Tilgjengelig Home Design Arkitektoniske løsninger for rullestolbrukere

Tilgjengelig Home Design Arkitektoniske løsninger for rullestolbrukere  Tilgjengelig design, også kjent som universell design, er ikke bare arkitektonisk utforming som fungerer for rullestolbrukere - det gjør et hjemmearbeid for alle brukere, inkludert barn, personer med synlighet eller hørselsproblemer, og eldre. Bruk av prinsippene for universell bruk design i ethvert hjem design eller ombygging sikrer at hjemmet vil være nyttig for alle som bor der i årene som kommer.

Gå inn i tilgjengelig design

Ofte er de mest åpenbare tilgjengelige løsningene i boliger som bruker universell design, innganger og byways. Universal design betyr at innkjørsler og byways må være lett tilgjengelige for alle brukere, uansett om de bruker rullestol eller rullestol eller har nedsatt syn. Innkjørsler og byways må være brede, lett å komme seg til og navigere, og må ikke inneholde noen åpenbare hindringer , slik som trapper eller bratte terskler.

Tilgjengelig design på badet

Å gjøre bad tilgjengelig for alle brukere betyr mer enn bare brede døråpninger og en svingradius for rullestolbrukere. Hs og dusjer må være barrierefrie, og inkluderer seter. Vanities må monteres ikke mer enn 34 inches fra gulvet.

Kraner i både vasker og badekar / dusjer bør ha anti-scald-funksjoner. Grab-barer bør monteres i både badekar / dusj og ved siden av kommode. D-trekk skal brukes på kabinett for å gjøre dører og skuffer enkle å åpne for alle.

Tilgjengelig kjøkken

Ved utforming av tilgjengelige kjøkkener, påvirker spesiell hensyn til de i rullestoler og med andre funksjonshemminger alt fra motstandshøyde til apparater . Tellerne skal monteres ikke høyere enn 34 tommer for tilgjengelighet. Skap og skuffer skal utformes for enkel tilgjengelighet. Apparater som mikrobølger og ovner bør monteres for sikker bruk; For eksempel bør spenner ha knapper på forsiden, i stedet for bak brennerne, for å redusere risikoen for å bli brent. Apparater som kjøleskap og oppvaskmaskiner skal installeres med tilgjengelighet i tankene. Kjøleskap bør være lavere og har lettere å åpne dører, mens oppvaskmaskiner skal installeres slik at de kan lastes fra siden i stedet for fra fronten.

Andre tilgjengelighetshensyn

Andre designhensyn som er viktige for tilgjengelige boliger inkludere:

- Lysbrytere; veggkontakter for strøm, telefon og data; og kretspaneler skal alle være plassert i høyder som er tilgjengelige. - Gulv i tilgjengelig design bør alltid være glidende, og noen tepper skal være lavtliggende.

- Blinklys bør brukes til å hjelpe de som har syn eller mobilitetsproblemer, bedre navigere gjennom hele hjemmet.

Andre artikkelen

Slik legger du fliser på Hardibacker Board
Slik installerer du et bidet toalett
Alternative metoder for trebrennende peiser
Slik installerer du en liten brennende brennende ovn
Slik installerer du Brass VVS-ventiler
Hvordan kle seg på en dørdør
Slik installerer du CertainTeed Fiber Cement
Den beste måten å kjøpe mineralfiberisolasjon
Slik bytter du til solenergi
Slik installerer du 8-tommers Kohler Baderomskraner
Ideer for å fargelegge tregulv
Slik bruker du en kvadrat gulvslipper
Bruker til en flensbolt
Slik oppdaterer du gammelt panel
Gipsplanketyper
Slik legger du Baseboard Molding til et rom
Hvordan lage en svalehale felles
Slik monterer du en takvifte i en hvelvet takhøyde
Keramisk gulvflisekrav
Slik planlegger du et utvidelsesprosjekt