Slik bruker du linolje på hardvedgulv

Slik bruker du linolje på hardvedgulv 

1.

Slip gulvet med et middels sandpapir, og sørg for at det er ujevnheter i overflaten. Skru av all smuss og sagflis fra området.

2.

Lag en blanding av fire deler kokt linolje til en del terpentin. Rå linolje har problemer med herding, så bruk bare kokt linolje. Varm blandingen og sørg for at området du jobber med, er riktig ventilert. Ellers kan dampene fra blandingen utgjøre en helserisiko for deg.

3.

Hør blandingen på gulvet, spred den rundt slik at den dekker hele området med en tynt lag av blandingen. La det suge inn i treet i en halv time. Eventuelt overskudd kan fjernes med en gulvgaffel. Tørk gulvet med rene, myke kluter for å fjerne eventuelle våte flekker. La gulvet stå ubrukt i to dager.

4. Påfør et annet lag samme som det første frakket ble påført i trinn 3. Tillat dette å settes i en dag. All overskuddsmengden må fjernes før hver kappe skal settes. For mye blanding igjen på gulvet vil hindre tørking og oppmuntre mugg.

5. Legg til et alternativ en siste pels. Et siste lag kan også påføres for å gi gulvet en liten glans. Bland 1 kopp satin spar lakk og 1 quart av linolje og terpentin blanding. Påfør denne blandingen i gulvet som ferdig med blandingen i trinn 3, selv om den må settes i bare en dag.

6. Bruk en bilbuffer og gni buffingskluten på gulvet som du vil hvis du sliter gulvet.

Tips og advarsler

 • Kontroller etiketten forsiktig av linolje for å sikre at den er virkelig kokt i stedet for bare å ha kjemikalier tilsatt slik at den tørker raskere.
 • Linfrøolje er en gjennomtrengende finish på tregulv som ikke danner et tetningsmiddel på treet som polyuretan, men fungerer i stedet som en flekk som forbedrer utseendet på gulvene dine. Ved å ikke belegge treet eller gi det et skinnende utseende, presenterer linolje treet på en naturlig måte samtidig som den gir det mørkere utseendet av flekker. Siden linfrøolje er opprinnelig brukt som et mettende belegg, kan det suge inn i åpne korn som eik og aske.

  Andre artikkelen

  Fordelene med dusjaggregater versus støpejernsrør
  Fordeler og ulemper med tennplank countertops
  Måter å varme med tre
  Slik installerer du en naturlig skjermkorkgulv
  Hvordan lage en vask servant
  Hvordan bygge en utvendig tre gjerdet
  Hvordan å reparere en laminat kjøkken benkeplate
  Hvordan legge gulvfliser i flere rom
  Slik installerer du Beadboard over eksisterende paneler
  Hvordan velge de best utviklede treproduktene for bygging
  Ideer for Vinyl Siding på huset mitt
  Hvordan lage Vinyl fliser med keramisk fliser i døråpninger
  Tub Tile Shelf Ideas
  Hvordan få plastbelegg av tennene til sirkelsagbladene
  Slik bruker du Skip Troweled Stucco
  Slik reparerer du skadedyr i logghus
  Slik Tab Solar Cells
  Hvordan lage en jig for skaphåndtak
  Hvordan lage en effektiv solar luftvarmer
  Hvor lenge kan du lagre gass?