Slik kobler du en takvifte til strøm

Slik kobler du en takvifte til strøm 

1.

Før strømkabelen fra lysbryteren til takvifterplassen. Før du begynner, slå av all strøm til området. Hvis viften blir installert i stedet for et eksisterende lys, er ledningen allerede på plass. Hvis nye ledninger må installeres, må du bore hull fra loftet og rute ledningen fra kilden (bryterpanelet) gjennom hullet til lysknappen, og deretter tilbake til takviften. Hvis bryteren ikke styrer andre enheter, kan ledningen dobles opp igjen gjennom samme hull for å forenkle installasjonen.

2.

Fjern den ytre dekselet på ledningen ved bytte boksen. Det skal være en svart, hvit og grønn eller bare ledning. La den hvite ledningen, som er nøytral, intakt. Kutt den svarte ledningen og strip tilbake ca en halv tommers dekk for å avsløre nettledning. Koble enden som kommer fra strømkilden til den øverste terminalen på lysknappen. Koble ledningen til takviften til nedre bryteren. Koble den grønne / blanke ledningen til den grønne jordskruen på lysknappen / viftebryteren.

3.

På takviften, ta av dekslene på de svarte og hvite ledningene til avslører omtrent en halv tommers ledig ledning. Det bør være to ledere som kommer fra viften pluss en bar jordledning. Koble den hvite ledningen til den hvite ledningen som kommer fra bryteren, ved hjelp av en ledermutter. Vær sikker på at mutteren er stram og alt bare ledning er dekket. Koble de to svarte ledningene på samme måte. Den endelige forbindelsen er å knytte de to jordleddene sammen på den grønne jordskruen. Kontroller alle tilkoblinger, slå på strømmen og teste deretter viften for riktig drift.

Tips og advarsler

 • Kontroller at du kontrollerer at all elektrisk kraft er slått av før du starter arbeidet med en hvilken som helst elektrisk enhet eller ledninger. Det kan til og med være tilrådelig å merke bryteren med et notat som sier 'Ikke slå på' mens du gjør arbeidet.
 • Når du arbeider på et loft, se på foten din fordi taket på taket ikke støtter din vekt. Fortsett på takbjelker eller spesielt konstruerte reiseveier.
 • Takvifter sirkulerer effektivt luft gjennom hele rommet. Reversible, disse fansene kan brukes hele året for å redusere energikostnadene og gjøre hjemmet ditt mer komfortabelt. (I vintermånedene skal viften dreie med urviseren, mens den på sommeren utsettes for å kjøre mot urviseren.) Når du har montert viften, trenger du bare å forsyne enheten med strøm for å fullføre prosjektet. Mens det er mange alternativer, for eksempel kombinasjoner for lys og viftebryter, er det enkleste alternativet å gi viften elektrisk strømstyrt via en veggbryter.

  Andre artikkelen

  Hvordan male Laminat bad tellere
  Hvordan få en handel på verktøy og utstyr
  Forskjellen mellom laminat og tre
  Hvordan bygge din egen garasje skap
  Slik fjerner du porselenfliser fra gulvet
  Slik monterer du gulvplater
  Hvordan bygger jeg en 20x16 skjermet i veranda?
  Hvordan lære om å bygge et passivt hus
  Typer av gulvbord
  Slik installerer du Tongue u0026 Groove Slant Porch Ceiling
  Elektriske kuttverktøy
  Slik monterer du kjøkkenøyene
  Slik installerer du betongbrett i en dusj
  Slik legger du på granitt benkeplater
  Solenergiprogrammer i Delaware
  Paver Driveway Installasjon
  The Best Soils for Compaction
  Hvordan velge hvilken postkasse kluster du skal kjøpe
  RC Plane Hinge Type
  Hvordan kjøpe et modulært hjem