Hvordan anker en stålstang til betong epoksy

Hvordan anker en stålstang til betong epoksy 

1.

Bor et hull for stålstangen i betongen. Dybden bestemmes av diameteren av stålstangen som skal installeres, formålet med stangen og betongkonstruksjonen den skal bli epoxisert inn i. Det vil være et diagram foran prosjektplanene dine som vil liste opp alle spesifikasjonene.

2.

Rengjør hullet med trykkluft. Pass på at du setter inn dysen i slangen så langt du kan inn i hullet mens du støser ut støvet. Blås også støv eller rusk på overflaten av betongen i nærheten av hullet.

3.

Legg betongepoxyen din i epoxypistolen. Følg produsentens instruksjoner for å gjøre dette da hvert epoksysystem vil variere litt i hvordan de er klargjort for bruk.

4.

Fyll hullet med epoksy. Fest dysen til Epoxy-pistolen i hullet, nesten til bunnen, og begynner å presse utløseren sakte. Når hullet fyller med epoxy, trekker du pistolen (mens du fortsatt bruker jevnt trykk på avtrekkeren). Hullet anses å være fylt når epoksyet sitter i overflaten av betongen.

5.

Sett stålstangen. Sett stålstangen inn i hullet og pump den opp og ned flere ganger. Dette vil bli kvitt av noen luftbobler som kan være i epoksy. Pass på at stålstangen kommer rett ut av hullet, ikke lener seg til den ene siden eller den andre og la epokset settes.

Tips og Advarsler

 • Arbeid i faser. Bor alle hullene først, rengjør alle hullene, fyll dem med epoxy og sett deretter stengene. Dette vil gjøre arbeidet raskere.
 • Dokumentere prosessen og ty pe epoxy brukes og lagre denne informasjonen. Hvis du ikke kan bekrefte at du brukte riktig epoxy og metode, kan bygginspektøren svikte dine epoxierte stenger, og du vil pådra seg bekostning av å fjerne og erstatte dem.
 • Selv om det kan virke som en enkel ting å forankre en stålstang i betong epoksy, er det en av de strengest regulerte byggaktivitetene du kan engasjere. Ikke bare må epoksyet oppfylle spesifikasjonene som er detaljert for prosjektet ditt, men prosessen må gjøres i en bestemt rekkefølge for å bestå inspeksjon. Kontroller at produktene du bruker, oppfyller standardene for prosjektet ditt før du begynner. Det er den vanskeligste delen av denne prosedyren.

  Andre artikkelen

  Instruksjoner for kaldvannsfiltre
  Keramisk Vs. travertin
  Tile Peis Surround Ideas
  Hvordan lage et billig solvarmepanel
  Hvordan Prep Cultured Marble for Caulking
  Hvordan Miter Cut Crown Molding
  Helse Bekymringer Med Radiant Gulvvarme
  Hjemmelaget Solar Pool Heater
  Baderomsarmaturfarger
  Hvordan male over tapet uten å fjerne det
  Hvordan evaluere huset mitt
  Hvordan Chamfer Slate Tile
  Baderomsvindu Alternativer
  Hvordan Bytte En Jigsagblad
  Trinn for en innendørs terrasse
  Hvordan kutte Sementbasert Siding
  Tips om mortising en erstatning dør
  Hvordan Wood-Trim et hus
  Slik installerer du Brass VVS-ventiler
  Slik installerer du laminatgulv i RV