Hvordan lage flotte parkeringsplasser

Hvordan lage flotte parkeringsplasser 

1.

Det opprinnelige spørsmålet fra parkeringsplassen er: Hvor mange parkeringsplasser? Det raske og tilsynelatende enkle svaret er gitt av et antall trafikk- og parkeringsstudier gjennomført i flere tiår, av forskere som har et bredt spekter av interesser. Ofte blir resultatene av slike studier belagt i lokale soneringsordinanser som minimumsparkeringsbehov. Disse varierer vanligvis etter lokalitet, arealbruk og byggfunksjon. I et gitt samfunn kan man for eksempel oppleve krav som disse: Det skal være 5 parkeringsplasser pr. 1000 kvadratmeter brutto bygningsareal, eller restauranter skal være utstyrt med 1 parkeringsplass for hver 4 restaurant kundesete , pluss 1 parkeringsplass for hver ansatt i en gjennomsnittlig skift. Parkeringsbehov som disse - sammen med krav til funksjonshemmede parkeringsplasser, lasting / lossing av lastebil, lossing av søppelbåter og beredskapsfartøy og passende sirkulasjonsdrifter - utgjør ofte de mest detaljerte og omfattende strenge som er satt på utforming, utvikling og bygging av en stor kommersiell eller bolig. Slike er utbredelsen og kraften til vår allmektige bil.

2.

Det er imidlertid flere store problemer med slike strengninger. For det første er de nesten alltid oppgitt som absolutte minimums- eller terskelkrav, uten tillatelse til fleksibilitet eller justering av opplysninger om prosjekt, bruk, lokalitet, område, etterspørsel, omliggende utvikling, transittmuligheter eller fellesskapsmål. For det andre blir slike minimum vanligvis utviklet av de som har en interessert interesse i å optimalisere kjøretøystrafikkstrømmen, ofte på bekostning av fotgjengeraktivitet, transittalternativer, bekvemmelighet, grønne rom og estetiske hensyn. For det tredje vokste disse minimumene til å være gjennom hele tiden av autoens oppstigning og ubiquity i Amerika, fra 1950-tallet til 1980-tallet, vekstspurtårene av interstate highway-systemet. Slike 'standarder' er derfor iboende mot flere biler, mer parkering, flere veier og stasjoner, og mer asfalt. Dagens begrunnede designer må bære alt dette i tankene, og må bøye den 'aksepterte visdom' av parkeringsbehov for å imøtekomme morgendagens behov og ønsker. Han eller hun må designe 'holistiske' parkeringsplasser som vurderer multivariate designmål.

Etter at du har bestemt deg for hvor mange parkeringsplasser en parkeringsplass ideelt sett skal inneholde, flytter designeren deretter på overveielse av en rekke faktorer som kan vesentlig påvirke partiets layout og design. Disse inkluderer de åpenbare hensynene til omtrentlig plassering av parkeringsplassen på stedet, optimale steder for inn- og utgående stasjoner, ønsket trening av funksjonshemmede parkeringsplasser rom i tilknytning til bygningsinnganger, og tilveiebringelse av hensiktsmessig belaste lastebil laster / losser områder. Andre enkle designinnganger inkluderer tilbakeslag som kreves fra omkringliggende gater eller tilstøtende egenskaper, og begrensninger pålagt ved lokalisering, holdevegger, stormvannshåndteringsområder på stedet, våtmarker , bevaret landskapsarbeid, rock outcroppings og lignende. Men andre ikke så åpenbare parametere kan også drastisk påvirke layout og design. Vil det være en reas av reservert eller fortrinnsrett parkering? Vil slike områder være inngjerdet, eller kreve nøkkelkort tilgang? Hvordan må nettstedet utforme plass til et bussholdeplass, henting / avfallsarealer, projiserte baldakiner eller gjennomkjøringstjenester med kjørebaner? Hvordan og hvor kan en ambulanse sirkulasjonssløyfe lett komme inn på nettstedet, få tilgang til innganger og gå av sted? Hvordan ville stor brannslokkingsutstyr manøvrere og operere på stedet hvis det er nødvendig? Hva ville være den optimale kretsen for søppeltransport eller leveringstjenester? I varme klaser, hvor og hvordan leveres kjøretøy eller fotgjengerskygge? Vil reparere tilgang til underjordiske verktøy kreve rive opp parkeringsplassen? Hvis en struktur kan tenkes å bli utsatt for en terrortrussel, hvor langt må parkering eller stasjoner holdes fra bygningen, og hvordan kan tilgangen kontrolleres?

4.

Ofte vurderingen av alle disse varierte determinanterne resulterer i ikke en enkelt parkeringsplass design, men i stedet en rekke parkeringsplasser design, hver med sine egne fordeler og ulemper. Uunngåelig må avvik gjøres - typisk tap av parkeringsplasser vs gevinst på fasiliteter eller fordeler, eller tap av parkeringsplasser vs. passende kostnadskontroll. Men uansett hvilken type parkeringsdesign (eller trade-off) resultat, er det visse identifiserbare universelle 'beste praksis' i parkeringsplassdesign:

5.

1. Den største effektiviteten i utformingen og bruken av arealet, samt den største samlede parkeringssikkerheten, skyldes 90-graders parkering i dobbeltbelastede ganger. Det vil si at alle parkeringsplasser må gjøre en 90 graders sving fra en kjøretur til en parkeringsplass, og hver gang er en toveis innkjørsel, slik at man kan parkere til enten til venstre eller høyre fra den innkjørselen, hvor man typisk kommer til ansikt til -felt med bilparkering fra neste ganggang over. Parkering som er vinklet fra kjøregangen, enten i 60 grader eller 45 grader eller en annen vinkel, forbruker ikke bare mer samlet areal, men inviterer også til større førerfeil og flere ulykker. Enveis kjørerganger er notorisk ineffektive, så vel som irriterende for sjåfører, og er faktisk forbudt av noen samfunnsordinanser.

2. Masse ved hjelp av 90-graders parkering på dobbeltbelagte ganger bruker mindre land pr. parkert bil enn andre layouter, og reduserer ikke bare avstanden som den gjennomsnittlige parkeren må gå for å få tilgang til en bygning, men også total avløp som skal fanges og håndteres av kloakk og stormvannshåndteringsområder , så vel som den varme øya effekten som er opprettet av en asfalt eller betong.

7.

3. Parkeringsplasser må også skilles regelmessig. de funksjonshemmede parkeringsplassene, med tilhørende tilgangsganger, tverrfotturer, ramper og skilt. Detaljhandel og dagligvarebutikker må gi et tilstrekkelig antall distribuerte kurvkorraler til å tømme i sine fargerike handlekurver. Hotter-klimapartier krever regelmessig avstand mellom skygge trær for å avkjøles langvarige biler og langvarig fotgjenger ans. De fleste lokalsamfunn trenger litt grønn plass eller liggende avbrudd av parkeringshav; i hele mye av Florida vil slik grønn plass eller landskapsarbeid (internt til total parkeringsplass) forbruke 10\% til 20\% av den totale parkeringsplassen. Parkeringslyspoler, elektriske transformatorer, nettspenningsforbindelser, hydranter, dumperehyller, minibanker, postkasser, sykkelstativ, moped parkeringsplasser eller fotgjengerbenker kan dele eller kan hver kommandere sin egen fotavtrykk øya.

8.

4. Parkeringsøyene er også avgjørende for jevn og sikker indre strømning innenfor en parkeringsplass. En sluttøy (med enden av en dobbel rad parkeringsplasser) som måler 10 'bred x 38' lang, med sirkulære radiusender, sørger for enkle og behagelige svingbevegelser for ethvert kjøretøy som forhandler seg rundt den ende øya. Det skaper automatisk trygge 'visjonstrekanter' ved kjørekryss, hvor møteførere kan passe på, se og bli sett av hverandre. Det vil også ha råd til nok område for landskapsplanlegging, plassering av en eller to skygge trær, og noen percolation av stormvann inn i jorden nedenfor. Når de plasseres ofte gjennom en parkeringsplass, gir tilsvarende øyer med stor størrelse parkeringsplasser og fotgjengere, og imøtekomme den estetiske utsmykket av en effektiv landskapsdesign.

p> 5. Parkeringsplasser fungerer best, og er sikreste når de ringes av en 'cruise lane' eller perimeter-stasjon som 'samler' biler fra alle inngangspartiene, før de dumpes på primærstasjoner eller omkringliggende arteriegater. Drivene må rangeres og prioriteres: de innerste parkeringsplassene har størst gjensidig interaksjon og kryss og er derfor av laveste hastighet; Mellomliggende stasjoner kan bære litt høyere hastigheter og jevnere flyt bare hvis tallene i kryssene og interaksjonene holdes fast. For å ha størst sikker hastighet og flyt må primære stasjoner ha de minste kryss og interaksjoner. Når det er optimalisert, bør en parkeringsplan ha en tilsynelatende rekkefølge, hierarki og logikk til det.

10.

6. Når vi spør flere og flere av våre parkeringsplasser (og bruker mer og mer på våre parkeringsplasser), fortsetter parkeringsmateriellene å utvikle seg. Asfalt gir vei til betong, både slik at vi kan få miljøvennlige fordeler av lokalt oppdrettsbetong og innlemmet flyveaske, og slik at vi kan øke refleksjonen av solstråling for å minimere varseløyeffekten som legger til byens smog. Permeable fortau materialer brukes til å tillate mer vann å percolate gjennom jorden, i stedet for å løpe av for å bli samlet, piped andre steder og behandlet. En rikere palett av farger og landskapsmaterialer kommer inn i spill for større skjønnhet og estetisk effekt, samt for bedre solskygging og mer vannbevisst planting.

7 . Parkeringsplassen nærmeste bygningsinnganger fortjener størst omsorg og oppmerksomhet. Skal dens begrensningsstasjon ha en parallellkrøllet fortau, eller skal hele kjørekanten bare flare oppover litt gjennom en forandring av belegningsmateriale, som en utrolig bred funksjonshemmede rampe (som nå ofte gjøres i butikkinnganger)? Hvordan er det mulig å ha pick-up / drop-off-områder, baldakiner, funksjonshemmede tilgang, beredskapsadgang og restriksjoner på stopp eller parkering? Vises en inngang til bygningen mer innbydende til bilen enn fotgjengeren? Er det fotgjengervennlige sikkerhetssoner ved innganger på bygningen? benker? beplantning? belysning? sykkelstativ? Først når designeren har gitt meningsfulle svar på slike spørsmål, kan parkeringsplassen være fullstendig.

Med virtuelle hav av asfalt som synes å strekke seg fra horisont til horisont, vil noen si at vi har ofret altfor mye av vår verden til bilen. Men den effektive utformingen av parkeringsplasser er avgjørende for at 21st Century byer og urbane samfunn kan fungere skikkelig. Og når det er gjort riktig, kan utformingen av parkeringsplasser bidra til å forbedre vår verden. La denne arkitekten fortelle deg hvordan.

Andre artikkelen

Instruksjoner for hvordan du installerer Pre-Hung dører
Hvordan bygge en loftet Cedar Closet
DIY Klar Mix Betong
Slik installerer du porselenfliser over kryssfiner
Home Lighting Alternativer
Hvordan finne Square Yards
Detalj Master Wood Burning Tips
Hvordan å analysere eiendomshistorie i Wien, Ohio
Hvordan lage byggeplaner for sengrammer
Bruksområder for rørbøyere
Hvordan måle en dørpinne bredde
Slik legger du til 2X4 Wood til T Innlegg
De beste badekar og dusjkombinasjoner
Om kjøkkenskapsdørene
Hvordan Lim Cultured Marble
Hvordan male Pine Paneling
Hvordan lage en japansk papirdør
Hvordan kaste betong Porch Steps
DIY: Bordplaten underlag
Fordeler med å bygge grønne hus