Hvordan lage et billig solvarmepanel

Hvordan lage et billig solvarmepanel 

1.

Klipp en del av kryssfiner i et rektangel som kan løftes av en person. Vanligvis er dette ca 4 meter lang med 3 meter bred. Dette er bunnen av panelet.

Fest tre kutt 2x4s (to 4 fot, en 3-fots seksjon) til kanten av kryssfiner ved hjelp av treskruer. Dette skaper en grunne boks som er åpen på den ene siden.

3. Skjær fire små blokker med 2x4, 6 inches lange hver. Plasser dem flatt inn i panelets indre hjørner og fest dem med lim eller treskruer. Resultatet er en blokk i hvert hjørne, halv så høyt som 2x4-veggen.

4.

Klipp en annen del av kryssfiner litt mindre enn den første delen, ca. 2 tommer kortere alle sider. Plasser dette på 2x4-blokkene, på innsiden av panelet. Juster kryssfiner med den 'åpne' enden av panelet (mangler 2x4), og gjør et gap nederst mellom blokkene. Dette skaper et lukkede luftspalte, med en åpning for å generere sirkulasjon.

5.

Lakk toppen av den andre delen av kryssfiner flat svart, og maler også de eksponerte sidene av 2x4 vegger. La malingen tørke og påfør et annet eller til og med tredje lag. La malingen tørke og kurere.

6.

Fest delen av pleksiglasset på toppen av panelet, og forsegler forsiden av kryssfinerboksen. Pleksiglasset kan festes med sterk lim, eller har små hull bores nøye for bruk av treskruer, eller begge deler. Dette etterlater den ene enden av panelet, og når denne enden er sett på, har den to luftåpninger opprettet av tre separatorer (to kryssfiner og en plexiglas).

7.

Fest den åpne enden av panelet til et åpent vindu ved hjelp av målt og kuttet kryssfiner, eller papp og tape. Lene panelet mot det åpne vinduet og fest den åpne enden med den valgte tilkoblingsmetoden.

8.

Rør innvendig ventilasjon for å varme opp rommet. Det øverste luftgapet er utgangen, og det nederste luftgapet er inntaket. Ved hjelp av kanaler kan det nedre luftgapet settes på gulvet, mens toppluftspalten kan forbli på vindusnivå. Med dette ferdige panelet blir luften trukket inn i bunngapet med vakuum opprettet når varmluften unnslipper panelet gjennom toppløpet. Den svarte, plexiglas-dekkdelen vil varme luften på topplaget, og kjølerluften vil følge den.

Tips og advarsler

 • Bruk en ' labyrint '-mønster på 2x4-tømmer inne i topplaten på panelet har vist seg å forbedre effektiviteten.
 • Bruk ekstrem forsiktighet når du arbeider med elektroverktøy.
 • Rimelige solcellepaneler kan gjøres fra vanlig hjemmeforsyningsbutikk til varm luft for oppvarming av et hjem. Svært enkle konstruksjonsteknikker kan brukes til å utnytte solstråling for innvendig varme, redusere eller til og med eliminere oppvarmingsregninger. Den gjennomsnittlige bakgårdshuseieren kan lage en billig solvarmeplate i om en time.

  Andre artikkelen

  DIY Underpinning
  Hvordan kutte plexiglas speil
  Tradisjonell peis surrounds
  Slik binder du en Excel-tabell til en AutoCAD-tegning
  Legitimiteten til komposteringstoaletter
  Paver Driveway Installasjon
  Hvordan koble opp en propanovn
  Hvordan få tak i land
  Slik installerer du parkettgulv
  Hvordan remodel badet i et mobilt hjem
  Slik kanter Hardwood Floors til en kurve
  Betonggulv sliping verktøy
  Makeover Ideer for et lite bad
  Hvordan gå grønn med hvitevarer
  Verktøy for graving av betong
  Slik bytter du en lærlomme i et biljardbord
  Slik legger du til skinner til verandaer
  Slik installerer du en ny badekar og dusjvegger
  Slik hjelper du med å varme opp ditt hjem GRATIS
  Kjøkken Ideas: Full Wall Skap og en innebygd Desk