Slik bruker du solenergi effektivt

Slik bruker du solenergi effektivt 

1.

Verden står i dag overfor en skremmende energiutfordring. Selv om en hel tredjedel av verdens befolkning fortsatt mangler elektrisitet, er energiforbruket blant de resterende to tredjedeler av menneskeheten sterk. Innen de neste årene forventes det globale energiforbruket å øke med så mye som 50\% - forutsatt at slike enorme mengder energi kan gis når og hvor det er nødvendig. Mens størstedelen av energiforbruket historisk sett har skjedd i utviklede land (med USA, for eksempel regnet for 1/4 av all verdens energiforbruk), er utviklingslandene til Verden er forvrengt for å fange opp. Hva vil skje når innbyggerne i Kina og India clamor for energiforbruket per innbygger på nivå med den gjennomsnittlige amerikanske statsborgeren? Hvordan vil de bli innkvartert?

2. < I tillegg til de tradisjonelle økonomiske hensynene til forsyning, etterspørsel, kostnad og tilgjengelighet, er det spekulasjoner, kraftverkskonstruksjon, vedlikehold av strømnettet, utenlandsk kontroll av drivstoff, og th e enormt (og stadig voksende) karbonavtrykk av mange drivstoffanvendelser. Det er klart at alternative energikilder må søkes. Og en av de mest åpenbare alternative kildene til fossilt brensel, vannkraft og atomgenerering som vi nå hovedsakelig stole på, er solenergi.

3.

Solkraftanlegg konverterer solen 's lys energi til likestrøm elektrisk spenning. Fotovoltaiske (eller PV) celler tillater elektroner å bli begeistret av solenergi, skape en elektronstrøm som blir elektrisk strøm. Og solen er et forbløffende kraftverk, det slår ut mer kraft i en en eneste sekund enn vår største strømkraftverk kan produsere om et år. Alt som gjenstår er for oss å fange en stadig økende del av den solenergi. Solenergien anslås å spike opp på rundt 40 watt per kvadratmeter solfylt overflate. En energiforsyning, et effektivt torg på velplasserte PV-celler, kan således erstatte omtrent en fat olje per år.

Solkraft gir mange umiddelbare fordeler over andre energikilder. Destinert å skinne på for millioner på millioner av år, det er den ultimate fornybare ressursen, som ikke tømmer noen av våre jordbundne ressurser. Det er også en av de reneste energikilder, og har nesten ingen karbonavtrykk, og bidrar ikke til luftforurensning, smog eller surt regn. En annen av de store fordelene ved solenergi er at bortsett fra minimal system- og infrastrukturvedlikehold, stiger kostnadene for kraftproduksjon aldri som de uunngåelig gjør med andre kraftgenereringssystemer. Solenergisystemer betaler også for seg selv lettere enn nesten alle andre energisystemer. Tilbakebetaling for selvstående frittstående solvarmesystemer har blitt estimert til så lite som 15 år. På grunn av disse fordelene (så vel som statens vekst i etterspørselen etter energi) har California satt i gang lovgivning som oppfordrer til bygging av solvokellag og mandater for ytelse. USA har sett ny vekst i installasjonen av PV Systemer på omtrent 20\% per år.

Hva omfatter en PV-installasjon? Først kommer PV-cellene selv, produseres og monteres i en modul, vanligvis flere kvadratmeter i området eller flere som er utført som et værbestandig panel. Gruppering av moduler er plassert, typisk over en bratt skrå takflate, og er koblet sammen i serie. Deres kollektive likestrøm blir dirigert gjennom en omformer som omdanner strømmen til vekselstrømeksistensen på våre elektriske nett og brukes i hele hjemmet vårt. Annet utstyr - ledninger, ledninger, koblingsbokser, brytere, koblinger, meter, etc. - fullfør PV-systemet. PV-installasjoner er ganske ofte 'on-grid' -systemer, noe som betyr at de er koblet til det eksisterende strømnettet, slik at overflødig strøm generert av PV-systemet strømmer inn på rutenettet for bruk andre steder, og også slik at rutenettet kan supplere PV-systemet om natten og gjennom lengre overskyede perioder.

6.

PV-celler kan monteres på varierende måter ved hjelp av en rekke materialer, som hver tilbyr forskjellige kostnadseffektive kombinasjoner. Tynne filmceller som benytter amorf silisium, opererer generelt med lavest effektivitet, med multikrystallinske og monokrystallinske celler som gir eskalerende ytelse. Teknologien til sammensetning og fabrikasjon av PV-celler (og dermed deres resulterende kostnadseffektivitetskombinasjoner) fortsetter imidlertid å utvikle seg raskt.

Hvordan bestemmer man om man skal bruke sol makt? Først bør man åpenbart være hvor solen er. De høyest mulige mengder daglig solstråling mottas av USAs sørvest - generelt delstaten California, Nevada, New Mexico, Arizona, Texas, Colorado, Utah, Oklahoma og Kansas - og de fleste av Sør-Florida. av områder som utstråler nordover og øst fra disse statene. Den minste mengden solstråling eller mottatt av Upper Midwest-statene og New England. Til tross for denne variasjonen i tilgjengelig solstråling, kan omtrent hvilken som helst plassering i det kontinentale USA med fordel støtte en sol Power installasjon (selv om den totale tilbakebetalingstiden sannsynligvis vil bli utvidet).

8.

Orientering av PV-celler er det neste hensynet. Taket kan plassere panelene nærmere i retning vinkelrett på solens nedadgående stråling. PV-systemer bør også ideelt orientere solpaneler rett etter sør eller bare vest for sør for å motta solens mest direkte overhead stråling. Solar panel systemer designere og fabrikanter bruker ofte hele året solvinkel data og beregninger for å bestemme den mest ideelle orienteringen og vinkel for PV-moduler. Endelig skal man passe på å skygge eller hindre PV-cellene. Skyggelegging, enten ved skyer, trær eller tilstøtende konstruksjoner, vil redusere kraftproduksjonen betydelig.

9.

Soltaksystemer er oftest begrenset av det tilgjengelige takområdet (eller det tilgjengelige takområdet som er av riktig orientering og / eller tilt). Det er imidlertid andre monteringsarrangementer hvor PV-paneler påføres vegger, toppstolper, eller er jordmontert. Flere og flere designere eksperimenterer også med fotovoltaiske systemer som er mer sømløst integrert i andre bygningskomponenter (såkalte BIPV, eller bygningsintegrerte PV-systemer).

Har du noen gang vurdert å bruke solenergi? Usikker på hvordan du kommer i gang? La denne arkitekten vise deg veien.

Andre artikkelen

Instruksjoner for reparasjon av et gjøkur
Kan du male Termofoil kjøkkenskap?
Tilskudd til fjerning av asbest
Hvordan kutte våt flis
Hus Designing Tips
Hvordan unjam en neglpistol
Hvordan lage tørrpasta
Slik Mop Tile Før Tetting Grout
Slik fjerner Vinyl Gulv og installer Keramisk Tile
DIY Corner Bar Cabinet
Slik installerer du laminatgulv rundt dørjambs
Ulike typer kjøregrus
Slik påfører du kobberplater til skapdører
Slik bytter du farge på baderomsfliser
Slik forsegler kjøkkenfliser
Hvordan fjerner jeg Asbest Siding i North Carolina?
Slik installerer du laminat på trapper
Slik lokaliserer du Residential Sewer Lines i Seattle
Tub Tile Shelf Ideas
Design stil ideer for et toskansk tema