Hvordan kutte en radius med en Skilsaw

Hvordan kutte en radius med en Skilsaw 

1.

Marker den planlagte radiuskåret. En radiuskutt definerer et senterpunkt og en lysbue en avstand for det punktet. Finn midtpunktet og bruk et kompass eller en blyant knyttet til en streng for å markere lysbuen. Når du bruker en streng og blyant måler du avstanden til radiusen til buen på strengen og holder den på midtpunktet. Form den delte sirkelen av radiusen ved å skrive med blyanten som holdes til enden av strengen.

2.

Juster skjærebredden til Skilsaw til 1/16 tommer større enn tykkelsen av treet. En kutt av denne dybden legger den aller minste mengden av bladet i treet, og begrenser sjansen for at bladet bindes.

3.

Styr sågen rundt radius kuttet. Plasser deg selv slik at du kan se punktet der bladet kommer inn i skogen, i stedet for merkene på sagplattformen som brukes i rette kutt. Langsomt flytte sagen gjennom skogen, holder bladet så nær merket som mulig.

Tips og advarsler

 • Produsenter produserer spesialiserte blad for kutteradius med sirkelsager. Følg produsentens instruksjoner for å bruke disse bladene for sirkulære eller radius kutt.
 • Det er mulig å lage radius kutt med en Skilsaw, med eller uten spesialblad, men en jig eller sabersag gir en jevnere kutt med mindre splintring og ville være et mer tilrådelig alternativ hvis tilgjengelig.
 • Sirkelsag, også kjent som skilsager, refererer til Skil Power Tool Company, klippes best i en rett linje. Sagen fungerer ved å drive et roterende sirkulært blad som skjærer gjennom treet når operatøren beveger sagen fremover. Under normal drift, med bladet utvidet til maksimal dybde, binder saga om kuttet blir skråt eller buet, og forbyr krummet eller radiuskutt. Justeringer av kuttdybden gjør det mulig å kutte brede radiuser.

  Andre artikkelen

  Betong Kjøkken Counter Top Ideas
  Slik installerer du glassblokk på en betongdusj
  Hvordan Sammenlign Vinyl Siding til Cement Fiber Board
  Slik legger du farge til trepanel uten maling
  Slik installerer du skyvedører
  Hva er ting som øker verdien av et hjem?
  Hvordan Miter Cut Crown Molding
  Slik søker du på Log Siding
  Slik installerer du et skjult hengsel på en skapdør
  Slik installerer du Kunstig Turf Seam Tape
  Slik bytter du undergulv i et mobilt hjem
  Slik installerer du Backer Board
  Hvordan lage en Mosaic Tile på et innvendig hjørne
  Slik installerer du en Formica kjøkkenbord
  Instruksjoner for hvordan du installerer eksterne doble franske dører
  Verktøy for målehøyde
  Resirkulert stein og betong
  Slik installerer du laminatgulv i en butikk
  Baseboard Trim Options
  Green Building Grants i Massachusetts