Slik bruker du Wire Mesh i arkitektur

Slik bruker du Wire Mesh i arkitektur 

1.

Wire mesh går av mange navn gjennom design og konstruksjon. Tidligere ble fint netting eller screening omtalt som builderens klut. Det kan også kalles fekting, screening, nett, trådnett, trådduk, arkitektonisk nett eller arkitektonisk trådtråd. Når det gjelder stor og stiv skala , som for eksempel forsterkning brukt i plater og turer, kan det bli referert til som sveiset trådt stoff. Den grunnleggende utformingen starter nesten alltid på samme måte: ledninger som kjører i flere retninger, sammenvevd i en klutes mote, med hull i en viss størrelse mellom ledninger. Men det kan alle likheter mellom masker ende.

2.

Ledningene vevd inn i det siste nettverket kan være like bra som 1/1600th av en tomme, eller så kraftig som 5/8 'i diameter. Disse ledningene kan være av konvensjonelt stål eller stål som er belagt, malt eller på annen måte bearbeidet for spesiell finish eller effekt. De kan også være av varmebestandig stål, forskjellige typer nikkel / stål / krom / molybden legeringer, eller rustfritt stål. Ledningene kan forbli runde, kan være ovoide eller asymmetriske, kan være krympet og flatt på flekker, eller kan formes i stedet som flate bånd. Enda mer individualitet er produsert av varierte vevemønstre. Firkantede åpninger opprettet av like store ledninger som møtes ved 90-graders vinkler med ensartet avstand i begge retninger, resulterer i et typisk ensartet screeningsnett. Men hvis disse avstandene strekker seg til asymmetriske, lineære åpninger, som ledningene dobler eller tredobler i grupper, ser vi i stedet et 'plaid' eller 'tartan' strukturert utseende, med områder 'travlere' enn andre. Lange, lineære åpninger kan hjelpe solskygging hvis de er orientert horisontalt. Eller de kan fremheve et roms høyde og drama hvis de er vertikalt orientert. Hvis krymping eller forskyvning av kryssende ledninger bare går utover det ene ansiktet av masken, får vi en langt annen visuell effekt enn om det krymper prosjekter utover begge sider av masken Vi kan velge alle stive ledninger, for styrke og holdbarhet. Eller vi kan velge trådstenger som løper i en retning, med kabelbånd som går i vinkelrett retning, hvis vi søker en flytende og fleksibel wire 'gardin'. Trådnettproduktet kan ha nesten hvilken som helst grad av soliditet / åpenhet eller opasitet / åpenhet som er ønsket. Det åpne området av netting - den prosentandelen av overflaten som er opptatt av annet enn luft - kan variere fra så lite som 5\% til så mye som 85\%.

Arkitektonisk vevet nett kan brukes i 'panel' -størrelser fra bare noen få meter over til de som går uavbrutt 100 fot eller mer. mesh industri har utviklet mange typer, stiler og former av kanter, rammer, trims, conne ctors og vedlegg som passer til de spesifikke behovene til hvert designprosjekt.

4.

Bruken av vevet nett er myriad. En av sine mest tradisjonelle bruksområder er som et viktig screening- og filtreringsprodukt i en rekke bransjer - blant annet matbereding og prosessering, vannbehandling, kjemisk produksjon, plast, maling, luftfart og bil. Men stadig flere arkitekter bruker trådnett som et visuelt designelement med sin egen spesielle appell og fordeler. Disse fordelene inkluderer: som en sikkerhets- eller sikkerhetsbarriere; som en solskyggingsenhet; som et omsluttende materiale som tillater passasje av bris, dagslys og lyd; som en dekorativ finish som bidrar til dramatisk belysning og visuelle effekter; og som en overflate som forekommer halvfast eller overgangs over tid. Wire mesh applikasjoner kan være som bygningsfasader, som tak, som in-fill paneler; som dekorative overlegg overflater; som veggbekledning; som solskinn; som partisjoner; som vaktskinner som skjermbilder rundt utstyr eller serviceområder; som skilting eller skilting. Utvalget av applikasjoner er begrenset kun av designerens fantasi.

For nylig, på grunn av sine miljømessige fordeler, har nettverket økt appell som en 'grønn' screening Materialet er først og fremst laget av resirkulert materiale, og selve nettverket kan resirkuleres. Da de fleste masker er produsert, kuttet, trimmet og montert til sluttpåført størrelse i en butikk eller fabrikk, på stedet og det totale avfallet blir minimert. Mesh gir effektiv solskygging og re-stråling, noe som reduserer etterspørselen etter og kostnaden for energi, og kan bidra til bedre bevegelsesvisninger og luftkvalitet.

Kanskje du bare har møtt arkitektonisk trådnett i en banging-skjermdør. Eller kanskje, som mange andre, har du lagt merke til den økende bruken av trådnett, skjermer og perforerte metallpaneler i arkitektonisk design av alle typer. La denne arkitekten fortelle deg mer.

Andre artikkelen

Slik installerer du Vinyl Linoleum
Slik legger du til en tillegg til et eksisterende hus
Slik fjerner du Sticky Berber Carpet
Hvordan Forbedre Honed Travertin Tile
Slik fjerner du keramisk flislegging fra et sementgulv
Hvordan bestemme om det er tregulv under ditt eksisterende gulv
Levetid av Cedar Shingles
Hvordan Finne Tre Kjøkkenskap
Slik installerer du platen bak dusjmurer
Hvordan å remodel bad inventar
Kontor Interiørdesign Sjekkliste
Slik konverterer du tommer inn i millimetre
Slik anker du en stavvegg til en plate
Hvordan Lim Wood til Plexiglas
Tennessee Building Codes for en Home Foundation
Hvordan å forny keramiske fliser
Kan du sette fliser over linoleum?
Slik installerer du en bjelke ved hjelp av glattehengere
Wilsonart Countertop Installasjonsinstruksjoner
Hvordan gi hjemmekontoret et løft uten å bruke mye