Hjemmelaget Solar Hot Air Panels

Hjemmelaget Solar Hot Air Panels



 

Materialer

Selv om hver varmeveksler varierer basert på plasseringen og størrelsen på vinduet, forblir designprinsippene og materialene i utgangspunktet de samme. Du trenger litt kryssfiner for å bygge grunnboksen og et stort stykke glass kutt for å passe over den øverste halvdelen av boksen som vil bli utsatt for solen. Nøkkelmaterialet til varmeren din er solfangstmaterialet. Du kan bruke resirkulerte materialer som tinn bokser, spraylakkert flatt svart, men Celotex Thermax TF-610 isolasjon fungerer svært godt og er veldig lett å forme og jobbe med. Du vil også trenge noe sterkt varmebestandig lim, silikon caulk, aluminiumsmetallbånd, flat svart spraymaling og noen 2-tommers mellomrom for å lage partisjonen.

Konstruksjon

Boksen vil bli bygget slik at den festes til vinduskarmen og deretter vipper nedover i en 45 grader vinkel. Denne vinkelen vil endres basert på hvor du bor, og i hvilken vinkel vil boksen ha størst solfangeksponering. Dette gir boksen et utseende som en lekeplassrute. Først bygg boksen ut av kryssfiner, forsegle alle sprekker med silikon caulk og spray maling hele innsiden flat svart. Når spraymaling er tørt, dekk innsiden med Thermax-isolasjon og dekk utsiden av esken med aluminiumsbåndet. For å lage partisjonen, kutt et stykke Thermax slik at det splitter boksen i halv og passer flush mot sidene av boksen. Bruk avstandsstykker for å heve partisjonen (folie side opp) noen få inches fra bunnlaget av isolasjon. Klipp partisjonen av 4 tommer før bunnen av esken, slik at kjølig luft som passerer gjennom baksiden av esken, kan sippes inn i frontpartiet og oppvarmes. Tett alle kantene på partisjonen.

På toppen av boksen, bruk skrap tømmer eller mer Thermax, bygge to ventilasjoner. En ventilasjon skal åpnes direkte inn i rommet fra boksens øverste partisjon. Den andre ventilen skal bygges slik at den vender nedover og er plassert under den andre ventilen. Denne ventilen vil ta avkjølt luft fra rommet inn i baksiden av boksen. Dekk hele esken i glass og tett alle kantene. Lukk vinduet ditt over ventilasjonene og tett kantene. Fest boksen til et stativ eller bakken utenfor. En solar hot air panel er en veldig enkel enhet som kan bygges hjemme med minimal snekker ferdigheter og materialer som er lett tilgjengelig på din lokale maskinvarebutikk. Selve panelet er en boks som kobles til vinduskarmen i en 45 graders vinkel. Boksen er delt inn i to vertikale partisjoner. Det er to ventilasjoner øverst på esken, en som fører inn i bunnpartisjonen og den andre ut fra topppartisjonen. Kald luft beveger seg inn gjennom bunnventilen, oppvarmes og strømmer ut av toppventilen.

Andre artikkelen

Slik beregner du Hardie Plank Siding
Betongbeleggprosedyrer
Slik installerer du glass i kjøkkenskap
Ideer for Layout Patterns of Ceramic Tile
Slik installerer du Sunken Spotlights på et suspendert tak
Cultured Marble vs Corian
Hvordan sette Hardwood Floors i kjelleren
Slik installerer du 4-i-4 innlegg på en dekk
Hvordan å beregne v belte lengde
Braketter brukt til å installere hjørne skap
Hvordan Flash Log Home Roofs
Slik Buld En Keramisk Tile Dusj
Hvor mye plass mellom et toalett og en dusj?
Hvordan installere kan lys i kjøkkenet ditt tak
Hvilken klasse kryssfiner skal brukes til underlag
Hvordan gjenopprette kjeller gulv
Hvordan legge til en mantel til en murstein peis
Løsninger for ingen skap
Metal Cutter Tools
Slik reparerer du kjøkkenfliser