flisene. Tørk av overflødig caulk med en våt svamp slik at den ikke tørker på toppen av flisene.
 • Popcorntak, en gang veldig populær i nye hus, gjør nå hjemene datert og ut av stil. Men mange villaeiere velger å erstatte sine popcorntak. Mens du fjerner popcornfinishen, kan det være rotete og tidkrevende. Legge lett, lim-på takfliser direkte på popcorn-overflaten, kan unngå rot og tid som kreves for å skrape av popcorn. Disse typer takfliser kan også brukes over andre teksturer, så lenge finishen er tørr, hard og ren.

  Andre artikkelen

  God Gulvbelegg for Dampkoker
  Epoxy Wood Repair
  Hvordan oppgradere kjøkkenskap ved å bytte dørene
  Hvordan bygge en undergulv av OSB eller kryssfiner
  Takmonteringskant installasjon
  Sikkerheten til en pneumatisk nagler
  Hvordan bygge et hus ved hjelp av prosjektledelse
  Slik setter du elektrisk ledning i et halmballehus
  Hvordan Drywall Tape u0026 Bruk et hjørneverktøy
  Utskifting av gjennomsnittskostnaden for vinduet
  Guide til å bygge konkrete trinn
  Standard Lumber Størrelser i USA
  Slik fliser du et badekarområde
  Hvordan legge nye fliser
  Hvordan kutte maskinduk
  Hvordan installere et gulv over loftet isolasjon
  Sectional Vs. Coiling Overhead Dører
  Slik fjerner du gammel linoleum på badet
  Slik installerer du gulvbelegg på en diagonal
  Slik installerer du en plantehenger i et strukturert tak