Slik bruker du pulverlakkering effektivt

Slik bruker du pulverlakkering effektivt 

1.

Vi vet alle for godt begrensningene i flytende maling, lakk, shellac og emaljer. Den første av disse er deres duft, som vanligvis er ganske sterk, og vanligvis også en ganske god indikator for deres avgassing, eller utstråler når de tørker, flyktige organiske forbindelser (VOC). VOC er såkalte fordi de ikke bare er virkelig flyktige - brennbare, brennbare eller eksplosive - men også potensielt skadelige for mennesker, spesielt de med noen form for pustebegrensninger eller vanskeligheter. En annen mangel på flytende belegg er avfallet eller gjenvinningsproblemet. Hvordan disponerer man på en trygt og miljøvennlig måte ½ pint ubrukt maling? Hvordan kan man gjenvinne den resterende halv gallon av en spesielt blandet farge?

2.

I mange tilfeller kan pulverbelegg gi et bedre alternativ til påførte flytende belegg. Først utviklet som et industrielt belegg på 1960-tallet, har pulverbelegg de siste tiårene blitt en mye mer populær etterbehandling for produsenter. Veksten av pulverbelegg er delvis drevet av VOC-kontrollene som er innlemmet i 1970s Clean Air Act, men også av forbrukerens bevissthet om bekymringer over forurensning, luftkvalitet og forbrukers helse. Mens pulverbelegg krever liknende materielle og utstyrskostnader for væske belegg, kan det gi betydelige besparelser gjennom materialeffektivitet, redusert energi og arbeidskraft, og redusert avfall og bortskaffelse.

3.

Hva er pulverbelegg? Pulverbelegg er prosessen som en finmalt blanding av pigmenter og harpikser er elektrisk ladet og sprøytes deretter på et motsatt ladet produkt. Blandingen bindes elektrisk til produktet, og begge oppvarmes for å forårsake blandingens fusjon og herding i et jevnt, slitesterkt belegg. Herdemidler i blandingen forbedrer kjemisk og mekanisk binding av ingredienser for å styrke sluttbelegget. Tilsetningsstoffer kan også brukes til å modifisere pulverbelegget for en bestemt bruk, ytelsesfunksjon eller estetisk kvalitet. Avgjørende for den endelige ytelsen til pulverlakkfinishen er fremstillingen av produktet eller substratet. Dette preparatet kalles vanligvis forbehandling og involverer forsiktig rengjøring og skylling for å sikre at det nye organiske belegget kan knyttes helt og riktig sammen med det uorganiske produktet eller substratet.

4.

Pulverbelegg kan kategoriseres av harpiksen som brukes som base. Noen av de mest populære harpiksbasisene er fluoropolymerer, polyestere, polyester-uretaner, polyester-epoksyder, epoksyder og høyfaste polyestere. Disse harpiksbasene varierer i egenskaper som deres nivå av UV-beskyttelse, korrosjonsmotstand, mekaniske egenskaper, kjemisk motstand og tendens til kritt.

De typiske anvendelsene av pulverbelegg i Arkitektur og konstruksjon er: Metallkomponenter av fasader og vindusystemer; rekkverk og rekkverk; takpanel systemer; spjeldene; lysarmaturer; møbler; små metallfabrikker; og lekeplass utstyr. Imidlertid har pulverlakkene nylig spredt seg fra metallkomponenter til plast, keramikk, glass og til og med tre.

Fordelene ved pulverbelegg som etterbehandling er oftest sett på en rekke hovedområder:

7.

Miljø. Med liten eller ingen utslipp av VOC er pulverlakkningen mye mer brukervennlig enn flytende belegg til applikatorer, sluttbrukere og planeten. Pulverlakkingsanlegg trenger ikke å opprettholde byrdefulle forurensende kontrollsystemer. Avfall av materiale og prosessopprydding reduseres begge, og det er energikostnader.

8.

Økonomi. Pulverbelegg har større materialeffektivitet eller 'dekning' enn flytende belegg, gjennom redusert avfall og ikke fordampningstap. Med redusert herding og tørketid forbruker pulverbelegg også mindre tid og energi, og gir lavere arbeidskraft og overheadkostnader.

9.

Fullfør. Kvaliteten på overflaten av pulverlakkede produkter vil ofte, om ikke alltid, overstige det for væskebelagte produkter. I et enkelt lag kan pulverbelegg produsere et tykkere, mer holdbart og mer konsistent belegg enn flytende beleggskanne gjennom flere strøk. Og på grunn av de kjemiske egenskapene til pulverbelegg, vil dette belegget også vise mye bedre mekaniske egenskaper mot sprekkdannelse, crazing og frigjøring.

Lei av den virkelig stinkende emaljen du sist brukte på plenen møbler? Skulle ønske det var en bedre miljøløsning for de resterende malerkassene i garasjen din? La denne arkitekten vise deg hvorfor pulverlakk er den grønne finishen i morgen.

Andre artikkelen

Husholdnings måleverktøy
Gjør det selv Gipsvegg Tekstur Teknikker
Hvordan lage en bar teller
Slik installerer du betongtrapper
Slik kobler du solpaneler til husets elektrisitet
Slik setter du inn borekroner
Slik installerer du Eave Trim på en bygning
Slik installerer du dusjloft
Slik installerer du bostedskåper
Hva er Cedar logger bra for?
Fordeler av rustfritt stål benkeplater
Hva er trapp tread retur?
Hvordan bygge med jernbanestropper
Utvendig Paint Effects
Crown Molding Instruksjoner
Gass Nailer Toubleshooting Guide
Installasjon av dusjdørbunnramme
Slik Remodel Bath Light Fixtures
Installasjonsveiledning for en Harmon Pelletskamin
Hvordan legge til en dør til en kabinett