Verktøy og teknikker som er unike for prosjektledelse

Verktøy og teknikker som er unike for prosjektledelse  Prosjektledelse er en spesifikk lederpraksis der bedriftseiere og ledere planlegger, organiserer og fordeler ressurser i henhold til enkelte jobber. I virksomheten er prosjekter ofte midlertidige og har et veldefinert mål eller mål. For eksempel kan prosjekter overhale produksjonsprosessen, installere nytt utstyr eller bytte forretningsprogramvare til en ny applikasjon eller pakke. Noen få verktøy og teknikker eksisterer for å hjelpe eiere og ledere til å fullføre disse prosjektene.

Fishbone Diagram

Et fiskekjeldiagram er et japansk prosjektstyringsverktøy som får navnet sitt fra bildetillatelsen av prosjekter. For å starte, tegner bedriftseiere og ledere en horisontal linje på papir, som representerer prosjektet. Spines trukket over og under denne linjen representerer forskjellige aspekter eller problemer som kan påvirke prosjektet. Noen linjer kan ha primær innflytelse, mens andre er sekundære. For eksempel ønsker et selskap å implementere en produktlinje. Spines kan inkludere materialer for produksjon, dyktig arbeidskraft til produktene varene, markedsføringskampanjer for å informere forbrukerne og lagerplassen for ny lagerbeholdning.

Kritisk bananalyse

Kritisk bananalyse er et verktøy som skisserer flere forskjellige oppgaver og aktiviteter som utgjør et prosjekt. I stedet for å takle prosjektet på en gang, kan eiere og ledere bryte ut aktiviteter, som kanskje ikke er i sekvensiell rekkefølge. I produktlinjestrategien kan aktiviteter omfatte innkjøpsmaterialer, ansette arbeidere, raffinere materialer, montere deler i ferdigvarer og flytte produktene til lageret. Eiere og ledere kan flytte disse aktivitetene rundt i prosessen for å bestemme den beste kritiske banen, mens fjerning av redundanser.

Gantt-diagram

Et Gantt-diagram er et vertikalt analysverktøy som inneholder flere kolonner som representerer dager eller uker. Innenfor hver kolonne skriver bedriftseiere og ledere ned aktivitetene som trengs for å fullføre et prosjekt. Disse aktivitetene kan forekomme en om gangen eller overlappe gjennom flere kolonner. For eksempel kan innkjøpsmateriale finne sted i uke 1, mens ansettelse av ansatte og mottak av råvarer vil begge finne sted i uke to. Dette diagrammet illustrerer hvor lenge hver aktivitet vil ta og den spesifikke rekkefølgen på oppgavene.

Andre artikkelen

Hva er Home Renovation Loans?
DIY: Passiv solvannoppvarming
Slik fjerner du Accordion dusjdører
Kjemikalier i behandlet tømmer
Stiler av Vinyl Siding for Sheds
Håndverktøy Verktøy Sikkerhet
Hvordan Estimate Patterned Carpet
Slik Level The Floor for Carpet Installasjon
Hvordan kutte et keramisk gulv
Slik installerer du et kjøkkenventilhode
Hvordan Prime Wood Paneling
Slik installerer du Edge Tile
Slik gjenoppretter du Makita batterier
Hvordan lage Porch-kolonner
Hvordan lage utendørs skifer
Tongue-and-Groove Porch Gulv
Pocket Door Guide
Lav vedlikeholdssider
Hva er en god sidespor for et hjem i Michigan?
Slik installerer du en Epoxy Pebble Floor